Magazin Life styleZujanje Volonterska akcija „Naš Beograd“

Volonterska akcija „Naš Beograd“

by Administrator

naš beogradForum poslovnih lidera Srbije organizuje 11. juna 2011. godine tradicionalnu volontersku akciju „Naš Beograd“. Više stotina zaposlenih u kompanijama – članicama Foruma, ali i u drugim kompanijama koje žele da se pridruže ovoj inicijativi, angažovaće se u nekoj od volonterskih aktivnosti koje će se istovremeno odvijati na nekoliko lokacija u Beogradu.

Akcija „Naš Beograd“ osmišljena je tako da zaposleni imaju mogućnost da se sami opredele za neku od raznovrsnih volonterskih aktivnosti. Bilo da je u pitanju druženje s decom bez roditeljske brige, uređenje nekog od beogradskih domova za stare, sređivanje gradskih zelenih površina, ili neka druga akcija usmerena na poboljšanje kvaliteta života u našem gradu, bitno je samo da nešto znanja, energije, vremena i dobre volje usmerimo tamo gde smatramo da je najpotrebnije.

Donacije nisu jedini način na koji kompanije mogu da pomognu zajednicama u kojim posluju – uključivanjem zaposlenih u društveno koristan rad i snagom ličnog primera kompanije pružaju još dragoceniji doprinos društvenom razvoju i zaštiti životne sredine. Osim konkrentnih rezultata, u vidu podrške ranjivim grupama i brige o životnoj sredini, cilj akcije „Naš Beograd“ je da promoviše vrednosti koncepta volontiranja zaposlenih.

Akcija „Naš Beograd“ prvi put je održana u junu 2009. godine, okupivši 250 volontera iz kompanija članica Foruma poslovnih lidera na 7 lokacija u gradu, među kojima su bili Gerontološki centar „Bežanijska kosa“, Veliko ratno ostrvo i Svratište za decu ulice. Naredne godine u akciju se uključilo 400 volontera iz 10 kompanija, na lokacijama kao što su Park Ušće i Dom za nezbrinutu decu „J. J. Zmaj“.

Ove godine se možete prijaviti za volontiranje na 8 lokacija u Beogradu, a rok za prijaljivanje je sreda, 01. jun 2011. godine.

Humanitarna organizacija „Živimo zajedno

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar