Četvrtak, 19.04.2018

Magazin » Ljubav » Nesuglasice » Raskid veze – samo dostojanstveno

Raskid veze – samo dostojanstveno

Objavi ovaj članak na

11.01.2011 9:42 AM

Ljubavni problemiRaskid veze ponekad je pravo umeće. Neki to rade hladno, bez i malo razmišljanja o tome kako će se ostavljena osoba osećati, a neki ipak vode računa da raskid veze bude što je moguće manje bolan, čak i onda kada ne gaje duboka osećanja prema dosadašnjem partneru. Bilo kako bilo, ako želite da završite sa tom osobom, neka raskid veze koju ste imali bude pristojan, a vi apsolutno dostojanstveni.

Ne dozvolite da se mame, tate, prijatelji i strine mešaju u vaš odnos. Ako želite da raskinete sa nekim, onda to treba vi lično da mu kažete, oči u oči, bez telefonskih poziva, sms poruka i poruka prenesenim preko vama ili toj osobi bliskih ljudi. Ako oni budu morali da mu saopšte vest o raskidu, pa makar je i nagoveste, nalepiće vam etiketu kukavice, ali morate priznati, opravdano.

Ako ste osetili da među vama više nema ničega i da ste jedno drugom samo navika, nema razloga da odugovlačite. Čekanje pogodnog trenutka guraće vas sve dublje i dublje u problem, nećete se osećati ni malo prijatno. Uostalom, ni vi sami ne biste želeli da neko sa vama provodi vreme mazeći vas, udeljujući vam komplimente, dok u sebi razmišlja kako da vas otkači.

Ne dajite lažne nade onome koga ostavljete, naročito ako znate da vas voli. Rečima kao što su “Hajde da budemo prijatelji” ili “Hajde da sačekamo i razmislimo o svemu” zaista mogu navesti osobu da razmišlja da ćete se jednoga dana možda ponovo sastati i zaboraviti na prekid.

Bilo da je razlog navika ili prevara, nemojte pričati loše o bivšem partneru, naročito ako ste dugo bili zajedno. PašćeteProblemi u vezi u očima drugih ljudi, a time što ćete udariti “drvljem i kamenjem” po njemu/njoj nateraće one koji vas slušaju na razmišljanje i doći će do zaključka da vam je potrebna psihijatrijska pomoć ako ste toliko godina provodili vreme sa osobom kod koje vam sve smeta.

Iako vam je teško i svašta biste pre nego što prekinete kontakt rekli osobi koja vas je prevarila, zadržite to za sebe. Što ste hladniji, biće joj sve teže, što i jeste zaslužila u ovom slučaju. Svojim rečima dajete joj na važnosti, a osobi koja je spremna na prevaru to ne treba.

Pregled komentara (86)

Pošaljite komentar

Ocena: 2,22 od 9 glasova 12345

Komentara (86)

  1. Ana

    Meni je decko rekaonakon 3 meseca veze da mu roditelji ne daju da ima devojku.Do sada je sve bilo super,i sad odjednom mu roditelji ne daju.I on kaze da necemo da raskinemo,a kasnije mi pise da ne zna sta da radi.Mene to jako boli jer ga volim,i ne znam…

    Ocena komentara: Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Vladan

    Imam 43 godine, supruga me je napustila sa dvoje dece i ostisla kod oca i sestre, deca su 10 i 7 godina, ziveli smo u iznajmljenim stanovima 12 godina, posle slabe finansijske situacije tj ja sam izgubio drugi posao, otisli smo da zivimo u stanu kod mojih roditelja, bilo je tu nesuglasica i ranije izmedju nas dvoje, uglavnom nezadovoljstvo usled egzistencije i mnogo ranije mog flerta na drustvenim mrezama (koje sam pre vise godina skroz iskljucio iz naseg zivota), veci problem je u stvari bio usled sitnih sukoba izmedju roditelja i nas, neshvatanja, razlike u godinama, jedan roditelj alkoholicar, usled toga, ja sam se sve vise povlacio iz drustva, nisam izlazio, nisam prihvatao da idem sa suprugom i decom kod prijatelja, sedeo za kompjuterom da zaboravim na probleme, svadjao se sa suprugom, bio i agresivan pred decom, pred roditeljima…volimo se se i dan danas…ona je rekla da treba proci vreme, ja ne znam sta da radim sad, volim je, voli i ona mene, sto mi je i rekla, plasim se da se ne “ohladi”, sad bi sve promenio, “sazreo” u tim problemima, sada se dogovaramo za decu, komuniciramo uglavom u vezi dece, ponekad odemo zajedno kod prijatelja ili rodjaka…nije dugo proslo od naseg razilazenja…neki savet bi pomogao, verujem da bi sad bilo sve drugacije…nije tu bilo nekog velikog nasilja, cisto razmirice koje su se ponavljale, usled moje nezainteresovanosti uglavom za suprugu, dok sam sa decom “stojao” dobro…danas kad se vidimo, vidim da supruga pati, nije ni uzela sve stvari iz stana, samo neophodne…ja nisam neki probisvet, ne pijem, ne kockam se, nisam nasilnik u drustvu, jesam tvrdoglav, impulsivan, ne cesto, bavio sam se i bavim se sportom, jedno vreme sam usled te depresije i ti napustio, ima li neko da mi da savet sta da radim…hvala unapred

    Ocena komentara: Thumb up 0 Thumb down 0

Napiši komentar
april 2018.
P U S Č P S N
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30