Dodaj firmu

Ako ste lepo uredili svoj dom, tako što ste postavili kvalitetne podne obloge, okrečili zidove prelepim bojama, postavili prikladne tepihe, tada vam nedostaje samo još jedna „velika sitnica“ a to su – Zebra zavese.

Zavese su veoma bitan detalj svakog doma, jer pružaju osećaj topline, i pri tome estetski povezuju celokupan nameštaj i postojeće boje u enterijeru, stvarajući na taj način harmoničnu celinu, u kojoj će porodica uživati svakoga dana.

U našem tekstu ćemo se pozabaviti zebra zavesama, i objasniti zašto su baš one pravi izbor za vas.

Zavese za zebra printom

Zebra print ima nedefinisane pruge, zbog toga ga je lako kombinovati sa ostatkom dekora. Ovakav print stvara zabavnu i veoma zanimljivu paletu. Zebra zavese su perfektna dopuna stambenog prostora, posebno ako ih dobro uklopite sa teksturom na zidu.

Zebra rolo zavese

Sada smo opisali kako da uklopite zavese  sa zebra printom, ali njih ipak ne bi trebalo mešati sa zebra rolo zavesama. To je zapravo posebna vrsta rolo zavesa, koje se drugačije nazivaju i „dan i noć“ zavese.

One su sačinjene od platna i mehanizma, pri čemu je platno iz dva sloja, zahvaljujući čemu se mogu naizmenično smenjivati providna i neprovidna polja tkanine.

Platno ćete veoma lako pomerati ručno, uz pomoć jednog lančića. Ovako se tkanina pomera po visini, dok se nivo propuštanja svetlosti u prostoriju, reguliše stepenom preklapanja polja.

Inače, veoma je interesantno i korisno znati da je moguće pokretanje zebra mehanizma putem elektromotora i daljinskog upravljanja. Montiranje zebra zavesa je moguće na zid, u plafon ili u okvir samog prozora.

Zebra zavese – iskustva

Niko ne želi zavese koje sakupljaju prašinu a loše propuštaju dnevnu svetlost. Izborom zebra zavesa taj problem ni u kom slučaju nećete imati, jer su one izrađene od platna koja su anti-alergijska, pri čemu ne upijaju mirise i ne prikupljaju čestice prašine.

Zahvaljujući svemu tome, zebra zavese su napravljene tako da dugo traju i da ukrašavaju prostor u kome se nalaze. Zbog svega toga su sjajno rešenje za sve vrste prostora, od stambenih do poslovnih, i predstavljaju pravi hit u svetu i kod nas.

Koliko će svetlosti ući u vašu prostoriju, zavisi isključivo od vaših želja, to jest, u zavisnosti od toga na kom nivou je mehanizam zaustavljen. Na taj način, zebra zavese dozvoljavaju prodor dnevne svetlosti ili je u potpunosti sprečavaju.

Zavese se izrađuju tačno prema vašim merama, a domaćice će želeti da čuju da su izuzetno lake za kasnije održavanje, kao i svakodnevno korišćenje.

Suntrip zavese

Suntrip je još jedan naziv za zebra zavese, i može se reći da je njihova osnovna karakteristika dve vrste platna koje imaju različit stepen propuštanja svetla. Mogu se izraditi u željenim širinama, od trideset do sto osamdeset milimetara, i u visinama od pedeset do dvesta šezdeset centimetara.

Kada naručite zebra rolo zavese, tada možete da očekujete i profesionalnu montažu.

Zebra zavese cene:

Koliko ćete novca izdvojiti za zebra rolo zavese, zavisi od dimenzija koje su vam potrebne. Primera radi, za zavese „dan i noć“ sa kutijom, trebalo bi platiti od 40 do 90 evra. Za mini varijante, cena je od 29 do 70 evra, a za veće dimenzije, od 60 do 130 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Idi na vrh strane