Dodaj firmu

Rakija od jabuke veoma je posebna vrsta rakije. Naša zemlja poznata je po proizvodnji jabuka, jer se godišnje u našoj zemlji proizvede 370.000 tona jabuka. Od jabuka se mogu praviti različite poslastice, pite, džemovi, kompoti i naravno rakije i druga alkoholna pića.

Jabukovača

Rakija od jabuka je poznata i pod nazivom jabukovača. Jabukovača je po proizvodnji odmah iza najpoznatije šljivovače i rakije od malina po kojima je naša zemllja takođe poznata.

Domaća rakija od divljih jabuka

Domaća rakija od divljih jabuka u narodu je poznata i po lekovitim svojstvima. Ukoliko se dobro napravi, sačuvaće najvažnije vitamin, A, B i C, minerale, gvožđe i kalcijum.

Sorte jabuka koje su najbolje za rakiju

Kvalitet same rakije zavisi od sorte i kvaliteta same sorte jabuka. Kod nas su najpopularnije sorte delišesi, ajadred, merloz, jonagold, dok su se nekada koristile budimka i kožara. Najvažnije kod jabuke je da bude kiselo-slatka jer je to najbolja kombinacija i dalje najbolji ukus rakije, koji nije ni mnogo blag ni mnogo jak.

Rakija od jabuke prodaja

Rakije od jabuka možete pronaći u mnogobrojnim mrketima ali i domaćinstvima koji se bave proizvodnjom voća i proizvoda od voća. Preporučuje se da uvek kupite domaću rakiju jer je ona uvek kvalitetnija i ima nižu cenu.

Rakija od jabuke cena

Rakija od jabuke može se naći po različitim cenama. Cenu određuje kvalitet rakije i način proizvodnje kao i sorta jabuke koja je korišćena u proizvodnji. Cena dobre rakije je između 20 i 30 evra ali može biti i veća za rakiju vrhunskog kvaliteta. Takođe se konzumira i služi u malim čašicama pa je predviđena da traje duže. Na policama vam može stajati i nekoliko decenija, a na tržištuu možete naći i one najkvaltetnije koje možete sačuvati za posebne prilike.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane