Dodaj firmu

Koja procedura prati smrt na ulici?

Koja procedura prati smrt na ulici?

Samo ljudi koji su se susreli sa ovom izuzetno neprijatnom situacijom znaju da ukoliko nastupi smrtni slučaj na ulici, odnosno van zdravstvene ustanove ili nekog prostora, mora da bude ispoštovana propisana procedura.

Tek nakon što svi ti koraci koji su predviđeni budu izvršeni, neophodno je kontaktirati firmu koja pruža pogrebne usluge Beograd, kako bi bila organizovana sahrana preminulog lica.

Suvišno je reći da je situacija koja podrazumeva stradanje na ulici sasvim očekivano i posebno neprijatna za članove porodice pokojnika. Ali, nakon što budu dobili informaciju od nadležnih da je njima draga osoba smrtno stradala na određeni način, odnosno ili u saobraćajnoj, odnosno bilo kakvoj drugoj nesreći ili prirodnim putem, ali van svog doma ili zdravstvene institucije, potrebno je da u najkraćem mogućem roku kontaktiraju preduzeće koje pruža pogrebne usluge u Beogradu, čije će zaposlene da obaveste o svim neophodnim detaljima.

A što se tiče same situacije, tačno je propisano koji koraci moraju da budu u tom slučaju ispoštovani.

Bez obzira da li se radi o saobraćajnoj nesreći ili je razlog za smrtni ishod neki drugi, neophodno je na prvom mestu da bude kontaktirana hitna pomoć i policija. Zatim je vrlo važno i da tom prilikom članovi tima hitne pomoći konstatuju smrt, a da policija sa svoje strane pripremi odgovarajuću dokumentaciju, kako bi telo preminule osobe bilo prevezeno na odeljenje sudske medicine zbog obdukcije.

Svakako bi u međuvremenu trebalo članovi porodice preminule osobe da kontaktiraju firmu koja pruža pogrebne usluge u Beogradu, kako bi definisali detalje dok ne bude završena obdukcija.

A nakon što bude bila završena obdukcija, potrebno je da telo iz kapele bude preneto u hladnjaču firme koja pruža pogrebne usluge, posle čega će biti zakazana i organizovana sahrana i to prema prethodnom dogovoru sa članovima porodice lica koje je na takav način izgubilo život.

Podrazumeva se da je takva situacija šok za članove porodice preminule osobe, ali na svu sreću uvek postoji neko ko je u toj situaciji ipak trezven i ko će moći prvo da kontaktira firmu za pogrebne usluge Beograd, budući da je vrlo važno da već ima spreman dogovor nakon što bude bila završena obdukcija, kako bi u najkraćem mogućem roku posle toga bila organizovana i sahrana pokojnika.

Šta obuhvataju sve pogrebne usluge u Beogradu?

Ako se neko već nađe u takvoj neprijatnoj i nadasve tužnoj situaciji da draga osoba strada van kuće, odnosno neke zdravstvene ustanove, onda je vrlo važno na prvom mestu da bude ispoštovana procedura, a zatim i da članovi porodice pokojnika nakon što njegovo telo bude odneto na obdukciju, kontaktiraju firmu koja pruža pogrebne usluge Beograd.

Sa zaposlenima u tom preduzeću bi trebalo da se dogovore o tome kako će biti organizovana sahrana, odnosno da sve pripreme na vreme, kako bi u najkraćem mogućem roku po završetku obdukcije mogli sahrane pokojnog člana porodice.

Prilikom dogovora je potrebno da zaposlenima u firmi koje pruža pogrebne usluge u Beogradu budu date sve potrebne informacije, kako bi oni mogli da izvrše odgovarajuće pripreme i zakažu sahranu na izabranom groblju u tom gradu ili u nekom drugom na teritoriji naše zemlje.

Treba svakako imati na umu da je zakazivanje sahrane poslednji korak koji treba da bude preduzet u tom slučaju, prosto zato što sve dok ne bude bila završena obdukcija, zaposleni u preduzeću koje pruža pogrebne usluge Beograd neće moći da izvrše zakazivanje sahrane. Ali će zato biti u prilici da se sa članovima porodice pokojnika dogovore oko svih detalja vezano najpre za odabir pogrebne opreme, pripremu venaca i druge detalje.

S obzirom na to da firme koje su zadužene za pružanje takvih usluga nastoje da ovu izuzetno tešku situaciju olakšaju svojim klijentima, to mnoge od njih nude i online kataloge pogrebne opreme.

A to znači da će članovi porodice pokojnog lica biti u prilici da na zvaničnom sajtu firme za pogrebne usluge Beograd jednostavno pogledaju šta je sve u ponudi od pogrebne opreme i da na taj način izaberu, bez potrebe da idu u prostorije tog preduzeća kako bi na licu mesta sve to izabrali.

U uobičajene pogrebne usluge spada i izrada umrlica, kao i prevoz tela pokojnika od kapele, u kojoj će biti transportovano nakon završene obdukcije na odeljenju sudske medicine, pa do hladnjače i kasnije prilikom organizacije sahrane od hladnjače do groblja na kome će sahrana da bude održana.

Takođe se podrazumeva i to da klijenti mogu izabrati i opciju da kupe crninu i flajere, jer i to nude preduzeća koja pružaju pogrebne usluge u Beogradu. Podrazumeva se naravno da prodaju i cveće, odnosno da se bave izradom ne samo cvetnih aranžmana, nego i venaca i suza.

Jednostavno, sve ono što je neophodno za sahranu će ponuditi klijentima firme koje su specijalizovane za pružanje pogrebnih usluga. Izuzev toga, klijentima će biti ponuđene dodatne usluge ako to budu želeli. A jedna od njih je pribavljanje potrebne dokumentacije u ime klijenta, što će u velikoj meri članovima porodice preminulog lica da olakša tu situaciju.

Takođe, preduzeća koja vrše pogrebne usluge mogu po zahtevu klijenta da organizuju i pogrebnu muziku, odnosno hor, ali isto tako i da se pobrinu za davanje čitulje u odabranim dnevnim novinama.

Kada su u pitanju cene pogrebnih usluga, mora se priznati da one variraju od firme do firme, ali da zavise u velikoj meri i od toga da li članovi porodice pokojnika zahtevaju neke dodatne usluge ili ne.

Značajna je olakšica u tom slučaju što ukoliko je preminula osoba bila penzioner, odnosno ako je pokojnik u trenutku smrti bio korisnik usluga penziono – invalidskog osiguranja, članovi njegove porodice mogu iskoristiti umanjenje troškova za korisnike usluga PIO fonda.

Naime, preduzeća koja nude pogrebne usluge Beograd se, kao što smo već napomenuli i te kako trude da celokupnu situaciju svojim klijentima olakšaju, pa ima i onih koji će ponuditi mogućnost umanjenja troškova za iznos penzije pokojnog lica.

U tom slučaju je neophodno da članovi porodice pokojnika dostave u firmu koju su izabrali poslednji ček od penzije preminulog, a posle toga će biti u obavezi samo da plate razliku u ceni. Sve to zapravo znači da će ukupna cena pogrebnih usluga da bude umanjena za iznos penzionog čeka, što u suštini podrazumeva da će klijenti imati mnogo manje troškove.

Naravno, sve to pod pretpostavkom da je preminulo lice bilo korisnik usluga penziono - invalidskog osiguranja i da njegovi najbliži o tome mogu firmi koja pruža pogrebne usluge u Beogradu da dostave validan dokaz.

Firme povezane sa tekstom

Pan Man pogrebne usluge

Sa preko tri decenije iskustva Pan Man pogrebno nastoji da Vam pruži podršku i u najtežim trenucima. Na jednom mestu nudimo: organizaciju sahrana, prevoz pokojnika u zemlji i inostranstvu, sređivanje dokumentacije, prodaju pogrebne opreme
Pročitaj više

Kosovska 22
Borča, Beograd

Sever Pogrebne usluge

Pogrebne usluge Sever dostupne su svim klijentima u Beogradu ali i u celoj zemlji. Umesto vas organizujemo kompletnu sahranu i dokumentaciju, prodaju kompletne opreme za sahrane.
Pročitaj više

Put za koloniju 109
Voždovac, Beograd

Vrata Raja Pogrebna oprema i usluge

Pogrebna oprema i usluge “Vrata Raja” nalazi se u Beogradu. “Vrata Raja” će vam pomoći u teškim trenucima i umesto vas preuzeti sve obaveze oko preuzimanja pokojnika, pripreme sahrane i papirologije koja je njen neizostavni deo.
Pročitaj više

Svetog Nikole 50
Zvezdara, Beograd

Neol-San

Neol-San se bavi organizacijom sahrana, kremacija, eshumacija, prevoz pokojnika u zemlji i inostranstvu, prodaja kompletne pogrebne opreme, cuvanje i spremanje umrlih lica.
Pročitaj više

Marička 45
Rakovica, Beograd
Karma medjunarodne pogrebne usluge
Ibarski put 90b, Meljak
Barajevo, Beograd

Pogrebna oprema i prevoz na teritoriji Beograda, Srbije i cele Evropske Unije. Povoljno i ekspeditivno sa iskustvom dužim od 20 godina. 00-24h

Pogrebne usluge Delić
Borska 7
Rakovica, Beograd

Firma za pogrebne usluge Delić nalazi se na opštini Rakovica u Beogradu i ima višegodišnje iskustvo u obavljanju pogrebnih usluga, organizaciji sahrana

Pogrebne usluge Kvatra
Ruzveltova 37
Palilula, Beograd

Pogrebne usluge Kvatra nude kompletnu pomoć prilikom organizacije sahrana, kremacija i eshumacija, kao i prevoz pokojnika u zemlji i inostranstvu. Uspešno radimo od 1990 godine, a naši agenti su uvek tu da izađu u susret pri svakom Vašem zahtevu

Pogrebne usluge Kralj
Mladenovačka 11, Sretena Mladenovića Mike 14b
Čukarica, Beograd

Sve usluge oko organizacije sahrane i prevoza pokojnika poverite Pogrebnom preduzeću Kralj, uz moguću refundaciju troškova od PIO fonda

In Memoriam pogrebne usluge
Drenovačka 1, Karaburma
Palilula, Beograd

In Memoriam pogrebne usluge dostupne su na svim grobljima u Beogradu i Srbiji sa željom da Vam bar malo olakšamo teške trenutke. Naše usluge obuhvataju organizaciju sahrana i kremacija, prodaju pogrebne opreme, kao i prevoz pokojnika u zemlji i inostranstvu

Oganj Udruženje
Sime Igumanova 14
Vračar, Beograd

Udruženje "Oganj" omogućava svojim članovima da uz značajne pogodnosti otplate troškove svoje sahrane ili kremacije na način koji bi oslobodio njihove bližnje svih obaveza, koje Udruženje preuzima na sebe u slučaju smrti člana

Millennium Pogrebne usluge
Prote Milorada Pavlovića 57a
Čukarica, Beograd

Kompletne pogrebne usluge na jednom mestu u Beogradu. prevoz pokojnika u zemlji i inostranstvu, organizacija sahrane, refundacija preko PIO fonda, pogrebna oprema, prikupljanje dokumentacije.

Pogrebna oprema Sveti Trifun
Branka Radicevica 7g
Čukarica, Beograd

Pogrebne usluge Sveti Trifun stoje Vam na raspolaganju uvek kada Vam zatreba pomoć oko organizacije sahrana, usluge transporta, nabavka pogrebne opreme i cvetnih aranžmana. Naše dugogodišnje iskustvo garantuje za kvalitet usluge koju pružamo.

Magnolija pogrebne usluge
Gružanska 21
Vračar, Beograd

Pogrebne usluge u zemlji i inostranstvu, prevoz pokojnika, prijava smrti, organizacija sahrane, pogrebna oprema

Idi na vrh strane