Dodaj firmu

Drugi naziv za rakiju od grožđa je lozovača. U ovom tekstu možete da pročitate sve što bi moglo da vas zanima o rakiji lozovači, kako se pravi, a pronaći ćete informacije i gde može da se nabavi i slično.

Lozova rakija

Kljuk je zapravo izmuljano grožđe ili neko drugo voće od koga se pravi određena vrsta rakije. To može da bude dunja, šljiva, kajsija i slično. U našem tekstu se bavimo grožđem, pa se taj grožđani sok dobija ceđenjem kljuka. Drugi naziv za grožđani sok je šira, i od nje se vrenjem, dobija belo vino.

Ono što zaostaje je slatka, neprevrela komina.

Rakija od grožđa

Rakija od grožđa se pravi od delimično oceđenog kljuka, dok neki poznavaoci pića smatraju pravom lozovačom samo kada se radi destilacija prevrelog kljuka od grožđa. Ukratko, to bi značilo da ne postoji odvajanje od kljuka ni šire ni vina, nakon što se uradi vrenje kljuka.

Rakija od loze

Da bi se napravila dobra rakija, mora da se prati određeni postupak. To bi izgledalo ovako: prvo se radi berba grožđa, a nakon toga se grožđe mulja i odvaja od peteljki. Potom sledi vrenje kljuka, zatim destilacija prevrelog kljuka, i na kraju dolazi do odležavanja i formiranja rakije lozovače.

Lozovača rakija

Verovatno vas zanima koliko rakije može da se dobije od koje količine kljuka. Navešćemo jedan primer. Od sto kilograma kljuka od grožđa, može da se dobije u proseku oko petnaest litara rakije lozovače. Ova rakija ima jačinu 50 vol. % alkohola.

Proizvodnja lozove rakije

Ceo rod grožđa može da se upotrebi za dobijanje rakije lozovače, i to u situaciji ako nije dovoljno sazrelo, i zbog toga ono u sebi nema šećera u dovoljnoj količini da bi se od tog grožđa pravilo kvalitetno vino. Postoje rane sorte, koje su veoma podložne napadu od osa i pčela, tako da počinju da trule, razvijaju se plesni, i ovakve sorte ne mogu da budu plasirane na tržište.

Lozova rakija prodaja

Ipak, od takvog grožđa ipak može da se napravi rakija lozovača, koja ima diskretan muskatni mirs i veoma prefinjen ukus. Ukoliko vas je naš tekst zainteresovao, i želite da nabavite rakiju lozovaču, najbolje je da to učinite tako što ćete kontaktirati firme koje su oglašene na ovoj istor stranici našeg portala.

Lozova rakija cena

Cene su zaista različite, tako da je najbolje da se lično informišete. Ipak, radi vaše orijentacije, reći ćemo da postoje rakije lozovače koje su vrhunskog kvaliteta, i cena im može biti i oko 3700 dinara. Naravno, od toga ima i jeftinijih i skupljih, a na cenu utiče i pakovanje, tj. da li je boca od jednog litra, ili je 0, 75l.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Idi na vrh strane