Dodaj firmu

Filipović psihološko savetovalište - hipnoterapija

Ljiljana Filipović, psiholog, porodični psihoterapeut, radi online i uživo. U radu sa klijentima koristim integrativni pristup za pružanje pomoći odraslima, deci i adolescentima, objedinjujući znanja iz različitih psihoterapijskih pristupa i hipnoterapije. Bavim se i grupnom edukacijom u oblasti usavršavanja komunikacionih i emocionalnih veština
Pročitaj više

Zaplanjska 84e
Voždovac, Beograd

Caesar club & spa slana soba

„Caesar club&spa“ nalazi se na Dedinju. Svojim gostima nudi veliki izbor usluga iz wellness usluga, kao što su korišćenje slane sobe, turskog kupatila, saune, jakuzzija.
Pročitaj više

Pukovnika Bacića 1a
Savski venac, Beograd

Holistički Terapeut Daniela Lukić

Holistički terapeut Daniela Lukić u svom radu objedinjuje znanja i veštine iz različitih područja, kao što su: homeopatija, biorezonantna analiza, Bahove kapi, hipnoterapija Tokom terapija praktikuju se holistički pristup, uz maksimalnu posvećenost svakom klijentu.
Pročitaj više


Novi Beograd, Beograd

Savetovalište Psihobata

Ukoliko osećate potrebu da nešto promenite u Vašem životu, hipnoterapeut Psihobata pruža rešenje za različite psihičke, emotivne i fiziološke probleme. Primenom metoda hipnoterapije uspešno tretira stanja poput depresije, anksioznosti, napada panike, strahova
Pročitaj više

Karpoševa 89a
Čukarica, Beograd

Psihobata

Ako želite da saznate više o sebi ili rešite neke od svojih problema, Psihobata je tu za Vas. Pored standardne hipnoze, u svom radu primenjuje metodu regresije koja omogućava povratak u prošlost u cilju otkrivanja uzroka problema koji nas muči u sadašnjosti.
Pročitaj više

Karpoševa 89a
Čukarica, Beograd

Salon za dušu

Osetite miris mora u Beogradu, posetite Salon za dušu koji se nalazi na Voždovcu. Naša slana soba uređena po najvišim standardima pruža Vam mogućnost da dišete punim plućima i doživite potpuni užitak i opuštanje organizma. Promotivne cene četvrtkom i nedeljom!
Pročitaj više

Strumička 66
Voždovac, Beograd

Pitate se cemu sluzi hipnoterapija? U savremenom svetu, mnogo ljudi je pod pritiskom i stresom, i zbog svega toga se javlja potreba za različitim psihološkim tehnikama koje pomažu da se reše emotivni, fiziološki, psihički kao i problemi koji se tiču ponašanja.

U našem tekstu saznajte sve što vas zanima o hipnoterapiji, da li je to dobra metoda za vas, kome možete da se obratite ukoliko želite tretman i slično.

Šta je hipnoterapija?

Hajde da krenemo od samog početka a to je definicija hipnoterapije. To je zapravo pravac psihoterapije gde se koristi hipnoza da bi psihoterapeut radio.

Da bismo pojasnili do detalja hipnoterapiju, opisaćemo kako izgleda situacija kada biste otišli na seansu.

Naime, seansa se sastoji iz tri dela. Prvo se kreće sa razgovorom koji traje oko dvadeset minuta. Ono što je jako važno, to je da se osećate prijatno i spokojno, i kada je u pitanju prostor u kome se terapija obavlja, kao i samom pojavom terapeuta.

U tom delu seanse, vi ćete popuniti osnovne formulare, nakon čega će biti objašnjeno šta je to hipnoza i kako ista deluje. Posle toga, terapeut razgovara sa vama o problemu koji vas muči, kako se on manifestuje, ali i šta tačno želite da postignete na kraju zahvaljujući metodi hipnoterapije.

Da li hipnoterapija zaista radi?

Drugi deo seanse je sama hipnoza. Odvija se tako što zauzmete najbolji položaj u veoma udobnoj fotelji, dok vas terapeut postepeno i polako uvodi u stanje apsolutne fizičke i mentalne opuštenosti. Tokom svega toga, u potpunosti ste svesni svega što se sa vama događa.

Nakon toga se postavljaju osnovni hipnotički reperi, i potom sledi oslobađanje od nagomilanih emocija, i stvaranja procesa zdravih navika, što je sve potrebno da biste vi dostigli svoj cilj.

Koje sve tehnike hipnoterapije postoje?

Naglasićemo da nema potrebe za nekom vrstom straha od ove metode, najpre iz razloga što ćete se nakon završetka hipnoterapije, sećati svega što se dešavalo, a najbolje je što ćete se osećati veoma dobro raspoloženo i osveženo.

Tada će hipnoterapeut sa vama da porazgovara o utiscima, o razmišljanima koja imate trenutno, i dogovoriti vreme za sledeći susret. Korisno je napomenuti da prva seansa traje oko dva sata, dok druge traju do šezdeset minuta.

Vrste hipnoterapije su:

-          Tradicionalna

-          Eriksonova

-          Kongnitivno-bihejvioralna

-          Transpersonalna

-          Regresija

-          Scenska hipnoza

-          Samohipnoza

-          Hipnoanestezija.

Još jedna podela hipnoze je ona koja se izvodi u budnom stanju i ona u kojoj utonemo u stanje sna.

Hipnoterapija iskustva

Mnogi se pitaju kako se čovek oseća za vreme hipnoze, odnosno svojevrsnog stanja transa. Tada čovek mirno i duboko diše, mišići su opušteni, očne jabučice trepere, a sve to prati osećaj telesne lakoće; uz to, može se osećati lagana vrtoglavica, prijatna toplina ili hladnoća kao i trnci po telu, i u toku hipnoterapije imaćete utisak da vreme jako sporo teče.

Hipnoterapija – cene:

Koliko ćete novca izdvojiti za hipnoterapiju, zavisi od vrste tretmana za koji ste se odlučili. U tom smislu se cena kreće od 50 do 200 evra po jednoj seansi.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije koje su oglašene ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane