Dodaj firmu

Travarica je rakija koja ima tradiciju dugu nekoliko vekova. Ono što je veoma zanimljivo kod ovog žestokog pića, to je da je gorkog ukusa, ali slatkog dejstva. pa se za travaricu kaže da leči rane i na telu i na duši.

Više informacije o travarici rakiji pronađite u nastavku našeg teksta.

Travarica rakija

Travarica rakija je poznata po svojoj isceliteljskoj moći, i to je aperitivno piće. Bistro je i braon maslinaste boje. Takva boja se dobija zahvaljujući raskošnosti trava, koje sve zajedno čine jednu neponovljivu harmoniju ukusa i mirisa.

Rakija travarica

Pošto je namenjena da se konzumira pre jela, rakija travarica će vam dati svu punoću ukusa, učiniće vas raspoloženim da uživate u hrani. Čovek je vekovima sakupljao trave i bavio se njihovimi lekovitim moćima, na razne načine. Trave su veoma bogat izvor bioaktivnih supstanci.

Travarica sastojci

Da bi se proizvela rakija travarica, obično se upotrebljava rakija lozovača i to jačine od 30-50% vol % alkohola. Ipak, mogu da se koriste i druge rakije, ne samo lozova rakija.

Proizvodnja travarice

Travarica se proizvodi na više načina. Na primer, sve odabrane trave, koje se inače koriste, mogu da se stave u određenoj količini u rakiju, a nakon toga, piće treba da odleži. Posle toga se radi filtracija, i to najčešće kroz gazu.

Drugi način pravljenja travarice jeste da se odaberu trave i da se stave u manju količinu rakije, i to tako stoji najmanje dvadeset dana. To što se dobije, ulije se u ostatak rakije.

Prodaja travarice

Kada se travarica ulije u boce, u svaku bočicu se stavlja po jedna grančica trave, i to deluje izuzetno prefinjeno i dekorativno. Ovakva boca rakije vrlo rado se nosi kao poklon, i svaki domaćin će se tome obradovati. Trebalo bi da se u rakiju stave sveže ubrane travčice, i to je mnogo bolje nego da budu suve.

Kupovina rakije travarice može da se obavi putem firmi koje su oglašene na stranici na kojoj čitate ovaj tekst. Cena zavisi od toga ko je proizvođač, da li je rakija pakovana u bocu od jednog litra, ili 0, 75l i slično.

Na primer, na sto kilograma vinskog kljuka, stavlja se oko tri kilograma bilja koje je osušeno, a od cele te količine može da se dobije na kraju oko petnaest litara travarice koja je jačine 48% alkohola ili 19 gradi.

Travarica rakija cena

Pošto rakija travarica može da zadovolji svojim ukusom, mirisom, aromom, bojom, izgledom, i svim parametrima, čak i najzahtevnije ljubitelje dobre kapljice i kvalitetnog pića, za njenu kupovinu ne bi trebalo da se štedi. U tom smislu, cena za jedan litar je oko 3500 dinara, mada postoje i jeftinije i skuplje varijante.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Idi na vrh strane