Subota, 19.10.2019

Magazin » Life style » Zujanje » Prvi srpski poslovno-investicioni forum u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Prvi srpski poslovno-investicioni forum u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Objavi ovaj članak na

31.12.2014 6:08 PM

Srpski poslovni savet u saradnji sa Ambasadom Republike Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, organizuje First Serbian Business and Investment Forum, u UAE, od 25.do 30. januara.

Ovaj petodnevni događaj održava se u pet Emirata, a podržale su ga Privredna komora Srbije, i Federacija Privrednih komora UAE. Cilj foruma je upoznavanje srpskih privrednika s tržištem, načinom funkcionisanja, poslovnom klimom, tradicijom i običajima. Srspku delegaciju činiće predstavnici Ministarstva spoljnih poslova, lokalnih samouprava, Univerziteta, turističkih organizacija i drugih relevantnih institucija.

Osnovna svrha foruma je predstavljanje privrednih, turističkih, obrazovnih i investicionih potencijala naše zemlje.

„Srpski poslovni savet UAE na ovaj način želi da otvori vrata, prevashodno malim i srednjim preduzećima, da upoznaju tržište Emirata. Da saznaju koje su to mogućnosti i uslovi poslovanja u pet UAE Emirata, kao i da stupe u kontakt sa adekvatnim potencijalnim poslovnim partnerima. Lokalnim samoupravama i nosiocima investicionih projekata, da omogući predstavljanje sopstvenih potencijala i projekata, Univerzitetima da prezentuju svoje studijske programe i uspostave saradnju sa UAE Univerzitetima. I na kraju, da kroz promociju turizma  zaokružimo priču o potencijalu naše zemlje i prikažemo je u najboljem svetlu. Cilj nam je da stvorimo uslove za povećanje obima robne razmene između naše dve zemlje i na taj način damo doprinos svojoj zemlji na putu ka ekonomskoj stabilnosti” – izjavila je Mirjana Radenović Ratković, direktor Srspkog poslovnog saveta UAE.

sbc

First Serbian Business and Investment Forum u UAE pomogao je i Fond za podršku investicija u Vojvodini VIP.

Svi zainteresesovani pojedinci i kompanije mogu se registrovati i detaljnije upoznati sa programom i agendom Foruma na zvaničnoj internet stranici Srpskog poslovnog saveta www.srbcounciluae.com .

Srpski poslovni savet osnovan je u januaru 2014. godine u Abu Dabiju uz podršku Ambasade Republike Srbije u Ujedninjem Arapskim Emiratima sa osnovnim ciljem da kreira i poboljša poslovne prilike i investicije između ove dve zemlje.

Srpski poslovni savet UAE pruža mogućnost unapređenja i širenja poslovne mreže pravnim i fizičkim licima iz Srbije i Ujedninjenih Arapskih Emirata obezbeđujući im brz i kvalitetan pristup informacijama. Svoje aktivnosti usmerava i na podršku srpskim kompanijama prilikom dolaska i pokretanja poslovanja na tržištu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Napiši komentar
Arhiva tekstova

October 2019
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031