Dodaj firmu

Kremacija pokojnika Millennium

Kompletne pogrebne usluge na jednom mestu u Beogradu. prevoz pokojnika u zemlji i inostranstvu, organizacija sahrane, refundacija preko PIO fonda, pogrebna oprema, prikupljanje dokumentacije.
Pročitaj više

Prote Milorada Pavlovića 57a
Čukarica, Beograd

Kremacija pokojnika Vrata Raja

Pogrebna oprema i usluge “Vrata Raja” nalazi se u Beogradu. “Vrata Raja” će vam pomoći u teškim trenucima i umesto vas preuzeti sve obaveze oko preuzimanja pokojnika, pripreme sahrane i papirologije koja je njen neizostavni deo.
Pročitaj više

Svetog Nikole 50
Zvezdara, Beograd

Oganj Udruženje

Udruženje "Oganj" omogućava svojim članovima da uz značajne pogodnosti otplate troškove svoje sahrane ili kremacije na način koji bi oslobodio njihove bližnje svih obaveza, koje Udruženje preuzima na sebe u slučaju smrti člana
Pročitaj više

Sime Igumanova 14
Vračar, Beograd

In Memoriam pogrebne usluge

In Memoriam pogrebne usluge dostupne su na svim grobljima u Beogradu i Srbiji sa željom da Vam bar malo olakšamo teške trenutke. Naše usluge obuhvataju organizaciju sahrana i kremacija, prodaju pogrebne opreme, kao i prevoz pokojnika u zemlj...
Pročitaj više

Drenovačka 1, Karaburma
Palilula, Beograd

Pogrebne usluge Kralj

Sve usluge oko organizacije sahrane i prevoza pokojnika poverite Pogrebnom preduzeću Kralj, uz moguću refundaciju troškova od PIO fonda
Pročitaj više

Mladenovačka 11, Sretena Mladenovića Mike 14b
Čukarica, Beograd

Kremacija pokojnika Pogrebne usluge Delić

Firma za pogrebne usluge Delić nalazi se na opštini Rakovica u Beogradu i ima višegodišnje iskustvo u obavljanju pogrebnih usluga, organizaciji sahrana
Pročitaj više

Borska 7
Rakovica, Beograd

Neol-San

Marička 45
Rakovica, Beograd

Kremacija pokojnika je sve popularnija. Često smo čuli, barem na televiziji, reči: "Ashes to ashes, dust to dust" (Pepeo pepelu, prah prahu).

Postoji mnogo ljudi koji žele da budu kremirani nakon smrti. Urna sa pepelom, može se čuvati na nekom posebnom mestu u domu, ili pepeo može biti prosut u more, reku, ili niz vetar, kako smo mnogo puta gledali u stranim filmovima. Ipak, naš zakon nalaže da se pepeo može prosuti samo na određenim mestima.  

Istorija kremacije

Spaljivanje posmrtnih ostataka kao običaj prisutan je od davnih vremana, u Aziji, posebno u Indiji, a primenjivali su ga i stari Grci, Rimljani, Kelti, Germani i Sloveni. 

U Evropi se kremiranje pojavljuje tek u 19. veku, a glavni razlozi za pojavu kremacije su bili praktični i higijensko-zdravstveni. U nekim zemljama, poput Japana i Engleske, gde postoji tradicija kremiranja, broj se penje i do 90 posto. U okruženju koje je bliže Srbiji, navedimo primer Slovenije, gde je u Ljubljani 2000-e godine bilo 83% kremacija od ukupnog broja sahrana.

Postupak kremacije

Zbog zaštite okoline i drugih razloga, u peći za kremaciju mogu ići samo posebni, odnosno ekološki prihvatljivi sanduci, od mekog drveta, bez ikakvih metalnih delova ili premaza. Može se čak reći da je kremacija ekonomski prihvatljivija varijanta, kada se uzmu u obzir troškovi sahrane, te zakup i održavanje grobnog mesta. 

Pored ekonomskih razloga, na strani kremacije su i ekološki razlozi. Zagovornici kremacije će navesti da se ovim putem štiti prirodna sredina, zauzima se manje prostora na grobljima i sl.

Dakle, kako se vrši kremacija? Telo se spaljuje u vrućoj komori, ostaci kostiju se pretvaraju u formu granula, a na završetku procesa, tekstura ostataka ima oblik grubog peska. Kremacija traje od dva i po do tri sata pri temperaturi od 800 do 1000 stepeni Celzijusovih. Kremirani ostaci biće teški oko dva i po kilograma. 

Organizacija kremacije

Pošto je za vreme života pokojnika saopštena njegova želja o tome šta želi da se desi sa njegovim telom posle smrti, pristupiće se sahrani, kremaciji ili će organi biti donirani u medicinske svrhe. 

Kada je takva odluka saopštena bližnjima, a trenutak smrti došao, potrebno je organizovati kremaciju, ukoliko je to želja pokojnika. Preduzeća koja se bave uslugom organizacija sahrana i kremacija, stoje vam na raspolaganju 24 časa, svakoga dana u godini.

Odlaskom u njihove prostorije, možete dogovoriti sve detalje u vezi kremacije, kao što je odabir pravog kovčega, prevoz umrlog lica, iz stana ili bolnice do krematorijuma i slično.

Preduzeća poseduju dugogodišnje iskustvo u bavljenju ovim poslom, i stoje vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja, i eventualne savete, ukoliko su potrebni. 

Njihova ljubaznost i profesionalnost, svakako ih preporučuju kao vaš izbor pri organizovanju kremacije u teškim trenucima u životu svake porodice. 

Kremacija pokojnika – cena:

Za uslugu kremacije pokojnika potrebno je izdvojiti u proseku 32000 dinara. 

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate preduzeća za pogrebne usluge ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane