Ženske pidžame, jednako vazne kao i sve drugo. “Ne spavaj gola, čak ni do pola, jer to može biti opasno po život...“ – kaže u jednoj pesmi čuveni Bora Čorba. A da je to istina, uverićemo vas i mi u daljem tekstu, odnosno preporučićemo vam pidžame kao dobar izbor za dubok san ali i uzbudljiv izgled u spavaćoj sobi.

Pidžame ili spavaćice?

Pročitaj više

Ženske pidžame, jednako vazne kao i sve drugo. “Ne spavaj gola, čak ni do pola, jer to može biti opasno po život...“ – kaže u jednoj pesmi čuveni Bora Čorba. A da je to istina, uverićemo vas i mi u daljem tekstu, odnosno preporučićemo vam pidžame kao dobar izbor za dubok san ali i uzbudljiv izgled u spavaćoj sobi.

Pidžame ili spavaćice?

Ovo je dilema mnogih dama, naročito onih koje pored sebe imaju partnera. Neka istraživanja pokazuju da se žene koje spavaju same uglavnom lakše odlučuju za modele noćne odeće, jer biraju pre svega na osnovu kriterijuma udobnosti, dok dame koje imaju pripadnika jačeg pola pored sebe, vode računa i o tome da budu zavodljive.Izbor pidžama u ponudi je veoma bogat, jer one zauzimaju značajno mesto u modnoj industriji. Sama reč pidžama potiče od persijske reči „pea jama“, što bi u prevodu značilo „odeća za noge“. Do kraja 19. veka opisuje se donji i gornji deo odeće za spavanje. Prve pidžame su bile namenjene grejanju tela u toku spavanja, i u početku su ih najviše nosile žene, jer nisu smele pokazivati svoje linije i atribute, ali nešto kasnije pidžamama su počeli dodavati i čipku, pa su od tog vremena postale pravi modni hit.

Kako odabrati žensku pidžamu?

Ni to nije baš lako, kao što smo naveli, ako imate partnera kome ovaj deo „noćne radne uniforme“, ili manje šaljivim jezikom kazano – garderobe za spavanje, takođe mora da se dopada. Dakle, najpre odlučite da li vam je pidžama potrebna za hladne zimske ili tople, letnje noći. Naravno, najveća razlika je u materijalu od koga su izrađene pidžame. Najprikladniji će biti pamuk, jer je to udoban, nežan materijal, koji omogućava strujanje vazduha oko vašeg tela. Pamuk upija i znoj, pa ako se već preznojite, nećete se zbog toga neprijatno osećati. U drugim varijantama dostupni su saten i svila, materijali koje mnoge žene preferiraju. Prava svila je materijal koji je jako skup i teška je za održavanje, pa možete odabrati sintetičnu svilu, koja je značajno jeftinija i lakše ćete je održavati. Flanel je zanimljiv materijal za izradu pidžama, jer je poznat po udobnosti i zadržavanju toplote, pa će biti odličan izbor za hladne zimske noći, dok se za leto ne preporučuje.Pidžame se svakako razlikuju i po tome što modeli za leto imaju kraće nogavice i kratke rukave, dok kod zimskih pidžama, rukavi i nogavice su dugi, kako bi vam obezbedili neophodnu toplinu.

Ženske pidžame – prodaja

Ako nemate vremena da šetate gradom i birate modele pidžama, jednostavno možete „prošetati“ internetom. Ispod našeg teksta oglašeni su butici koji u svojoj ponudi imaju bogat izbor ženskih pidžama, pa vam neće biti teško da nađete adekvatan model za sebe.Dosta web prezentacija nudi online naručivanje, odnosno u pitanju je kataloška prodaja, gde su artikli predstavljeni najpre slikom, a potom i detaljnim karakteristikama, pa mesto za grešku ne postoji.Odaberite željeni dezen, materijal, veličinu i sve što želite od vaše buduće pidžame. Ostaje vam na kraju da je dodate u korpicu i izvršite plaćanje. Posle toga ste spremne da svoju odeću za noć, i vitku figuru u njoj, pokažete radoznalom paru muških očiju.U današnje vreme, pidžame nisu samo odeća za spavanje, već mnogo više od toga – odabir adekvatnog modela zavisi od modnih afiniteta žene i od njenog raspoloženja, a ma koliko da ste zahtevni, bogata ponuda butika zadovoljiće i najistančanije ukuse.

Ženske pidžame – cena:

Za ženske pidžame potrebno je platiti u proseku od 2890 din. sve do 6490 dinara.*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate butike ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Nikola Majstorovic
  15.10.2018 11:59

  Supruga moja zenske pidzame kupuje u butiku koji se zove Casa dell Intimo. To je nesto ekskluzivniji butik koji se nalazi u Beogradu i koji ima veoma bogatu ponudu. U svako slucaju je potrebno ukoliko zelite da kupite kvalitetne zenske pidzame da u samom pocetku izdvojite nesto vise novca.

  Marina Zivkovic
  31.08.2017 07:42

  Najbolje od svega je to da zene sve manje nose pidzame, odnosno smatraju da im one u globalu i nisu bas toliko potrebne. Cene su nravno nesto sto bi pre ili kasnije sigurno moglo da napravi presudan faktor u razlici.

  Filip Milutinovic
  17.05.2017 07:41

  Koliko mi se samo cini, smatram da su one nesto sto je zaista i vise nego kvalitetno. Druge stvari su zaista nesto posebno.

  Jovana Milinkovic
  03.05.2017 11:06

  Koliko mi se samo cini, u svakom slucaju su ovo pidzame koje su veoma zahvalne za nosenje. Druge stvari nisu bas toliko vazne.

  Mihajlo Nastasovic
  19.04.2017 11:18

  Koliko mi se samo cini, zenske pidzame su zaista nesto sto mora da se debelo plati.

  Lea Stankovic
  05.04.2017 10:33

  Po pravilu su one zaista nesto sto je i vise nego posenbo i u sta zaista ne treba da sumnjate. Sve ostel stvari su po meni samo nesto sto je potpuno normalno i sto bas onako ozbiljno podrazumeva.

  Todor Markovic
  03.04.2017 12:01

  Kako god da okrenete, one moraju da se debelo plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

  Simona Vucinic
  17.03.2017 09:10

  Po meni ove pidzame su cesto u pojedinim periodima godine bezobrazno skupe.

  Janko Zivanovic
  28.02.2017 08:13

  Moje misljenje je takvo, da pre svega treba da sa cenama budu pristupacne.

  Marta Dencevic
  09.02.2017 11:10

  Koliko mi je samo poznato, sto se ovih pidzama tice , samo treba da znate da treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.

  Petar Jankovic
  13.01.2017 08:56

  Moje je licno misljenje da sto se pidzama tice, samo treba da se odlucite za kvalitet. Sve ostalo nije vise toliko dobro i znacajno.

  Ljubinka Sreckovic
  23.12.2016 08:58

  Po ovom pitanju samo treba da znate da je veoma bitno da one budu udobne kako biste se u njima osecali sto je moguce bolje i lepse.

  Ivan Stojanovic
  07.12.2016 10:49

  Ako mene pitate, zenske pidzame su na prvom mestu namenjene za spavanje i predstavljaju sastavni deo donjeg vesa.

  Nikolina Pantelic
  21.11.2016 01:01

  Kada pricamo o kvalitetnim zenskim pidzamama, samo treba da po pitanju cene proverite i posetite radnju Sun Secret u koju zaista mozete i treba da imate puno poverenje.

  Biljana Brankovic
  02.11.2016 10:38

  I to je po meni neka najmanja cena po kojoj u danasnje vreme mozete da kupite zensku pizdamu. Te cene mogu samo dalje da skacu.

  Marko Petrovic
  09.09.2016 10:56

  Kvalitetne zenske pidzame moraju da budu uradjene od pamuka i moraju da se plate bar 3500 dinara. To je ipak neka zlatna sredina.

  Dusan Markovic
  05.08.2016 07:57

  Supruga moja zenske pidzame kupuje u butiku koji se zove Casa dell Intimo. To je nesto ekskluzivniji butik koji se nalazi u Beogradu i koji ima veoma bogatu ponudu. U svako slucaju je potrebno ukoliko zelite da kupite kvalitetne zenske pidzame da u samom pocetku izdvojite nesto vise novca.

  Jana Stankovic
  06.07.2016 02:39

  Kao sto sam vec negde napisala, veoma kvalitetne zenske pidzame se mogu kupiti u butiku Avanti Nana. Ne samo da sam zadvoljna sa cenama vec i uslugom i bas ljubaznim prodavacicama.