Magazin PutovanjeOdmor za svačiji džep Rumunija nudi tri mogućnosti

Rumunija nudi tri mogućnosti

by Administrator

rumunija Rumunija je posebna zemlja u kojoj živi poseban narod. Iako su se malo otrlgli ulaskom u Evropsku uniju Rumuni su još daleko od turističke zemlje i popularne turističke destinacije, a kako sada stvari stoje teško je da će se nešto promeniti po tom pitanju. Ipak ljubitelji putovanja i avanture sve više posećuju Rumuniju. U Rumuniji se može razgledati Bukurešt, Brašov i deo Transilvanije. Rumuni nisu baš ljubazan narod pa ovo putovanje može da bude malo drugačije od ostalih na koja ste navikli. Međutim, Rumunija je specifično mesto koje svakako treba posetiti i doživeti dok je još takvo, pre nego što civilizovani Evropljani naprave čudo.
Bukurešt je velegrad koji vas jednostavno ne može ostaviti ravnodušnim. Bogata istorija Rumunije i Bukurešta i dan danas ima vidljive tragove na delovima grada pa čak i ljudima. Poznati rumunski predsednik Čaušesku imao je neke ideje koje je pokušao da realizuje, od kojih su neke prošle a neke ne. rumunija1Mnogo je toga ostavio iza sebe, pokušavajući Bukurešt da pretvori u svojevrsnu kopiju Pariza. Inače zgrade u Bukureštu su sve stare i prelepe, mnogobrojni trgovi, mostovi i arhitektura kao da ne odgovaraju ovom mestu i vremenu. Prelep grad, prelepe ulice i trgovi.
Brašov je jedini rumunski grad koji je u potpunosti posvećen turizmu i koji pokušava da egzistira od turizma. U neposrednoj blizini Brašova nalazi se najposećenije i najpopularnije, a verovatno i jedino skijalište u Rumuniji koga posećuju i svetski džetseteri. Brašov odiše za razliku od ostatka zemlje, čistoćom i urednošću. Posetiocima Brašova na raspolaganju su razni restorani, hoteli i svi ostali turistički sadržaji koji bi mogli da vam zatrebaju. Od kulturno istorijskih objekata svakako treba pomenuti i najveću gotičku građevinu u evropi čuvenu Crnu crkvu koju jednostavno morate videti ukoliko se nađete u Brašovu.
rumunija2Transilvanija je rumunska pokrajna, smeštena u podnožju Karpata. Transilvanija je svetski poznata turistička destinacija poznata po grofu Drakuli i njegovom dvorcu. Nažalost današnji posetioci mogu da razgledaju samo dvorac koji se zove „Drakulin dvorac“, jer je dvor Vlada Tepeša vremenom stradao i od njega su ostale samo ruševine. Drakulin dvorac je veoma lepo sređen kako bi privlačio turiste kojih je svake godine sve više. Oko samog dvorca nalaze se štandovi sa ekstra popularnim suvenirima gde možete da kupite sav potreban alat za lov na vampire.

2 komentara

Slične teme

2 komentara

19.06.2011 12:48
Dragiša-Dag

Baš sam se jučer vratio iz Rumunije.Predivna zemlja.Da, ona će biti nova turistička destinacija uvjeren sam u to.Videćete ljepe predele,ukusnu hranu,raznolika pića,njihov folklor koji je nezaboravan,čućete i njihovu istoriju i kako je nastala Rumunija,ljepe žene itd.preporučujem svakom pravom turisti Rumuniju.Treba nagovjestiti da su se modernizovali njihovi gradovi.Kad jednom odete u tu zemlju čarobnu uvjeren sam da ćete se ponovo vratiti.Što čekate spakujte kufere i pravac Rumunija.

19.06.2011 12:51
Dušan Djuričić

Nisam bio al sam čuo od mnogih koji su bili i boravili da je lepa zemlja.Želja mi je da turistički odem i obidjem Rumuniju.Ozbiljno planiram.Moram reći svidja mi se njihova zastava i ono što sam čuo od turista.Vidimo se u Rumuniji!!!

Ostavite komentar