Peći na drva se koriste i danas, kao i nekada, i za mnoge su nezamenljiv izvor toplotne energije u hladnim zimskim danima. Više o pećima na drva saznajte u ovom tekstu, kao i informacije gde možete da kupite peći, po kojoj ceni, šta utiče na istu i slično.

Peć na drva

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje u svojoj ponudi imaju PEĆI NA DRVA

Nova Pazova

Tim Sistem - sobne i etažne peći na drva i pelet
Prva Industrijska 9

Tim Sistem kompanija koja se bavi prodajom i servisom peći i kotlova na pelet i drva nalazi se u Novoj Pazovi. Proizvodnja visokokvalitetnih peći i šporeta na drvo...
Pročitaj više

Peći na drva se koriste i danas, kao i nekada, i za mnoge su nezamenljiv izvor toplotne energije u hladnim zimskim danima. Više o pećima na drva saznajte u ovom tekstu, kao i informacije gde možete da kupite peći, po kojoj ceni, šta utiče na istu i slično.

Peć na drva

Kao što sam naziv govori, peć na drva kao energiju koristi drvo, koje sagoreva i pruža toplotu. Kod izbora peći na drva potrebno je voditi računa koju kvadraturu grejete. Obično se ovakve peći koriste za grejanje kuća, ređe stanova, tako da je veoma važno da li vaša kuća ima pedeset, sto, dvesta ili trista kvadrata. U skladu s tim, treba obratiti pažnju na karakteristike same peći.

Peć na drva sa rernom

Peć na drva koja poseduje rernu, može da spoji dve korisne stvari na jednom mestu. To su zagrevanje prostora i spremanje hrane. Rerna je veoma poželjna kod svake peći na drva, tako da ne čudi potražnja baš za ovakvim modelima.

Peć na drva prodaja

Prodaja peći na drva može da se preko interneta pogleda na jednom mestu. Naime, firme koje rade prodaju imaju svoje lepo osmišljene veb sajtove na kojima su predstavljene peći na drva. One su prikazane u slici i reči, odnosno, vidimo kako peć izgleda vizuelno i čitamo koje su karakteristike.

Jasno je istaknuta cena, i moguće je i uporediti modele.

Peć na drva za etažno grejanje

Etažno grejanje znači da iz jednog kotla i sa jednog mesta zagrevamo čitav stan ili kuću, kroz sistem radijatora koji su provučeni kroz sve etaže i sobe. U tom smislu, postoje peći za drva za etažno grejanje.

Peć na drva i ugalj

Drvo veoma brzo gori i zbog toga često ljudi dodaju ugalj, da bi bilo više toplotne energije. Peći na drva i ugalj mogu da se razlikuju po mnogim svojim karakteristikama, kao što je mesto gde je postavljena dimna cev, zatim snaga koju poseduju, a za mnoge kupce je bitna i boja ovog proizvoda.

Peči na ugalj i drva lako emituju toplotu i čine svaku prostoriju prijatnim mestom za provođenje vremena. Na primer 7kW se smatra kao nominalna snaga koja je dovoljna da zagreje prostor koji je veličine 45 metara kvadratnih.

Na gornjoj ploči može da se nalazi dimna cev, što dodatno štedi prostor. Drvo može da bude i duže od 40 cm, pošto se može položiti u ložište dijagonalno. Ložište je obloženo vermikulitom, a to znači da će efikasnost sagorevanja biti veća.

Peć na drva cena

Cena peći na drva se razlikuju u skadu sa karakteristikama i svemu što smo do sada opisali u tekstu. Na sajtovima koji prodaju peći na drva, možete da sortirate artikle prema ceni, i to od rastuće ka višoj, i od više ka nižoj. Radi vaše orijentacije, reći ćemo da je raspon tih cena od 16000 dinara pa sve do 22000 dinara, a ima i još skupljih modela.

*Za sve dodatne i preciznije informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na istoj strani našeg portala na kojoj čitate ovaj tekst.

Ostavite komentar
Ocenite firmu