Dodaj firmu

Parket Profi postavljanje parketa

Popravka, postavljanje parketa, hoblovanje, lakiranje, zidne obloge od parketa. Materijal obezbeđen. Parketarske usluge na tertoriji Beograda i okoline
Pročitaj više


Čukarica, Beograd

Postavljanje parketa Boban parketar

Boban parketar vrši sve usluge postavljanja, hoblovanja i popravke parketa na teritoriji celog Beograda. Kvalitetna i proverena usluga u dogovorenom roku po najpovoljnijim uslovima.
Pročitaj više


Stari grad, Beograd

Maksa Gradnja 2020 Beograd postavljanje parketa

Kompletne adaptacije prostora, rušenje objekata, sve vrste radova u Beogradu.
Pročitaj više


Beograd

Keramičar Gold

Bilo da Vam je potrebna ugradnja keramičkih pločica ili granitne keramike u Vašem kupatilu, kuhinji ili dvorištu, keramičar Gold je pravi izbor za Vas. Naš rad karakteriše velika preciznost, pedantnost, tačnost, kao i strogo poštovanje dogovorenih rokova.
Pročitaj više

Majke Jugovića 16a
Zemun, Beograd

3MT EKSKLUZIVA DOO

Firma 3MT EKSKLUZIVA DOO izvodi sve vrste parketarskih radova, sa Vašim ili našim materijalom. Naša porodična kompanija poseduje više od 60 godina dugu tradiciju i iskustvo na polju parketarskih radova, kao i ostalih završnih radova u građevinarstvu.
Pročitaj više

Vinogradska 6a
Novi Beograd, Beograd

Postavljanje parketa Parket Tivoli

Oplemenite Vaš stambeni ili poslovni prostor najkvalitetnijim parketom, posetite prodavnicu Parket Tivoli. U našoj ponudi nalazi se parket svih dimenzija, kao i kompletan prateći materijal za njegovo postavljanje. Takođe, vršimo usluge ugradnje, hoblovanja i lakiranja parketa.
Pročitaj više

Dimitrija Tucovića 49
Zvezdara, Beograd

Enterijer Lavrnja adaptacija stana

Renoviranje i adaptacija stanova u Beogradu. Sve usluge iz domena adaptacije na jednom mestu
Pročitaj više

Petra Živkovića 15
Grocka, Beograd

Zasti je vazno dobro odradjeno postavljanje parketa? Kada je reč o podnim oblogama, veliki broj ljudi se odlučuje upravo za parket. Da li ste se ikada zapitali zbog čega je to tako, i koje su prednosti parketa u odnosu na druge varijante, kao što je laminat, na primer?

Pre svega, odabirom parketa, vi dobijate topao enterijer. On će se veoma lako uklopiti u svaki stil uređenja prostora, pri čemu je veoma lak za održavanje. Još dobrih karakteristika su da poseduje razne antialergijske osobine, kao i da se kod korišćenja parketa manje zagađuje životna sredina.

Kako se postavlja parket?

U današnje vreme, kada nije tako lako renovirati stan, kuću ili poslovni prostor, svi gledamo da prođemo što jeftinije. Na kraju, parket je samo jedna stavka, jer tu su i zidne obloge, dakle morate staviti tapete ili krečiti, biće vam potrebne pločice i mnogo toga još.

Ipak, pomislite li, da to što ćete uraditi u toku renoviranja, ostavljaće utisak svakoga dana i na vas same, ali i na sve vaše goste koji budu prolazili kroz vaš dom ili kancelariju? Jeftinija varijanta često zna da bude i najskuplja, jer džaba ušteda novca ako vi na kraju niste zadovoljni. 

Iz tog razloga je odabir podnih obloga, u našem slučaju, parketa, od izuzetne važnosti. Parket možete pronaći u raznim vrstama i klasama, pa ga tako karakterišu veoma dobra mehanička i izolaciona svojstva, i biće veoma dugotrajan. Otporan je na habanje, što je jako važno, i uz pravilnu negu, koja pored čišćenja podrazumeva i periodično hoblovanje i lakiranje, zaista može potrajati duži niz godina, a da pri tome deluje kao nov.

Ukoliko je izbor za vaše podne obloge pao na parket, sada će vam biti potreban majstor koji će isti ugraditi. Možda ste na internetu gledali razne video klipove o tome kako se postavlja parket, šta je potrebno od alata i materijala, pa želite da se u tom poslu okušate sami, opet iz razloga da biste uštedeli.

To sa sobom povlači jedan veliki rizik, jer ako negde zabrljate, može da se dogodi da nepravilno postavljen parket morate da bacite, čime ste zapravo bacili svoj novac, te da kupujete ponovo i potom plaćate pravog majstora da ugradi parket.

Postavljanje parketa – iskustva

Dakle, najbolje je u startu odlučiti se za profesionalce, kojima je to svakodnevna rutina, tako da grešaka ne može biti. Kada se radi o postavljanju klasičnog (masivnog) parketa, nailazimo na više varijanti kako se kombinuje i slaže. 

Sve je to iz razloga što kod ove vrste parketa postoje letvice leve i desne, što se ne događa kod drugih vrsta parketa. Pre samog početka rada, majstor će obratiti pažnju na podlogu i njen kvalitet. U tom smislu će ravnija i čvršća podloga biti zahvalnija za kvalitetno postavljanje parketa. 

Postavljanje gotovog parketa

Gotov parket je višeslojan, i ima unapred obrađenu površinu, koja može biti nauljena, lakirana, ili fabrički obrušena pripremljena za završnicu. Postavljanje ovakvog parketa je sve više popularno, a u odnosu na klasičan parket, gotov parket se brže postavlja i u skladu s tim je i cena tog posla niža. 

Za koju god vrstu parketa da se odlučite, znajte da ste načinili dobar izbor, jer ova podna obloga svaki prostor čini dopadljivim, zanimljivim i jedinstvenim. U tom smislu, svoju primenu ne nalazi isključivo u kućama, stanovima i poslovnim prostorima već i u velikim dvoranama ili kongresnim centrima, na primer.

Postavljanje parketa – cena:

Kada se parket postavlja, on se pri tome lakira i hobluje, pa se cena, bez materijala, kreće od 8 evra i više po jednom metru kvadratnom. Ako se koristi materijal, a bez parketa, cena je od 13 evra i naviše po m/2. Za postavljanje lajsni, potrebno je da izdvojite od 0, 5 do 5 evra po jednom dužnom metru. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane