Magazin Life styleIshrana Nezamenljivi ukus testenina

Nezamenljivi ukus testenina

by Administrator

testeninePraktične i ekonomične, paste obožavaju i stari i mladi. Osim toga, odličan su sklop uravnoženosti i ukusa.
Još su Grci i Rimljani mešali vodu i pšenicu, a Italijani su jeli lazanje čak pre 17. veka. Francuzi su ih otkrili nešto kasnije, zahvaljujući kardinalu Mazarenu. U 19. veku nameću se kao veoma cenjeno jelo. I dok su ih žene koje žele da smršaju poslednjih decenija zapostavile, nutricionisti ih danas vraćaju na scenu.
Paste se, najpre, prave kao griz od tvrde pšenice i vode. Zatim se dodaju sveža jaja, i to 150 grama minimum na kilogram griza, povrće koje objašnjava zelenu ili crvenu boju nekih lazanja, arome, meso, ribe i sirevi. Ovakva kombinacija predstavlja izvrstan izvor glucida koji organizam absorbuje, i pomaže pri sprečavanju nadimanja. Obogaćuje telo biljnim proteinima i, bilo da izabrete integralne ili obične, podjednako sadrže veliki broj hranljivih vlakana neophodnih da biste se dobro osećali, ali i mikronutrijenata (magnezijum, fosfor, gvožđe, grupa vitamina B).
Vaše dete ne voli povrće?testenine2
Deca prosto obožavaju testenine. Lenje ili umorne mame ih često serviraju kao večeru uz parče topljenog sira, međutim, postoji toliko kombinacija nakon čijeg konzumiranja strahujemo da vaši najmlađi ne pogrickaju i prstiće. Ubacite u supu od šargarepe, praziluka i graška 50 grama školjkica, slova ili testenina u obliku životinja. Izgled testenina privući će pažnju deteta i poješće supu čak i ako mrzi povrće.
Iznenadni gosti
Prijatelji su vam javili da baš sad kreću vama u posetu, a svesni ste žive veoma blizu. Hvata vas panika čime da ih poslužite. Samo se opustite. Sve što vam je potrebno jesu špagete, kašika pavlake, oljušteni paradajz iz mikrotalasne peći i nekoliko parčadi dimljenog lososa. Stomaci puni, a gosti i domaćica zagarantovano zadovoljni.

0 komentar

Slične teme