Izaberite neko od pogrebnih preduzeca gde mozete naci ponudu za EKSHUMACIJU POKOJNIKA

Ekshumacija pokojnika Millennium

Prote Milorada Pavlovića 57a

Kompletne pogrebne usluge na jednom mestu u Beogradu. prevoz pokojnika u zemlji i inostranstvu, organizacija sahrane, refundacija preko PIO fonda, pogrebna oprema, prikupljanje dokumentacije.
Pročitaj više

Suza Internacional pogrebne usluge

Jovijanova 5a

Pogrebno preduzeće “Suza Internacional” nalazi se u Beogradu. Pruža kompletan paket usluga kada je u pitanju organizacija sahrane, od prodaje pogrebne opreme, do transporta pokojnika u zemlji i inostranstvu do organizacije sahrane i sređivanje kompletne dokumentacije
Pročitaj više

Vrata Raja Pogrebna oprema i usluge

Svetog Nikole 50

Pogrebna oprema i usluge “Vrata Raja” nalazi se u Beogradu. “Vrata Raja” će vam pomoći u teškim trenucima i umesto vas preuzeti sve obaveze oko preuzimanja pokojnika, pripreme sahrane i papirologije koja je njen neizostavni deo.
Pročitaj više

In Memoriam pogrebne usluge

Drenovačka 1, Karaburma

In Memoriam pogrebne usluge dostupne su na svim grobljima u Beogradu i Srbiji sa željom da Vam bar malo olakšamo teške trenutke. Naše usluge obuhvataju organizaciju sahrana i kremacija, prodaju pogrebne opreme, kao i prevoz pokojnika u zemlji i inostranstvu
Pročitaj više

Pan Man pogrebne usluge

Kosovska 22

Sa preko tri decenije iskustva Pan Man pogrebno nastoji da Vam pruži podršku i u najtežim trenucima. Na jednom mestu nudimo: organizaciju sahrana, prevoz pokojnika u zemlji i inostranstvu, sređivanje dokumentacije, prodaju pogrebne opreme

Pogrebne usluge Kralj

Mladenovačka 11, Sretena Mladenovića Mike 14b

Sve usluge oko organizacije sahrane i prevoza pokojnika poverite Pogrebnom preduzeću Kralj, uz moguću refundaciju troškova od PIO fonda

Sever Pogrebne usluge

Put za koloniju 109

Pogrebne usluge Sever dostupne su svim klijentima u Beogradu ali i u celoj zemlji. Umesto vas organizujemo kompletnu sahranu i dokumentaciju, prodaju kompletne opreme za sahrane.

Pogrebne usluge Delić

Borska 7

Firma za pogrebne usluge Delić nalazi se na opštini Rakovica u Beogradu i ima višegodišnje iskustvo u obavljanju pogrebnih usluga, organizaciji sahrana

Neol-San

Marička 45

Kako se radi ekshumacija pokojnika? Prema nekim statističkim podacima, najmanje 1000 pokojnika godišnje na grobljima širom Srbije promeni svoje mesto počinka. Možda se mnogi od vas koji čitate naš tekst, pitate iz kojih razloga se vrši ekshumacija pokojnika? 

Razlozi za to su sasvim jednostavni, na primer, porodice žele da svoje bližnje sahrane u inostranstvu ili u zavičaju, ili se događa da žele premeštanje posmrtnih ostataka sa jednog grobnog mesta u kvalitetniju grobnicu.

Postoji još razloga, a jedan od njih bi bio da srodnici preminulih traže ekshumaciju urni preminulih iz kaseta i njihovo pokopavanje u grobove drugih rođaka.

Kada se vrši ekshumacija pokojnika?

Tokom cele kalendarske godine, nije moguće iskopavanje posmrtnih ostataka, već samo u hladnijem delu, od oktobra do aprila. Ipak, izuzeci od ovog pravila postoje, a to je kada se ekshumacija vrši po nalogu suda ili tužilaštva, posebnih državnih komisija, ili u slučajevima kada postoji sumnja na nasilnu smrt.

Postoje razlike u broju ekshumacija u gradovima i na seoskim, mesnim grobljima. U gradovima je ovaj broj veći. Prilikom iskopavanja posmrtnih ostataka, posebno se vodi računa o dostojanstvu preminule osobe, kao i pijetetu članova porodice.

Troškovi ekshumacije

Sve troškove oko iskopa i ponovnog ukopa preminulog snosi osoba koja je zahtev za ekshumaciju podnela. Ovu uslugu će obaviti osoblje preduzeća koje brine o mestima za sahranjivanje. 

Interesantan je podatak, da je za iskopavanje neophodno i posebno odobrenje sanitarne inspekcije. 

Kako se vrši ekshumacija?

Prilikom obavljanja ekshumacije, lica koja je vrše, u skladu sa propisima, obavezani su na oblačenje specijalnih rukavica, radnog odela, maski, kao i obuće. 

Sa druge strane, sanitarni propisi nalažu i obaveznu dezinfekciju ekshumiranog grobnog mesta posebnim hemijskim sredstvima.

Ekshumacija pokojnika – iskustva

Prilikom zakazivanja ekshumacije potrebno je i dostaviti podatke o drugom mestu počivanja kao i saglasnost nosioca prava korišćenja za to grobno mesto.

Lice koje podnosi zahtev za ekshumaciju, dužno je da pribavi opštinsko rešenje o izmeštanju posmrtnih ostataka sa groblja počivanja kao i saglasnost Gradske sanitarne inspekcije. 

Može se dogoditi da se ekshumirani posmrtni ostaci prenose van gradskih grobalja, i u tom slučaju, potrebno je priložiti potvrdu o posedovanju grobnog mesta za sahranu. Ovakvu potvrdu će izdati nadležna ustanova u mestu u koje se vrši prenos posmrtnih ostataka.

Ekshumacija pokojnika – cena usluge:

Cena ekshumacije pokojnika je u proseku 19000 dinara.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate preduzeća ispod teksta.

Idi na vrh strane