Dodaj firmu

Medovača je zapravo rakija koja je dobijena od meda. Ovakva rakija je veoma specifičnog mirisa i ukusa, a kako kažu ljudi koji je konzumiraju, veoma je pitka.

Medovina

Medovinu bismo mogli da klasifikujemo u kategoriju likera, i možemo reći da je kroz istoriju bila izuzetno cenjena zbog svojih lekovitih dejstava. Njeno dobijanje je destilacijom rastvora meda i vode, pri čemu med mora da fermentira najmanje sedamdeset i dva dana.

Posle destilacije se dodaje propolis i birana vrsta meda.

Medovača rakija

Kada je reč o ukusu, veoma je prijatna, iako se zbog svoje jačine oseća u stomaku. Kada se pije u umerenim količinama dobro će uticati na cirkulaciju, poboljšaće varenje i apetit, a takođe deluje protiv virusa i bakterija. Služi se kao sjajan aperitiv. Koristi se kao rashlađena.

Rakija od meda

Rakija od meda zapravo važi za jedno od najstarijih pića i potiče sa prostora koji su naselili Stari Sloveni. Ona je bila njihovo drevno piće, pošto se med smatrao i najboljom hranom i pićem.

Bilo bi zanimljivo da sada uporedimo medovaču i obična alkoholna piće. Za medovaču se kaže da ona čoveku daje budnost, smirenje bez ošamućivanja i radost, pri čemu nema nezdravog uzbuđenja ili raslabljenja.

Nakon što popijete medovaču nećete osećati glavobolju, mučninu ili slabost, odnosno, neku vrstu mamurluka. Dakle, ako je konzumirate sa merom, ona će vam dati zdravlje i snagu.

Vino od meda

Vino od meda se naziva medovina. Veruje se da je to prvo piće koje je čovek napravio, odnosno, da je medovina starija i od vina i od piva. Da bi se napravila medovina, koriste se tri osnovna sastojka, a to su med, kvasac i voda.

Medovača – iskustva

Medovača ima mnogo lekovitih svojstava, jer prerađeni med pojačava svoja dobra dejstva. Nekada, jaka medovača je bila cenjena koliko i zlato, čak je bila proglašavana lekom protiv svih bolesti.

Kada se pravi medovina, koristi se određena oprema, a to su stakleni sudovi ili sudovi od nerđajućeg čelika. Najbitniji korak u pravljenju vina od meda jeste sterilisanje ove opreme, dakle moraju se ukloniti sve bakterije.

Medovaču i medovinu možete kupiti kod proizvođača meda i proizvoda od meda, a moguće je i poručivanje putem internet prezentacija. Kupac može da izrazi želju da se stavi propolis u rakiju od meda, čime ovo postaje još zdravije piće.

Ako vas zanima jačina rakije od meda, ona može da iznosi 19 gradi, odnosno 47, 5 %, a na izgled je prozirna, i nema primese bilo kakvih boja.

Medovača – cena:

Cena se kreće i do 35 evra, što zavisi od pakovanja rakije od meda.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače na ovoj stranici.

Idi na vrh strane