Petak, 06.05.2016

Magazin » Ljubav » Nesuglasice » Raskid veze – samo dostojanstveno

Raskid veze – samo dostojanstveno

Objavi ovaj članak na

11.01.2011 9:42 AM

Ljubavni problemiRaskid veze ponekad je pravo umeće. Neki to rade hladno, bez i malo razmišljanja o tome kako će se ostavljena osoba osećati, a neki ipak vode računa da raskid veze bude što je moguće manje bolan, čak i onda kada ne gaje duboka osećanja prema dosadašnjem partneru. Bilo kako bilo, ako želite da završite sa tom osobom, neka raskid veze koju ste imali bude pristojan, a vi apsolutno dostojanstveni.

Ne dozvolite da se mame, tate, prijatelji i strine mešaju u vaš odnos. Ako želite da raskinete sa nekim, onda to treba vi lično da mu kažete, oči u oči, bez telefonskih poziva, sms poruka i poruka prenesenim preko vama ili toj osobi bliskih ljudi. Ako oni budu morali da mu saopšte vest o raskidu, pa makar je i nagoveste, nalepiće vam etiketu kukavice, ali morate priznati, opravdano.

Ako ste osetili da među vama više nema ničega i da ste jedno drugom samo navika, nema razloga da odugovlačite. Čekanje pogodnog trenutka guraće vas sve dublje i dublje u problem, nećete se osećati ni malo prijatno. Uostalom, ni vi sami ne biste želeli da neko sa vama provodi vreme mazeći vas, udeljujući vam komplimente, dok u sebi razmišlja kako da vas otkači.

Ne dajite lažne nade onome koga ostavljete, naročito ako znate da vas voli. Rečima kao što su “Hajde da budemo prijatelji” ili “Hajde da sačekamo i razmislimo o svemu” zaista mogu navesti osobu da razmišlja da ćete se jednoga dana možda ponovo sastati i zaboraviti na prekid.

Bilo da je razlog navika ili prevara, nemojte pričati loše o bivšem partneru, naročito ako ste dugo bili zajedno. PašćeteProblemi u vezi u očima drugih ljudi, a time što ćete udariti “drvljem i kamenjem” po njemu/njoj nateraće one koji vas slušaju na razmišljanje i doći će do zaključka da vam je potrebna psihijatrijska pomoć ako ste toliko godina provodili vreme sa osobom kod koje vam sve smeta.

Iako vam je teško i svašta biste pre nego što prekinete kontakt rekli osobi koja vas je prevarila, zadržite to za sebe. Što ste hladniji, biće joj sve teže, što i jeste zaslužila u ovom slučaju. Svojim rečima dajete joj na važnosti, a osobi koja je spremna na prevaru to ne treba.

Pregled komentara (85)

Pošaljite komentar

Ocena: 1,88 od 8 glasova 12345

Komentara (85)

  1. Ana

    Meni je decko rekaonakon 3 meseca veze da mu roditelji ne daju da ima devojku.Do sada je sve bilo super,i sad odjednom mu roditelji ne daju.I on kaze da necemo da raskinemo,a kasnije mi pise da ne zna sta da radi.Mene to jako boli jer ga volim,i ne znam…

    Ocena komentara: Thumb up 0 Thumb down 0

Napiši komentar
maj 2016.
P U S Č P S N
« apr    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031