Dodaj firmu

Domaće vino Beograd

Radović Vina domaća

Vina domaća Radović je proizvodnja domaćih vina sa Fruškogorskih vinograda koje možete poručiti ukoliko ste na području Beograda ali i cele zemlje.
Pročitaj više

Đorđa Tasića 22
Čukarica, Beograd

Vinoteka Vino

Ukoliko želite da vidite najveću ponudu vrhunskih vina možete doći u našu vinoteku. Pronađite u našem asortimanu vina slatkog i oporog ukusa, koja će zagolicati Vašu maštu. Biće nam izuzetno zadovoljstvo da Vas upoznamo sa vinima koja se s...
Pročitaj više

Mutapova 55
Vračar, Beograd

Domaće vino je poželjno na svakoj trpezi, i u našem narodu vlada običaj da se ono često konzumira, u raznim prilikama. U našem tekstu saznajte više o vrstama domaćih vina, zbog čega se domaća vina nazivaju baš tako, u čemu je razlika u odnosu na industrijska vina i slično. Nastavite da nas čitate.

Domaća vina

Sigurno ste čuli izraz – domaće vino. To bi praktično značilo da se vino pravi u domaćoj proizvodnji, u privatnoj režiji, da se tako izrazimo. Kuće, obično na selima ili u naseljima van grada, imaju svoje podrume, u kojima se pravi lepo, domaće vino, prema tradicionalnim recepturama.

Vino domaće

Stručnjaci za vino se nazivaju enolozima. Postoji i Zakon o vinu u našoj zemlji, i zanimljivo je da on nigde ne spominje podelu na domaća vina i industrijska vina. Industrijska vina se prave u vinarijama, pa za njih često neopravdano, kruže priče da je lošijeg i drugačijeg kvaliteta od pravog domaćeg vina.

Domaće crno vino

Domaće crno vino je izuzetno zdravo, tako da se preporučuje konzumacija čak i od strane lekara. Ne samo što utiče da se opustimo i da nam se popravi raspoloženje, već je dobro za kardiovaskularni sistem, kao i digestivni trakt.

Domaće belo vino

Belo vino se pravi od belog grožđa i od pažljivo biranih sorti i plodova. Karakteristično za domaća vina jeste da se proizvode prema receptima koji se čuvaju od davnina, i da se ne dodaju nikakvi sastojci, niti hemija, već je sve na prirodnoj bazi, i jedini sastojak je samo grožđe.

Domaće rose vino

Vino se služi u svim prilikama. To može da bude obična poseta dragih nam gostiju, a može biti i slava, kada nam je jako važno šta sve imamo na svojoj trpezi. Isto tako, čašu vina nakon večere savetuju i lekari, jer je veoma zdravo.

Domaće crveno vino

Crveno vino je nadaleko poznato, i ono što je važno naglasiti, to je da ne treba biti enolog pa da znamo koje vino je dobro a koje nije. Jednostavno, vino je takav proizvod i takvo piće da se veoma lako oceni koje je dobro i kvalitetno, a koje nije. Nakon nekoliko konzumiranja znaćete to i sami, čak i da nikada pre toga niste bili ljubitelj vina.

Domaće vino prodaja

Domaće vino se prodaje, i to je od strane domaćinstava koja ga i proizvode, ili od firmi koje otkupljuju ovaj proizvod. Vino se ne filtrira, pa je to glavna razlika u odnosu na vina koja se prave u vinarijama. Vino se čuva u buradima, odakle se direktno pretače i sipa u boce iz kojih se konzumira.

Domaće vino cena

Cena domaćih vina je različita, od zavisnosti od proizvođača. Ipak, može se reći da je neka orijentaciona cena za manje količine, a to se smatra do pet litara, oko dvesta dinara po jednom litru. Za veće količine, cena po litru je niža. Najbolje je da pozovete i da se sami uverite.

*Za sve dodatne i precizne informacije, predlažemo da se obratite firmama koje su oglašene na stranici našeg portala koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane