Magazin LjubavNesuglasice Da li uz ljubav uvek ide i ljubomora

Da li uz ljubav uvek ide i ljubomora

by Administrator

lljubiljub Ko voli, sigurno je bar malo ljubomoran, ali pravo pitanje nije da li smo ljubomorni, nego koliko smo ljubomorni i sta nas podstiče na ljubomoru. Evo nekoliko kriterijuma po kojima se određuje da li je neko preterano ljubomoran. Čini se da nema coveka koji nije ljubomoran. Većina istraživanja to pokazuje, jer je ljubomora zapravo nelagodnost, negativan osecaj koji se javlja kada verujemo da je ugrožen naš status kod osobe do koje nam je stalo.
Malo ljubomore uglavnom ne škodi, pa cak i povećava partnerovo samopouzdanje. Naime, mnogi se osećaju loše ako njihov partner izjavljuje da uopšte nije ljubomoran, jer to tumače kao znak da nisu voljeni. Ima muškaraca i žena koji vole da izazivaju partnere komentarišući zgodne osobe u blizini, okrećući se za njima, a to loše deluje na stabilnost veze. ljubiljub
Ljubomora u vezi uvek znači nepoverenje, a može postati i glavna tema skoro svih razgovora među parnerima, što je prilično nezdravo za oboje. Neki su ljudi inače razumni, ali kada je ljubav u pitanju, ponašaju se krajnje nerazumno, uvek sami izmišljaju ljubavne afere i prevare.
Ljubomoru bi trebalo rešavati u početku, iako to nije uvek jednostavno, jer ima onih koje ljubomora izjeda, a ipak je dobro sakrivaju. Ima i onih kod kojih je ljubomora uočljiva, ali ne žele o njoj otvoreno da razgovaraju. Ako ste vi ljubomorna strana, znajte da ljubomoru ne možete dugo sakrivati, pa biste trebali što pre rasčistiti da li ste osnovano ljubomorni. Ako jeste, jasno se postavite prema partneru, a u suprotnom poradite na otkrivanju uzorka ljubomore i njegovom otklanjanju, jer ljubomora smanjuje ili briše sve šanse za ostvarenje zdrave i srećne veze.
0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar