Dodaj firmu

U Srbiji, mnogi ljudi vole da se počaste kada im se ponudi rakija od kajsije. Drugi naziv za ovu vrstu pića je kajsijevača, i vrlo je popularna i cenjena, zbog toga što je izuzetnog kvaliteta i arome.

Kajsijevača

U pitanju je veoma jako alkoholno piće koje se dobjia kroz proces fermentacije kljuka, koji se opet dobija muljanjem ploda kajsije i kao destilacijom prevrelog kljuka.

Kajsija rakija

Za berbu, kajsija će biti zrela početkom jula, a plod koji se dobija je veoma krupan, i teži oko 40 do 50 grama, i okruglog je oblika. Pokožica je žuto-crvena, a to crvenilo nastaje na onoj strani voćke sa koje je ona bila okrenuta suncu.

Mesnati deo kajsije je čvrst, sočan i veoma aromatičan.

Rakija od kajsija

Za proizvodnju rakije od kajsije se koriste različite sorte ovog voća kao što su kečkemetska ruža, roksana i cegledi bibor. Sam proces prerade voća je od ključnog značaja kakva će se rakija dobiti na kraju. Zbog toga svaki korak u ovom procesu mora da bude kontrolisan i po pravilima odrađen.

Najpre postoji proces muljanja i to znači da se od krupnih plodova dobijaju sitniji delovi koji se pretvaraju u kašu. Vrenje ponekad traje dugo, čak i više meseci.

Rakija od kajsije aroma

Ako se postupak izvede kako treba, onda se dobija kajsijevača koja je prepoznatljive arome, i koja je veoma cenjena u čitavoj Srbiji, pa tako na određen način, predstavlja i nacionalni brend.

Kada se dobiju sveži destilati, oni su obično veoma oštrih tonova, pa zbog toga nije preporučljivo da se odmah konzumiraju. Da bi se kajsijevača oplemenila, ona mora da odstoji u drvenom sudu, i tada će doći do harmonizacije arome.

Može da se kaže da rakija u tom drvenom sudu sazreva, i dolazi do bistrenja, bojenja, i povećava se aroma, tako što dolazi do povećanja ukupne količine aromatičnih i mirisnih sastojaka destilata. Ukus se tako dodatno poboljšava, a kada se sve to završi, tada ostaje samo da se dobijenom rakijom od kajsije napune staklene boce.

Rakija od kajsije cena

Kao što smo naveli, rakija od kajsije je veoma cenjena, kvalitetna, pa samim tim i cena je u skladu sa tim. Ako kupujete domaći kvalitet, potrebno je da se izdvoji oko 3000 dinara u proseku.

Rakija od kajsije prodaja

Na ovoj stranici su oglašene firme koje se bave proizvodnjom i prodajom rakije od kajsije, i možete ih pozvati da se dogovorite koja količina vam je potrebna, kao i o načinu isporuke. Rakija od kajsije se koristi u posebnim prilikama, i treba takođe imati u vidu da je to svojevrstan brend Srbije, i da je kajsijevača prisutna u svim krajevima naše zemlje. Uvek rado viđena na trpezi, i omiljena među svim poznavaocima dobrog pića.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Idi na vrh strane