Ženske pidžame, jednako vazne kao i sve drugo. “Ne spavaj gola, čak ni do pola, jer to može biti opasno po život...“ – kaže u jednoj pesmi čuveni Bora Čorba. A da je to istina, uverićemo vas i mi u daljem tekstu, odnosno preporučićemo vam pidžame kao dobar izbor za dubok san ali i uzbudljiv izgled u spavaćoj sobi.

Pidžame ili spavaćice?

Pročitaj više

Ženske pidžame, jednako vazne kao i sve drugo. “Ne spavaj gola, čak ni do pola, jer to može biti opasno po život...“ – kaže u jednoj pesmi čuveni Bora Čorba. A da je to istina, uverićemo vas i mi u daljem tekstu, odnosno preporučićemo vam pidžame kao dobar izbor za dubok san ali i uzbudljiv izgled u spavaćoj sobi.

Pidžame ili spavaćice?

Ovo je dilema mnogih dama, naročito onih koje pored sebe imaju partnera. Neka istraživanja pokazuju da se žene koje spavaju same uglavnom lakše odlučuju za modele noćne odeće, jer biraju pre svega na osnovu kriterijuma udobnosti, dok dame koje imaju pripadnika jačeg pola pored sebe, vode računa i o tome da budu zavodljive.Izbor pidžama u ponudi je veoma bogat, jer one zauzimaju značajno mesto u modnoj industriji. Sama reč pidžama potiče od persijske reči „pea jama“, što bi u prevodu značilo „odeća za noge“. Do kraja 19. veka opisuje se donji i gornji deo odeće za spavanje. Prve pidžame su bile namenjene grejanju tela u toku spavanja, i u početku su ih najviše nosile žene, jer nisu smele pokazivati svoje linije i atribute, ali nešto kasnije pidžamama su počeli dodavati i čipku, pa su od tog vremena postale pravi modni hit.

Kako odabrati žensku pidžamu?

Ni to nije baš lako, kao što smo naveli, ako imate partnera kome ovaj deo „noćne radne uniforme“, ili manje šaljivim jezikom kazano – garderobe za spavanje, takođe mora da se dopada. Dakle, najpre odlučite da li vam je pidžama potrebna za hladne zimske ili tople, letnje noći. Naravno, najveća razlika je u materijalu od koga su izrađene pidžame. Najprikladniji će biti pamuk, jer je to udoban, nežan materijal, koji omogućava strujanje vazduha oko vašeg tela. Pamuk upija i znoj, pa ako se već preznojite, nećete se zbog toga neprijatno osećati. U drugim varijantama dostupni su saten i svila, materijali koje mnoge žene preferiraju. Prava svila je materijal koji je jako skup i teška je za održavanje, pa možete odabrati sintetičnu svilu, koja je značajno jeftinija i lakše ćete je održavati. Flanel je zanimljiv materijal za izradu pidžama, jer je poznat po udobnosti i zadržavanju toplote, pa će biti odličan izbor za hladne zimske noći, dok se za leto ne preporučuje.Pidžame se svakako razlikuju i po tome što modeli za leto imaju kraće nogavice i kratke rukave, dok kod zimskih pidžama, rukavi i nogavice su dugi, kako bi vam obezbedili neophodnu toplinu.

Ženske pidžame – prodaja

Ako nemate vremena da šetate gradom i birate modele pidžama, jednostavno možete „prošetati“ internetom. Ispod našeg teksta oglašeni su butici koji u svojoj ponudi imaju bogat izbor ženskih pidžama, pa vam neće biti teško da nađete adekvatan model za sebe.Dosta web prezentacija nudi online naručivanje, odnosno u pitanju je kataloška prodaja, gde su artikli predstavljeni najpre slikom, a potom i detaljnim karakteristikama, pa mesto za grešku ne postoji.Odaberite željeni dezen, materijal, veličinu i sve što želite od vaše buduće pidžame. Ostaje vam na kraju da je dodate u korpicu i izvršite plaćanje. Posle toga ste spremne da svoju odeću za noć, i vitku figuru u njoj, pokažete radoznalom paru muških očiju.U današnje vreme, pidžame nisu samo odeća za spavanje, već mnogo više od toga – odabir adekvatnog modela zavisi od modnih afiniteta žene i od njenog raspoloženja, a ma koliko da ste zahtevni, bogata ponuda butika zadovoljiće i najistančanije ukuse.

Ženske pidžame – cena:

Za ženske pidžame potrebno je platiti u proseku od 2890 din. sve do 6490 dinara.*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate butike ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

Nikola Majstorovic
15.10.2018 11:59

Supruga moja zenske pidzame kupuje u butiku koji se zove Casa dell Intimo. To je nesto ekskluzivniji butik koji se nalazi u Beogradu i koji ima veoma bogatu ponudu. U svako slucaju je potrebno ukoliko zelite da kupite kvalitetne zenske pidzame da u samom pocetku izdvojite nesto vise novca.

Ostavite komentar
Ocenite firmu