Pogrebno preduzeće možete angažovati i za prevoz pokojnika iz inostranstva

Pogrebno preduzeće možete angažovati i za prevoz pokojnika iz inostranstva

Kada vam premine neko blizak ko je živeo daleko od vas, stvari postaju još komplikovanije.

Životne priče su različite, ali se često dešava da jedan deo porodice odluči da svoj život nastavi u inostranstvu. Neretko se dešava da neko od njih premine daleko van svoje zemlje i grobnog mesta, gde mu se nalaze najbliži srodnici, a pokojnikova poslednja želja je da se sahrani u svom rodnom mestu.

Tada pored ogromnog bola i stresa koji preživljavate, morate razmišljati na koji način ćete dopremiti telo i sahraniti voljenu osobu, onako kako dolikuje.

Niko od nas ne razmišlja o ovim delikatnim situacijama, dok mu se iznenada, ne dese.

Mali je broj nas koji je u stanju da u takvom trentku otputuje u inostranstvo, niti ima ovlašćenja za prevoz pokojnika, budući da se pogrebna preduzeća bave transportom tela do mesta na kome će se obaviti sahrana, najbolja opcija je da u svom gradu ili okolini pronađete profesionalno pogrebno preduzeće koje organizuje prevoz pokojnika kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Ipak, mali je broj pogrebnih preduzeća koji organizuju prevoz pokojnika iz inostranstva do Srbije i obrnuto.

Pogrebno preduzeće koje svojim korisnicima nudi ovu uslugu, može se smatrati profesionalnim i ozbiljnim.

- Koji su uslovi za prevoz pokojnika iz inostranstva i iz Srbije u inostranstvo?

Kao što znate, prevozom pokojnika mogu se baviti samo registrovana pogrebna preduzeća, koja ispunjavaju sve uslove. Pre svega misli se na adekvatno vozilo i atest koji ova preduzeća moraju da imaju. Prevoz pokojnika iz inostranstva dozvoljeno je samo vozilima sa atestom. Naravno vozilo mora biti adaptirano za prevoz pokojnika i da se koriste isključivo za tu namenu

Osim ovog najvažnijeg uslova, potrebno je da porodica ali i pogrebno preduzeće ispune određene uslove.

Porodica mora da obezbedi potrebnu dokumentaciju; pasoš premunulog,Izvod iz matične knjige rođenih, izvod iz matične knjige venčanih, potvrdu o grobnom mestu iz grada odnosno države gde se grobno mesto nalazi.

Pogrebno preduzeće koje ste angažovali, mora da obezbedi; izveštaj iz matične knjige umrlih, izveštaj lekara o uzroku smrti, potvrda sanitarnog ispektora o ispravnoj obezbeđenosti sanduka, sprovodnica za izlazak iz države, sprovodnica za ulaz u državu.

Ova usluga omogućava vam da kroz organizaciju sahrane prođete sa što manje stresa, a pored toga možete angažovati pogrebno preduzeće za sve druge faze sahrane, od nabavke opreme za sahranu, do keteringa i cveća.

Firme povezane sa tekstom

In Memoriam pogrebne usluge

Drenovačka 1, Karaburma
Beograd

In Memoriam pogrebne usluge dostupne su na svim grobljima u Beogradu i Srbiji sa željom da Vam bar malo olakšamo teške trenutke. Naše usluge obuhvataju organizaciju sahrana i kremacija, prodaju pogrebne opreme, kao i prevoz pokojnika u zemlji i inostranstvu
Pročitaj više