Dodaj firmu

Đepeto 011 parketarske usluge

Firma “Đepeto 011” nalazi se na Vračaru. Bavi se kompletnim parketarskim uslugama, pripremom košuljice, postavljanjem parketa, uljenja, lakiranjem parketa u svim objektima.
Pročitaj više

Beogradska 59
Vračar, Beograd

Hoblovanje parketa Boban parketar

Boban parketar vrši sve usluge postavljanja, hoblovanja i popravke parketa na teritoriji celog Beograda. Kvalitetna i proverena usluga u dogovorenom roku po najpovoljnijim uslovima.
Pročitaj više


Stari grad, Beograd

Keramičar Gold

Bilo da Vam je potrebna ugradnja keramičkih pločica ili granitne keramike u Vašem kupatilu, kuhinji ili dvorištu, keramičar Gold je pravi izbor za Vas. Naš rad karakteriše velika preciznost, pedantnost, tačnost, kao i strogo poštovanje dogov...
Pročitaj više

Majke Jugovića 16a
Zemun, Beograd

3MT EKSKLUZIVA DOO

Firma 3MT EKSKLUZIVA DOO izvodi sve vrste parketarskih radova, sa Vašim ili našim materijalom. Naša porodična kompanija poseduje više od 60 godina dugu tradiciju i iskustvo na polju parketarskih radova, kao i ostalih završnih radova u građev...
Pročitaj više

Vinogradska 6a
Novi Beograd, Beograd

Hoblovanje parketa Parket Tivoli

Oplemenite Vaš stambeni ili poslovni prostor najkvalitetnijim parketom, posetite prodavnicu Parket Tivoli. U našoj ponudi nalazi se parket svih dimenzija, kao i kompletan prateći materijal za njegovo postavljanje. Takođe, vršimo usluge ugra...
Pročitaj više

Dimitrija Tucovića 49
Zvezdara, Beograd

Eko Pro Parket

Eko Pro Parket je firma koja se bavi montažom, hoblovanjem, lakiranjem i popravkom parketa na teritoriji cele Srbije.
Pročitaj više

Komovska 17
Čukarica, Beograd

Sigurno ste culi za izraz hoblovanje parketa? Podne obloge pre svega imaju dekorativnu ulogu, ali pored toga one imaju zadatak da toplotno i zvučno izoluju naš stan ili kuću. Prednosti parketa su mnogobrojne, a jedna od njih je da uvek može izgledati kao nov. 

Tajna je u tome što nema oštećenja koje se ne može popraviti hoblovanjem i lakiranjem, pa će i veoma star parket zablistati punim sjajem.

Brušenje parketa

Kao materijal, drvo je veoma zahvalno, pa će vas impresionirati rezultati kada majstori završe sa poslom hoblovanja i lakiranja. 

Hoblovanje parketa je postupak kojim se postiže njegovo osvežavanje, ali se takođe radi i kod same ugradnje novog parketa, da bi se izravnale eventualne neravnine daščica. Parket se hobluje na taj način što se koristi brusni papir različite granulacije, i to tako što se kreće od grubljih varijanti ka finijim. 

Kako se radi hoblovanje parketa?

U toku ove procedure, odstranjuje se površinski sloj parketa, odnosno sva nečistoća i potamnelost drveta. Naravno, ovo sami ne možete raditi, jer bi vam bila neophodna mašina za hoblovanje, zaštitna oprema od prašine i mnogo znanja i iskustva da bi sve proteklo u najboljem redu, bez neke bespotrebne štete a sa rezultatima koje želite.

Na primer, ako se hoblovanje ne bi uradilo dobro, pa se odmah pređe na lakiranje, dobili biste neuredan izgled jer ste stavili lak preko neravnog parketa. 

Postupak hoblovanja oštećenog parketa

Ljudi često u svojim stanovima imaju parkete stare i desetak godina, koji nisu održavani na pravi način, pa su usled toga oštećeni. Kada pozovete majstora da dovede vaš pod u red, to će biti malo komplikovaniji i naporniji posao, jer se pre samog hoblovanja moraju popraviti oštećenja koja su nastala usled korišćenja parketa. 

Međutim, čak i tada drvo će biti zahvalan materijal, jer ono dozvoljava relativno lako popravljanje i osvežavanje, u odnosu na neke savremene veštačke materijale, a pri tome je i trajnije. 

Majstori koriste savremene mašine za hoblovanje, koje u postupku rada, u isto vreme i usisavaju otpatke i sitnu prašinu, što je veoma važno za postizanje maksimalnih rezultata na kraju.

Hoblovanje parketa – iskustva

Pre samog hoblovanja, majstor će u potpunosti očistiti parket od svih prljavština i masnoća. Prvo hoblovanje je zapravo skidanje starog laka sa parketa, i majstor će voditi računa o tome da se prati prirodna linija drvenih vlakana, zapravo njihov smer. 

Hoblovanje se neće raditi na temperaturi koja je ispod 15 stepeni, a optimalna je oko 20 stepeni. Iz tog razloga, bolje je da osvežavanje i brušenje parketa obavite u proleće, jesen ili leto, a ne tokom zime. Potrebno je misliti i na vlažnost vazduha koja treba da bude od 50 do 60 posto. 

Ukoliko neke daščice nedostaju ili su jako oštećene, biće zamenjene novim, i to pre početka postupka hoblovanja. Ako je parket oštećen po ivicama prostorije, biće vam predloženo da ovaj problem bude rešen stavljanjem ukrasnih lajsni. 

Hoblovanje parketa – cena:

Hoblovanje je postupak koji se uvek radi uz lakiranje. Tako da je potrebno izdvojiti od 9 evra pa naviše, kada se koristi i materijal, a cena je izražena po metru kvadratnom. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane