Goca Tržan

by Administrator

goca-trzanUvek nasmejana, u pokretu, uvek u društvu u kom se dobro oseća i koje neretko zabavlja svojom duhovitošću, uvek spremna da bude bolja, lepša – Goca Tržan. Poznata po svom stasu i glasu, Goca važi i za jednu od retkih pevačica koja ne dolazi u sukobe sa svojim koleginicama. Bar ne javno. Inače, kada je u pitanju estrada, Gocine dobre drugarice su Seka Aleksic, Ana Kokić, Natasa Bekvalac i Dara Bubamara. Pop pevačica Goca Tržan rođena je osmog dana meseca jula 1974. godine u Beogradu. Otac Anton i majka Rosanda su tri godine kasnije dobili i Gocinog brata Andreja, na koga je u početku bila pomalo ljubomorna što je pobrao sve simpatije i skrenuo pažnju sa nje, ali sa kim je, po odrastanju, postala najbolja prijateljica. Sve do svoje osamnaeste godine živela je bezbrižno sa porodicom na Novom Beogradu, u ulici Narodnih heroja.

Pri svakom porodičnom okupljanju, rodbina je uživala u Gocinim nastupima, tada još uvek na trpezarijskom stolu. Međutim, koliko ih je zasmejavao njen performans, toliko su i uživali u Gocinim pesmama koje je još tada pevala sa puno ljubavi. Omiljene su joj bile pesme Zdravka Čolića u kojeg je, kao dete, bila i zaljubljena.

Goca Tržan je osnovnu školu završila na Novom Beogradu, školu koja danas nosi naziv Duško Radović, nekadašnja O.Š. 25. maj. Za razliku od većine njenih vršnjakinja, nije bila naročito zainteresovana za školsko gradivo. Međutim, kako se oduvek trudi da sve što radi radi najbolje, Goca je bila jedan od boljih đaka. No, u mislima je uvek bila negde daleko od školske klupe, na sceni pred kojom joj publika aplaudira i peva zajedno sa njom.tap 011 goca trzan

Nakon završene srednje škole, Goca Tržan završava Desetu Beogradsku gimnaziju, a potom upisuje Poljoprivredni fakultet, odsek stočarstvo. Međutim, nije joj mnogo trebalo da shvati da sebe ne vidi u tome, pa ga je već nakon dve uspešno završene godine ipak napustila. Zanimljivo je i to da Goca Tržan nije maštala samo o muzičkoj, već i glumačkoj karijeri. Naime, pre nego što će upisati Poljoprivredni fakultet, Goca je pokušala da upiše Fakultet Dramski Umetnosti, odsek gluma. Malo je falilo da postane glumica – od 600 prijavljenih kandidata, ušla je u prvih 20, a nakon završnog ispita bila je prva ispod crte.

Međutim, to je nije sprečilo da nastavi da se bavi glumom makar kao hobijem, te je igrala u amaterskim predstavama Kosa i Ero s onoga sveta. Ova prva predstava ima je važnu ulogu u njenoj daljoj muzičkoj karijeri. Naime, na snimanju je upoznala Gorana Stefanovića i Mirka Vukomanovića, koji su bili producenti grupe Tapiri u kojoj je pevala i Ivana Peters, tada još uvek Pavlović. Iako joj se nije naročito dopadala njihova muzika, pristala je da se sastanu u studiu, a nakon prve otpevane pesme shvatila je da je to to. Grupa je naziv promenila u Tap 011, a njihov uspeh bio je sa svakom novom pesmom sve veći.

Nakon nekoliko godina uspešne saradnje, Goca Tržan je ipak odlučila da započne solo karijeru. Prvi album nosio je naziv U niskom letu (1991), a sa njega se izdvojilo dosta pesama koje su postale hitovi u rekordnom roku. To joj je dalo goca trzanvetar u leđa, pa je snimivši nekoliko pesama među kojima su i Ćutanje, Na tebe padam, Ni na zemlji ni na nebu izdala svoj drugi album Želim da se promenim (2001). Na ovom CD-u nalazi se i duet sa Tošetom Proeskim, pesma 1200 milja.

Treći album Peta strana sveta (2002) oduševio je Gocine fanove pesmama Kad kažem ne, Krila anđela i Korak do dna.Četvrti album Otrov u čaj (2004) pojavio se nakon Gocine kraće medijske pauze. Album Plavi ram pojavljuje se 2008, a naredne godine, nakon petnaest godina uspešnog rada, odrava svoj prvi solistički koncert u Sava centru.

U januaru 2006. godine Goca Tržan i njen dečko Ivan Marinković venčali su se u Domu garde na Topčideru. Samo nekoliko meseci kasnije dobili su prinovu, ćerku Lenu. Iako su mislili da će živeti zajedno do kraja života, nakon pet godina braka su se razveli. Od tada pevačicu tabloidi povezuju sa mnogim muškarcima, ali ona o tome uglavnom ne želi da komentariše.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar