Magazin PutovanjeOdmor za svačiji džep Lepa i jeftina Bugarska

Lepa i jeftina Bugarska

by Administrator

bugarska Bugarska leti nudi prelepe plaže, zimi planine, a u kulturnim izletima možete da uživate u bilo koje doba godine.
Očaravajuće peščane plaže Crnog mora, ogromni vinogradi, planine, jezera i šume. Bugarska, mala balkanska zemlja od osam miliona stanovnika preko cele godine turistima ima puno toga da ponudi. Sofija, jedan od najstarijih evropskih gradova, mogla bi da bude prva stanica ako odlučite da obiđete Bugarsku. Od čuvene katedrale „Aleksandar Nevski“ preko istorijskog muzeja pa sve do Narodnog pozorišta „Ivan Vazov“, Sofija pruža jedinstven kulturni doživljaj.
Ostali gradovi, takođe zaslužuju posetu zbog bogate arhitekture koja predstavlja uspešan spoj svih uticaja koje je ova regija osetila. Plovdiv čuva ostatke rimskog amfiteatra iz drugog veka, a u Velikom Trnovu, koji je nekada važio za jedan od najlepših gradova na Balkanu, nalazi se carska tvrđava iz 14. veka.bugarska1
Nedaleko odatle nalazi se Karlovo ili srce „Doline ruža“ gde se, između ostalog, pravi najukusniji džem. Procvat turizma govori da bi ova zemlja uskoro mogla da postane najposećenija turistička destinacija, a neke od posećenijih su Varna, Nesebar, Albena i Sezopol.
Nesebar grad sa 40 crkava, brojnim hotelima i velikom „Sunčanom plažom“, predstavlja biser Crnog mora, iako ovaj naziv pripisuju i Varni. Pošto je izgrađen na poluostrvu, u prošlosti je imao dobar strateški položaj zbog čega je bio meta Tračana, Grka i Rimljana. Bogatstvo istorijskih građevina koje su za sobom ostavili, razlog su što se ovaj grad nalazi na listi Svetske kulturne baštine. Danas tamo mogu da se vide zdanja od kamena ili drveta, ali i nekoliko očuvanih vizantijskih crkava.
Leti, kolone turista dolaze u Sezopol koji, zahvaljujući umetničkim ambijentima, odiše posebnim šarmom.
Bugarska je zemlja toplih, suvih leta i oštrih zima. Zato je proleće idealno da se poseti Bugarska, a posebno početak maja kada cvetaju ruže. Ipak, bez obzira na to koje godišnje doba ste odabrali za posetu ovoj zemlji, znajte da ćete bugarsku dušu najbolje upoznati kroz folklorne igre, pesme i tradicionalnu kuhinju.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar