Dodaj firmu

Verovatno znate da je viljamovka jedna vrsta kruške i to najbolja, najkvalitetnija i najpoznatija. Potiče iz Velike Britanije i smatra se vrlo starom sortom. Zrela bude u drugoj polovini avgusta, dok je plod težine čak do 230 grama, dakle, veoma krupan.

Rakija od kruške

Rakija koja se dobija od kruške, naziva se viljamovka. Rakija se zapravo, peče. U periodu kada postaje zrela, pokožica menja boju od zeleno žute do žute boje slame. Samo meso ove kruške je sočno, nežno, žućkaste boje, i ukusa je kiselo-slatkog.

Kruškovača

Da bi se dobila rakija od kruške, potrebno je da se prođe kroz nekoliko faza. Prva od njih je samo branje plodova. Druga faza je skladištenje, koje traje od dve do četiri nedelje. Nakon toga sledi stavljanje kljuka od krušaka u sud koji služi za vrenje.

Posle toga se vrši destilacija prevrelog kljuka, i na samom kraju sledi odležavanje i finalizacije rakije koja se dobija od viljamovke.

Aroma viljamovke

Za viljamovku se slobodno može reći da je to rakija koja ima raskošan miris i ukus. Arome koje su sadržane u ovoj rakiji su osetljive na kiseonik, toplotu, hladnoću, svetlost... Zbog toga je pravo umeće napraviti dobru rakiju od kruške viljamovke, tako da ona očuva sve svoje kvalitete, i da bude pravo uživanje za ljude koji je konzumiraju.

Rakija od viljamovke

Kada se rakija peče, to se manje-više, radi na isti način, kod svih vrsta voća, ali je to kod viljamovke malo komplikovanije, u smislu da je potrebno da ona očuva diskretan miris, sjajnu aromu, da bude bistra, itd. Interesantno je da viljamovka sadrži mnogo različitih aroma, i baš to je čini tako jedinstvenom i izuzetnom.

Pored te divne arome, viljamovka ima i sortnu osobenost i karakterističnost, tako da bi trebalo da i sami probate, pa da uvidite i da se uverite, šta je to čini tako posebnom. Kada se pravi rakija, koriste se samo čiste sorte.

Kada je vrenje kruške viljamovke previše burno, tada se gube aromatične materije, a to ne bi smelo da se desi, jer zapravo i jeste cilj da se one očuvaju. Karakterističan miris i aroma su nešto što je glavno kod viljamovke, stoga bi u procesu pravljenja trebalo strogo ispoštovati sve korake u proceduri, počevši od vremena kada se beru dozreli plodovi.

Rakija od kruške cena

Cena rakije od kruške može da bude veoma različita i zavisi od koga  nabavljate proizvod. Primera radi, u zavisnosti od veličine boce, trebalo bi izdvojiti oko 2400 dinara pa i više, što zavisi od proizvođača. Domaće rakije su svakako skuplje i boljeg kvaliteta.

Rakija od kruške prodaja

Na stranici na kojoj se upravo nalazite, možete pronaći preduzeća koja u svojoj ponudi imaju rakiju od kruške viljamovke. Naručivanje je moguće i online putem, i da dostava bude putem pošte, na vašu adresu.

*Za sve precizne informacije predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Idi na vrh strane