Magazin Life styleIshrana Ponesite ručak od kuće

Ponesite ručak od kuće

by Administrator

rucak Većina škola danas pokušava da unapredi svoju ponudu hrane što je bolje moguće. Međutim, ne nudi svaka zdrav izbor. Pre no što po povratku u školu nastavite tamo da se hranite, bilo bi dobro da se šire informišete o tome što jedete. Jer, sigurni smo da je mali broj vas znao da Chicken Nugget sadrži neuporedivo više masti i kalorija od jednog običnog hamburgera.
Čak i ako postoji nešto zdravija opcija, šta ćete izabrati da kupite ako ste zaista gladni – sendvič punjen povrćem ili šunkom? Ako nemate takvu vrstu kontrole sobom, onda je najbolje da ručak nosite od kuće.
Pre svega, užina koju ste napravili kod kuće oslobodiće vas napornog čekanja u redu i, s obzirom da ste svesni da niste ni svesni kakvi sastojci idu u tu hranu, materijal za vaš ručak moći ćete da birate sami i tačno ćete znati šta jedete.
Nije strašno ako povremeno uživate jedući picu ili hot dog, ali kada non-stop to jedete, vaše telo će jednostavno osetiti prezasićenje tom hranom i želju za promenom namirnica. Gotov ručak koji ćete poneti ne znači da to po svaku cenu mora biti nešto što ne volite. Neka vam mama povremeno pripremi i čips, ali isključivo onaj koji jerucak2 ona napravila. Ipak je mnogo drugačije jesti svež i čips za koji znate da se pržio u po stoti put zagrejanom ulju. Ulje zagrevano više od dva puta maksimalno je otrov za telo i ima kancerogeno dejstvo.
U slučaju da danas imate prilično naporan dan, školsku utakmicu, gomilu pismenih vežbi ili neku vannastavnu aktivnost, onda izaberite kombinaciju proteina sa ugljenim hidratima što će vam obezbediti dodatnu energiju tokom celog dana, pa sve do kasnog popodneva. Recept za male kulinare: napravite miks koji će se sastojati od kandiranog voća, lešnika, suncokretovog semena, parčića manje masnog sira, a sve to možete preliti jogurtom ili kašicom za bebe.
Još jedna dobra stvar kada je u pitanju home made varijanta ručka, jeste što ćete uštedeti novac za koji nakon nekoliko meseci štednje sebe možete obradovati poklonom.

0 komentar

Slične teme