Marija Šerifović

by Administrator

marija Pobednica Evrovizije u Finskoj 2007. godine, Marija Šerifović, rođena je 14. novembra 1984. godine u Kragujevcu. Srpska pevačica opredelila se za zabavnu muziku. Njena majka Verica, jedna je od poznatijih pevačica narodne muzike. Marija je završila gimnaziju i nižu muzičku školu u Kragujevcu.
Prvi put je zapevala kada joj je bilo samo sedam godina i to narodnu muziku. Sa dvanaest godina na dečjem festivalu u Kragujevcu „Deca pevaju hitove“ pevala je pesmu Vitni Hjuston. Kada je završila srednju školu preselila se u Beograd.
Svoj prvi album „Naj, najbolja“ snimila je 2003. godine. Marija se na muzičkoj sceni ističe svojim snažnim i prodornim vokalom, a često se komentariše i njen naglašeno opušten stil oblačenja.marija1
Marija Šerifović imala je veći broj uspešnih nastupa na festivalima:
– Budvanski festival 2003. godine- Gorka čokolada
– Budvanski festival 2004. godine- Bol do ludila, prvo mesto
– Beovizija 2005.godine- Ponuda, sedmo mesto
– Radijski festival 2005. godine- U nedelju, prvo mesto
– Festival u Vrnjačkoj banji 2006. godine- Dugo, nagrada za interpretaciju
– Beovizija 2007. godine- Molitva, prvo mesto
21. februara 2007. godine održala je koncert u beogradskom Sava centru, koji je opisala kao „najsrećniji dan u životu“. Nakon koncerta u Beogradu planira i nekoliko koncerata u gradovima Srbije i zemljama nekadašnje Jugoslavije.
Na Beoviziji 2007. godine pobedila je pesmom Molitva osvojivši 12 poena od glasova publike i 10 od glasova žirija. U finalu Evrosonga 2007. godine godine u Helsinkiju u Finskoj, Marija Šerifović je donela pobedu Srbiji, koja se na ovom takmičenju prvi put pojavila kao samostalna država, i tako joj omogućila da organizuje izbor za pesmu Evrovizije 2008. godine u beogradskoj Areni.

0 komentar

Slične teme