Zaštita od prisluškivanja postaje sve nuznija u modernom dobu. Postoji zaista mnogo razloga zbog kojih neko želi da prisluškuje tuđi telefon – na primer, to može biti sumnja na vernost u emotivnoj vezi, ili sumnja da zaposleni potkrada vlasnika firme...

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje nude uslugu ZAŠTITE OD PRISLUŠKIVANJA

Beograd

Špijunska oprema - Agent 007
Voždovački kružni put 123
Voždovac

Špijunska oprema - Agent007 je pravi izbor za Vas, bilo da su Vam potrebni prisluškivači, kamere, bubice U našoj ponudi očekuju Vas novi i ispravni uređaji koji su prošli detaljna testiranja, tako da zadovoljavaju najviše standarde kvalitet...
Pročitaj više

Alfa Sistem Plus, Spytech
Bulevar Arsenija Čarnojevića 114
Novi Beograd

SpyTech špijunska oprema pruža maksimalne rezultate kada je u pitanju prisluškivanje, snimanje i praćenje mobilnih telefona, lica i vozila. Iza nas je 13 godina uspešnog rada, a pored prodaje bavimo se i ugradnjom kompletne opreme iz naše p...
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma
SEGURIDAD Detektivska agencija
Glasinačka 8
Zvezdara

Detektivska agencija SEGURIDAD pruža Vam kompletne detektivske usluge u Beogradu i širom Srbije. Ukoliko sumnjate u partnera ili želite podatke o nečijem poslovanju, naše stručno osoblje će Vam obezbediti pouzdane informacije koje će potvrdit...
Pročitaj više

Zaštita od prisluškivanja postaje sve nuznija u modernom dobu. Postoji zaista mnogo razloga zbog kojih neko želi da prisluškuje tuđi telefon – na primer, to može biti sumnja na vernost u emotivnoj vezi, ili sumnja da zaposleni potkrada vlasnika firme...

U svakom slučaju, svako želi da se zaštiti od toga da bude prisluškivan, da bez njegovog znanja neko može da čita poruke, sluša razgovore, gleda slike i video klipove...

U našem tekstu saznajte više informacija o zaštiti od prisluškivanja.

Kako zaštititi telefon od prisluškivanja?

I da li je to uopšte moguće? Ovo je pitanje koje se često postavlja, pošto je tehnologija veoma uznapredovala.

Sve pametne telefone prate razni bezbednosni rizici, tako da se ljudi pitaju koliko su zapravo podaci u smartfonima uopšte sigurni? Upravo se iz svih tih razloga korisnici mobilnih telefona trude da učine nešto korisno za bezbednost svojih podataka.

U tom smislu, postoje razne bezbednosne aplikacije i kada kupujete određeni program za zaštitu od prisluškivanja, trebalo bi da obratite pažnju na njegove karakteristike.

Na internetu postoji dosta besplatnih programa koji imaju otvoren izvor, takozvani open source, i na taj način se otežava praćenje komunikacije i samo prisluškivanje. Ipak, stručnjaci iz ove oblasti savetuju nabavku posebnih programa koji služe za kodiranje multimedijalnih i tekstualnih poruka.

Takođe, na tržištu su u ponudi programi koji štite elektronsku poštu, a osim toga, važno je i da se telefon zaštiti od virusa, isto kao i običan računar.

Vrlo je važno da se može otkriti da li vam neko možda prati mobilni telefon. U današnje vreme, prisluškivati nekoga je postalo veoma lako i dovoljno je da se instalira određeni softver na telefon određene osobe.

Takva instalacija traje svega dva minuta, ali je moćna u tom smislu što omogućava da se čitaju sms poruke, da se snime razgovori, dok neki programi mogu da budu podešeni tako da automatski javljaju prisluškivaču kada osoba bira neki broj, odnosno poziva nekog.

Aplikacije za prisluškivanje koriste mikrofon na telefonu, pa je moguće slušati sve što se dešava kod žrtve, iako telefon neće čak ni zazvoniti.

Dakle, postavlja se pitanje – kako da znamo da li nam neko prisluškuje telefon? Postoji dosta softvera koji služe za detekciju, međutim, još jedan od načina jeste da vratite telefon na fabrička podešavanja, čime će sve sa njega biti izbrisano, pa čak i neki skriveni softver.

Postoje i razni znaci koji govore da ste prisluškivani a to su kada ne možete da ugasite telefon ili on i dalje svetli iako ste ga isključili. To bi značilo da se na njemu nalazi neki sumnjivi program. Obratite pažnju na to ako ekran svetli, a vi ne koristite u tom trenutku aparat.

Ometači signala i detektori prisluškivača

U svrhu zaštite od prisluškivanja se sve više koriste ometači signala. Drugačije se nazivaju blokatori i malih su dimenzija, lagani za nošenje. Rade tako što ometaju signal između bazne stanice i prisluškivača. Primera radi, svoj poslovni sastanak na kome se iznose važne informacije, možete da zaštitite od prisluškivanja upravo na ovaj način.

Radius blokiranja signala zavisi od vas, ali je to najčešće od tri do pedeset metara. Ako želite ometače koji imaju specijalne blokade određenih frekvencija, ili želite ometač koji je određene jačine, moguće je poručivanje po vašim zahtevima.

Kada je reč o detektorima prisluškivača, oni rade na principu EM talasa, a to znači da mogu otkriti prislušne uređaje u prostorijama i kada oni uopšte nisu vidljivi golim okom i ako se nalaze na skrivenim i teško dostupnim mestima. EM talasi se pojačavaju kada se detektor približava postavljenom prislušnom uređaju, i on na to ukazuje svojom signalizacijom.

Zaštita od prisluškivanja – cena detektora i ometača signala:

Za blokatore, tj. ometače signala potrebno je izdvojiti u proseku oko 130 evra, što zavisi od karakteristika samog uređaja.

Cena detektora prisluškivača varira od njegovih karakteristika, pa se može kretati i do prosečne cene od 900 evra za profesionalne modele.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite firmu