Ponedeljak, 21.10.2019

Seka Aleksić

Objavi ovaj članak na

6.12.2011 12:12 AM

seka-aleksicSvetlana Seka Aleksić, mlada i ambiziozna pevačica, već dugi niz godina opstaje na srpskoj estradnoj sceni, baš kao i njene ništa manje uspešne koleginice Jelena Karleuša, Dara Bubamara i mnoge druge. Rodila se 23. aprila 1981. godine u Zvorniku gde je provela detinjstvo sa porodicom i završila osnovnu školu “Mitar Trifunović Učo”.

Još od malih nogu Seka Aleksić je pokazivala izuzetno veliko interesovanje za muziku, ali i neverovatan talenat koji joj je omogućio da peva u školskom horu i da osvaja brojne nagrade još kao dete. Pevački uzor oduvek joj je, kako tvrdi, bila Vesna Zmijanac.

Seka Aleksić je svoj prvi profesionalni nastup imala sa samo petnaest godina, u Jugoslaviji, a četiri godine kasnije odlučuje da ode u Švajcarsku gde ostaje dve godine da peva po renomiranim i zahvaljujući njoj enormno posećenim klubovima i diskotekama. Nije joj trebalo mnogo vremena da oduševi tamošnju publiku koja je vrlo brzo zavolela njen glas i energiju koju nosi u sebi i nesebično je deli na nastupima.

Albumi Seke Aleksić

Po povratku iz belog sveta Aleksićeva je učestvovala na festivalu narodne muzike pod nazivom Moravski biseri, koji je održan u Ćupriji. Možda je upravo ovaj festival bio prelomna tačka u njenoj karijeri s obzirom da je odnela pobedu o kojoj se u medijima svetlana aleksicnarednih dana mnogo pisalo. Te iste godine, Seka objavljuje i svoj prvi CD koji je pobrao sve simpatije mlađe populacije koja voli dobar ritam. To je joj je dalo vetar u leđa pa je iz godine u godinu nastavila da bude sve bolja i bolja.

Samo godinu dana kasnije u prodaju je izašao i njen drugi CD sa sada još slušanijim pesmama. Jedna od najpopularnijih pesama sa ovog CD-a svakako je Crno i zlatno, propraćena pomalo provokativnim spotom u kome Seka zanosno igra u društvu zgodnih oskudno odevenih muškaraca.

A pesme Dođi i uzmi me, Iskoristi moje mane i Baš mi se sviđa tvoja devojka dolaze 2005, sa trećim CD-om. U prve dve pesme prnašle su se mnoge sentimentalne devojke, baš kao što je i Seka, pa je zbog toga ovaj CD postao još prodavaniji i slušaniji od prethodna dva.

Četvrti album izašao je dve godine kasnije, a sa njega su se izdvojile pesme Kraljica, po kojoj album i nosi ime, Aspirin i Boli stara ljubav. Dugi niz meseci upotpunjavale su večeri u beogradskim diskotekama i na splavovima prepunim mladih, veselih momaka i devojaka.

Seka Aleksić kao dizajner

Osim talenat za pevanje, Seka je pokazala i afinitete prema modnom dizajnu. Kao i svaka žena, oduvek je seka aleksic albumiobožavala krpice, a onda je poželela da ima i svoju modnu liniju kojoj je nadenula ime Rich Bith. Ona je sadržala najrazličitije odevne komade kojima su preovladavali zanimljivi krojevi i vesele boje. Kao što se i moglo očekivati, ovi komadi vrlo brzo su pronašli mesto u ormanima modernih devojaka. Nešto kasnije pojavljuje se i modna linija Queen S, ali i kolekcija odevnih predmeta za kućne ljubimce koju je sama kreirala.

Mi ismo anđeli 3

Ova posve šarmantna mlada devojka oprobala se čak i na filmu. Naime, ona je 2006. godine dobila ulogu u trećem delu filma Mi nismo Anđeli Srđana Dragojevića, Rokenrol uzvraća udarac. Glumila je simpatičnu, razmaženu devojku rokenrol zvezde, Smokvicu.

Danas, Seka Aleksić nastupa ne samo u svojoj zemlji u kojoj ima ogroman broj fanova, već i u svim drugim delovima sveta. Od 2010. godine srećno je udata za boksera Veljka Piljkića, a ceremoniji njihovog venčanja prisustvale su mnoge ličnosti sa javne scene kao što su Ceca Ražnatović, Goca Trzan, Aco Pejović, Lepa Brena, Saša Matić, Džej i mnogi drugi.

Komentari (1)

  1. sekica

    najbolja pevacica na ovom svetu!

Napiši komentar
Arhiva tekstova

October 2019
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031