Dodaj firmu

Radović Vina domaća

Vina domaća Radović je proizvodnja domaćih vina sa Fruškogorskih vinograda koje možete poručiti ukoliko ste na području Beograda ali i cele zemlje.
Pročitaj više

Đorđa Tasića 22
Čukarica, Beograd

Vinoteka Vino

Ukoliko želite da vidite najveću ponudu vrhunskih vina možete doći u našu vinoteku. Pronađite u našem asortimanu vina slatkog i oporog ukusa, koja će zagolicati Vašu maštu. Biće nam izuzetno zadovoljstvo da Vas upoznamo sa vinima koja se sve češće nalaze na trpezama najpoznatijih restorana i elitnih okupljanja širom sveta!
Pročitaj više

Mutapova 55
Vračar, Beograd

Crno vino je tradicionalno piće, koje je uvek rado viđen gost na svakoj trpezi, u restoranu, bilo gde. U pitanju je veoma sofisticirano piće, koje podjednako konzumiraju i žene i muškarci, u raznim prilikama.

Više o crnom vinu saznajte u tekstu koji je pred vama.

Vrste crnog vina

Postoji nekoliko vrsta crnih vina, kao što su slatka crna vina ili suva crna vina... Za vino važi pravilo da ne možete da unesete u njega neki sastojak kako bi ono bilo aromatičnije ili lepše, pošto je njegov glavni sastojak upravo – grožđe.

Enolozi su stručnjaci koji se bave vinima, i oni naglašavaju da ne postoji podela, barem ne zvanična, na domaća vina i na industrijska vina. Industrijska vina su ona koja se dobijaju u vinarijama, dok su domaća vina iz privatnih podruma. To su obično seoska domaćinstva, koja prave vina po tradicionalnim receptima, koji se ne menjaju stotinama godina. Ova vina imaju veoma autentičan ukus.

Crna vina

Crna vina su korisna u raznim prigodama. Posle ručka, fino je popiti čašu crnog vina, i to savetuju i lekari. Vino je dobro za digestivni trakt, kao i za kardiovaskularni sistem čoveka. Popravlja raspoloženje, opušta nas, tako da je na više načina korisno za organizam.

Kada slavimo krsnu porodičnu slavu, ta prigoda ne može da se zamisli bez dobrog vina u kome će uživati svi gosti.

Za domaća crna vina je karakteristično da se ona ne filtriraju, već se drže u buradima, odakle se sipaju u boce iz kojih se serviraju u čaše.

Slatko crno vino

Slatko crno domaće vino se pravi bez pomoći enologa, od grožđa kako ga je priroda stvorila. Oprema koja se koristi nije profesionalna. Međutim, i kada se radi o industrijskim vinima, tj. onima koja se spravljaju u vinarijama i u velikim količinama, takođe dolazi do spoja prirode i nauke, tako da je zadatak enologa da daju savete kako bi takvo vino bilo što bolje moguće. Naravno, nikakva hemija nije dozvoljena, i to nije cilj.

Suvo crno vino

Vino je takvo piće da bi svaki ljubitelj i poznavalac, vrlo lako primetio da je nešto dodato što bi mu pojačalo aromu. Aroma se dodaje u nekim specijalnim vrstama vina, ali to mora da bude naglašeno.

Kod vina je takođe zanimljiva i činjenica da se vrlo lako primeti kakvo je grožđe korišćeno, da li je plod i rod kvalitan ili nije, i to polazi za rukom čak i ljudima koji vrlo retko piju vina. Kao što smo naveli, Zakon o vinu u našoj zemlji ne razdvaja domaća i industrijska vina, jer se jednostavno rukovodi činjenicom da je osnovni sastojak i jednih i drugih samo grožđe.

Crno vino cena

Cena vina se kreće obično oko dvesta dinara po jednom litru, kada se naručuju količine do pet litara, koje se smatraju manjim. Za veće količine, odnosno, preko pet litara, cena po jednom litru može da bude niža od dvesta dinara i o tome biste morali da se dogovorite sa proizvođačem crnog vina.

*Za sve tačne i precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici našeg portala na kojoj čitate ovaj tekst.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane