Nekada davno, to smo mogli gledati samo u naučno-fantastičnim filmovima, a danas je realnost da sateliti koji kruže oko naše planete prate i lociraju svaki objekat. GPS tracker radi tako što prima signale sa najmanje dva satelita, potom te informacije koje je primio obradi, i na odgovarajući način ih prosleđuje zainteresovanim stranama.

gps praćenje vozila

 

Praćenje vozila uz pomoć GPS uređaja

Zanimljivo je napomenuti da je tolerancija precizne pozicije nekog objekta svega od dva do tri metra. GPS praćenje vozila može biti kompletna usluga koja se plaća na mesečnom nivou.

To bi značilo da ćete voznim parkom vašeg preduzeća upravljati veoma efikasno i jednostavno. Usluga GPS praćenja vozila obuhvata više toga od čega je najvažnije spomenuti:

-          Praćenje vozila i njihovo lociranje na mapi, u realnom vremenu

-          Momentalnu dojavu kritičnog ili nekog neregularnog stanja automobila

-          Konstantno izveštavanje putem SMS poruka

-          Za više vozila se može dobiti istorija kretanja, i to istovremeno

-          Automatski se kontroliše stanje vozila i svih važnih događaja.

GPS praćenje vozila fizičkih lica

Postoje mnoge prednosti GPS praćenja vozila, a to su mogućnost nadgledanja auta sa jednog mesta, povećavanje sigurnosti vozača, smanjenje troškova goriva i održavanja...

GPS trackerima se mogu pratiti sva kretanja i na taj način prikupljati željene informacije.

GPS praćenje teretnih vozila

Satelitsko praćenje teretnih vozila takođe ima dosta benefita, pri čemu se povećava produktivnost rada, sprečava se nenamensko korištenje vozila, dok se celokupna investicija u GPS praćenje veoma brzo vraća.

gps praćenje vozila cena

 

Jasno je da vlasnici prevozničkih preduzeća žele da znaju i to u svakom trenutku, gde im se nalaze vozila. Upravo GPS trackeri omogućavaju da ceo ovaj proces bude lak i automatizovan.

GPS praćenje službenih vozila

Rent a car agencije, špediteri, razni autoprevoznici, imaju potrebu da znaju gde se nalaze autobusi, automobili, kamioni, šleperi, plovni objekti...

Usluga satelitskog praćenja obuhvata web pristup serveru za praćenje, SIM karticu, ugradnju uređaja u vozilo, uređaj za satelitsko praćenje, kao i besplatno održavanje i servisiranje kada se obaveze redovno izmiruju, ukoliko je dogovor da to bude na mesečnom nivou.

GPS praćenje autobusa

Svi znamo za „foru“ gde možemo da ukucamo određen broj i da ga pošaljemo, a potom nam stiže sms poruka koja nas obaveštava za koliko munuta će autobus biti na stanici na kojoj se mi nalazimo.

GPS trackeri su neizostavni u špijunskom svetu, kao i u službama bezbednosti, jer se tako veoma precizno skupljaju informacije o kretanju i lociranju vozila.

GPS praćenje kombi i minibus vozila

Na isti način kao što smo opisali u tekstu do sada, moguće je pratiti i kombi i minibus vozila. Na ovaj način vlasinici prevozničkih kompanija ne moraju da postavljaju čuveno pitanje – Gde si? – već na jednostavan način imaju uvid u svakom tretnutku gde se vozilo nalazi.

Satelitsko praćenje vozila

Satelitsko praćenje vozila koristi se za upravljanje, zaštitu i kontrolu voznih parkova. To bi značilo da se vozila prate dvadeset četiri sata dnevno, sedam dana u nedelji, dakle, konstantno. 

Radi se o praćenju automobila u realnom vremenu, pri čemu se omogućava pristup sa bilo kog mesta, a sve je to dostupno zahvaljujući fleksibilnom i jednostavnom sistemu. Vozila je moguće locirati, nadgledati, kao i upravljati njima. Pored svega navedenog, omogućeno je i arhiviranje prikupljenih podataka. 

Satelitsko praćenje automobila

Postoji više načina za satelitsko praćenje automobila, a vi ćete odabrati u skladu sa svojim stvarnim potrebama. Obezbeđeno je mnogo toga kao što je: kontrola statusa  motora, signalizacija neovlašćenog podizanja i guranja vozila, veća sigurnost i bezbednost posade i vozila, kao i analiza niza izveštaja koja su vezana za istoriju kretanja i slično. Bitno je naglasiti da se sve ove radnje odvijaju u realnom vremenu. 

Satelitsko praćenje automobila je pronašlo svoju veoma široku primenu kod prevoza putnika i razne robe, kod firmi koje se bave rentiranjem vozila, kao i kod taksi udruženja. 

GPS praćenje vozila – cena:

Prosečna cena uređaja se kreće oko 65-70 evra, a na mesečnom nivou plaćate za uslugu satelitskog praćenja.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije GPS praćenje vozila
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu