Dodaj firmu

Radović Vina domaća

Vina domaća Radović je proizvodnja domaćih vina sa Fruškogorskih vinograda koje možete poručiti ukoliko ste na području Beograda ali i cele zemlje.
Pročitaj više

Đorđa Tasića 22
Čukarica, Beograd

Vinoteka Vino

Ukoliko želite da vidite najveću ponudu vrhunskih vina možete doći u našu vinoteku. Pronađite u našem asortimanu vina slatkog i oporog ukusa, koja će zagolicati Vašu maštu. Biće nam izuzetno zadovoljstvo da Vas upoznamo sa vinima koja se sve češće nalaze na trpezama najpoznatijih restorana i elitnih okupljanja širom sveta!
Pročitaj više

Mutapova 55
Vračar, Beograd

Domaće vino je poželjno na svakoj trpezi, i u našem narodu vlada običaj da se ono često konzumira, u raznim prilikama. U našem tekstu saznajte više o vrstama domaćih vina, zbog čega se domaća vina nazivaju baš tako, u čemu je razlika u odnosu na industrijska vina i slično. Nastavite da nas čitate.

Domaća vina

Sigurno ste čuli izraz – domaće vino. To bi praktično značilo da se vino pravi u domaćoj proizvodnji, u privatnoj režiji, da se tako izrazimo. Kuće, obično na selima ili u naseljima van grada, imaju svoje podrume, u kojima se pravi lepo, domaće vino, prema tradicionalnim recepturama.

Vino domaće

Stručnjaci za vino se nazivaju enolozima. Postoji i Zakon o vinu u našoj zemlji, i zanimljivo je da on nigde ne spominje podelu na domaća vina i industrijska vina. Industrijska vina se prave u vinarijama, pa za njih često neopravdano, kruže priče da je lošijeg i drugačijeg kvaliteta od pravog domaćeg vina.

Domaće crno vino

Domaće crno vino je izuzetno zdravo, tako da se preporučuje konzumacija čak i od strane lekara. Ne samo što utiče da se opustimo i da nam se popravi raspoloženje, već je dobro za kardiovaskularni sistem, kao i digestivni trakt.

Domaće belo vino

Belo vino se pravi od belog grožđa i od pažljivo biranih sorti i plodova. Karakteristično za domaća vina jeste da se proizvode prema receptima koji se čuvaju od davnina, i da se ne dodaju nikakvi sastojci, niti hemija, već je sve na prirodnoj bazi, i jedini sastojak je samo grožđe.

Domaće rose vino

Vino se služi u svim prilikama. To može da bude obična poseta dragih nam gostiju, a može biti i slava, kada nam je jako važno šta sve imamo na svojoj trpezi. Isto tako, čašu vina nakon večere savetuju i lekari, jer je veoma zdravo.

Domaće crveno vino

Crveno vino je nadaleko poznato, i ono što je važno naglasiti, to je da ne treba biti enolog pa da znamo koje vino je dobro a koje nije. Jednostavno, vino je takav proizvod i takvo piće da se veoma lako oceni koje je dobro i kvalitetno, a koje nije. Nakon nekoliko konzumiranja znaćete to i sami, čak i da nikada pre toga niste bili ljubitelj vina.

Domaće vino prodaja

Domaće vino se prodaje, i to je od strane domaćinstava koja ga i proizvode, ili od firmi koje otkupljuju ovaj proizvod. Vino se ne filtrira, pa je to glavna razlika u odnosu na vina koja se prave u vinarijama. Vino se čuva u buradima, odakle se direktno pretače i sipa u boce iz kojih se konzumira.

Domaće vino cena

Cena domaćih vina je različita, od zavisnosti od proizvođača. Ipak, može se reći da je neka orijentaciona cena za manje količine, a to se smatra do pet litara, oko dvesta dinara po jednom litru. Za veće količine, cena po litru je niža. Najbolje je da pozovete i da se sami uverite.

*Za sve dodatne i precizne informacije, predlažemo da se obratite firmama koje su oglašene na stranici našeg portala koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane