U savremenom svetu, svedoci smo sve većeg porasta prisluškivanih telefona, pa je razumljivo da se javila potreba za uređajima koji nam mogu dati informaciju o tome da li smo meta prisluškivača.

detektor prisluškivača

 

U našem tekstu možete da saznate više korisnih i zanimljivih informacija o ovoj temi.

Detektor prislušnih uređaja

Na početku, krenimo od toga koja je namena ovih uređaja. Radi se o tome da oni otkrivaju sve vrste gsm bubica, a mogu da budu postavljeni u bilo kojoj prostoriji ili u vozilu; takođe, detektore je moguće staviti na razna skrivena i teško pristupačna mesta koja nisu vidljiva.

Kada govorimo o prisluškivanju, najčešće se koriste pomenute bubice, tj. direktno slušanje, a dobra vest je da bubice detektori otkrivaju bez ikakvih problema.

Jasno je da su bubice i ostali prisluškivači veoma malih dimenzija i da su savim nečujni dok rade, što svakako otežava mogućnost da oni budu pronađeni. Ipak, ukoliko se koristi detektor prisluškivača tada je to omogućeno pošto on emituje EM talase, pa ćemo tačno znati gde se nalazi oprema za špijuniranje.

detektor prisluškivača cena

 

Interesantno je da se bubice ugrađuju bilo gde, na primer – stavljaju se u zid, u utičnice, u strujni kabal... i zbog toga ih je bez detektora skoro nemoguće pronaći i ukloniti.

Pored bubica, postoje i razne mikro kamere koje su skrivene i snimaju određeni prostor. Među njima možemo da napravimo podelu na one koje emituju sliku na daljinu i na one druge, koje čuvaju snimak na svojoj memoriji.

Spomenimo i gps trackere raznih tipova i druge uređaje za praćenje, koje detektor prislušnih uređaja otkriva bez problema isto kao i mikro kamere.

Špijunski softveri prisluškuju mobilne telefone, a taj problem se uspešno rešava na isti opisani način.

Na kom principu radi detektor prisluškivača?

Osnovna uloga detektora prisluškivača je da pronađe uređaje za prisluškivanje, odnosno skrivenu špijunsku opremu. Sam princip rada je vrlo jednostavan. Kada se promeni intenzitet EM talasa, tada može veoma tačno da se odredi gde se oprema nalazi.

To bi dalje značilo da špijunska oprema ne mora da bude vidljiva golim okom, ali ćemo mi ipak znati da se ona nalazi baš na tom mestu. Detektori imaju signalizaciju i jasno pokazuju mesto na kome su prisluškivači.

Detektor se postepeno približava prisluškivaču i tada menja intenzitet EM talasa, tj. oni postaju izraženiji i jači, tako da se i signalizacija pojačava.

Kada je reč o radijusu dejstva, on može biti različit, a to zavisi od mnogo faktora koji se nalaze na samom terenu. Tu je bitno više činilaca – koji detektor se koristi, kao i koji uređaji se traže. Ipak, može se reći da se radijus dejstva detektora kreće od 0,3 do 10 metara.

Što se tiče dimenzija, detektori prisluškivača su mali i pri tome mobilni. Korisnici ih mogu poneti u svom džepu. Pri tome, ne morate da brinete da ovaj uređaj emituje neko neželjeno i štetno zračenje. Odlikuje ih visoka preciznost i pouzdanost.

Detektori prisluškivača – cena:

Cena uređaja varira od njegovih karakteristika, pa se može kretati i do prosečne cene od 900 evra za profesionalne modele.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače ispod našeg teksta. 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Detektor prisluškivača
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu