Magazin Life styleZdravlje Pozivamo vas da se priključite akciji „Na moru sa vršnjacima!“

Pozivamo vas da se priključite akciji „Na moru sa vršnjacima!“

by Administrator

Akcija podrazumeva stvaranje uslova da, kao i osamnaest godina pre toga, i u 2019. godini, deca i mladi sa smetnjama u mentalnom razvoju koji od rođenja žive u svojim biološkim porodicama odu na more bez roditelja, sa svojim vršnjacima i sa stručnjacima koji će ih učiti životnim veštinama.

Tokom desetodnevnog boravka na moru učesnici bi prošli kroz program „Škola životnih veština“ koji im pomaže da pronađu, sagledaju i maksimalno stave u funkciju svoje potencijale kako bi bili što samostalniji i nezavisniji od roditelja i ljudi koji o njima trenutno brinu. Roditelji će tokom njihovog boravka dobiti priliku da se malo odmore, da urade nešto što inače ne bi mogli zbog neprestane brige o svom detetu i da se posvete sebi ili dragim ljudima. Oni će nakon ovog programa dobiti jasne smernice kako da postanu partneri u odrastanju svog deteta. Zato ovaj program predstavlja prevenciju smeštanja dece u institucije i omogućava njihov lakši i lepši život u porodici.

Ovogodišnji program „Škola života“ na moru će se održati od 03. 08. 2019. do 12. 08. 2019. godine Herceg Novom. Kroz njega će proći 45-oro dece i mladih sa smetnjama u mentalnom razvoju. Želimo da im kroz praktično učenje životnih veština i rekreaciju vratimo osmeh na lica i pružimo sve ono što i mi imamo i u čemu uživamo.

Pozivamo Vas da shodno svojim mogućnostima podržite realizaciju programa „Škola životnih veština“ i da nam postanete partneri u procesu poboljšanja kvaliteta

života osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju i njihovih porodica. Potrebno je da do kraja jula obezbedimo 1 620 000 dinara (mi smo do sada obezbedili 363 000 dinara), koliko košta ovakav boravak za 45 osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju i 10 edukatora, prevoz, hrana i najosnovnije stvari za ličnu higijenu.

Pozivamo Vas da dođete i vidite kako smo upotrebili Vašu pomoć. Otvoreni smo za razgovor i predloge oko svakog oblika saradnje za koji mislite da bi bio pogodan.

Naši kontakt telefoni su 011/6550201; 011/2444518; 011/3349623; 064/8135623 Kontakt osoba: programski konsultant Spasić Ana

0 komentar

Slične teme