Magazin Life styleZujanje Sportska oprema za decu svratišta

Sportska oprema za decu svratišta

by Administrator

deca-svratistaTotal, vodeća internacionalna kompanija za proizvodnju nafte i gasa i jedini predstavnik najeminentnijih svetskih proizvođača ulja u Srbiji, rešio je da doprinese zdravom razvoju mlađih generacija stvaranjem adekvatnih uslova za njihovo bavljenje sportom.

Povod za pokretanje inicijative, kako kaže Tamara Mandić, menadžer za marketing i digitalne komunikacije u kompaniji Total, jeste potreba za jačanjem svesti u zemlji o značaju i neophodnosti upražnjavanja sportskih aktivnosti u nižim uzrastima radi pravilnog, kako fizičkog, tako i psihološkog razvoja dece. Naime, učešće u različitim sportovima doprinosi ne samo jačanju tela i prepoznavanju talenta, već i razvijanju snage uma, takmičarskog i timskog duha, odgovornosti, upornosti i želje za napretkom – izjavila je Tamara.

Prepoznavši realnu potrebu za stvaranjem adekvatnih uslova za bavljenje dece sportom, kompanija Total rešila je da počne od onih kojima je podrška najpotrebnija. Tako su deca u Svratištu, koja žive ili rade na ulici i koja su, usled takvog načina života, izložena višestrukim rizicima, nedavno dobila nove torbe za trening, peškire, majice, boce za vodu, slušalice i lejzi begove, kako bi im se obezbedila što bolja polazna tačka za ostvarivanje željenih ciljeva i sklonište od negativnih uticaja na ulici.

Podrška deci s ograničenim životnim prilikama uvek je značajan korak u smeru povećanja njihove mogućnosti za napredak i unapređenja kvaliteta njihovih života – izjavila je Tamara, dodavši da je cilj ove akcije da omogući, pre svega, stvaranje uslova za zdrav i nesmetan razvoj sve dece u Svratištu kroz obezbeđivanje sportske opreme, a zatim i da stvori osnovu za praćenje puta koji su izabrali njihovi sportski idoli.

Upravo je pozitivan uticaj, koji dokazani sportisti imaju na javljanje sportskih ambicija kod dece, bio razlog za Totalovu podršku još jednoj akciji, u kojoj su učestvovali košarkaški asovi i dugogodišnji reprezentativci Srbije, Dušan Kecman, Marko Kešelj, Novica Veličković, Milenko Tepić i mnogi drugi. Njihovo prihvatanje uloga mentora u besplatnoj Total školici košarke, za svu decu uzrasta od 7 do 14 godina, koja je održana 19. i 20. maja, na platou ispred tržnog centra Ušće, omogućila je mlađim generacijama jedinstvenu priliku ne samo da savladaju početne košarkaške korake i prikažu sav svoj talenat, već i da se upoznaju s vrednostima koje ostvarene ličnosti neguju, a zahvaljujući kojima su i postale uspešne.

U nastojanju da nijedno dete ne bude lišeno mogućnosti da učestvuje u omiljenim sportskim aktivnostima, Total poziva sve kompanije da se priključe inicijativi i daju svoj doprinos zdravoj budućnosti naše dece.

SmartPoint Adria

0 komentar

Slične teme