U ovom tekstu ćemo se upoznati sa glavnim karakteristikama i time sta je izmenjivač toplote, saznati koja je njihova primena, na čemu je zasnovan princip rada, koje su prednosti upotrebe izmenjivača toplote, od čega zavisi njihova cena i tome slično.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje u svojoj ponudi imaju IZMENJIVAČE TOPLOTE

Beograd

Topiz kaloriferi
Branka Radičevića 26
Borča

Topiz kaloriferi predstavljaju najbolje rešenje za grejanje i hlađenje Vašeg industrijskog objekta, radionice, plastenika, hangara Osim visokog učinka, naši kaloriferi prepoznatljivi su po laganoj konstrukciji, niskom nivou buke i jednostavno...
Pročitaj više

Boban centralno grejanje

Zvezdara

Boban ugradnja centralnog grejanja na teritoriji Beograda i okoline. Zidno grejanje, podno grejanje i grejanje na svim objektima. Povoljno i sigurno....
Pročitaj više

Pre 6 h poslednji put pozvana firma

U ovom tekstu ćemo se upoznati sa glavnim karakteristikama i time sta je izmenjivač toplote, saznati koja je njihova primena, na čemu je zasnovan princip rada, koje su prednosti upotrebe izmenjivača toplote, od čega zavisi njihova cena i tome slično.

Šta je izmenjivač toplote?

Izmenjivači toplote koji se smatraju standardnim, izrađuju se od aluminijumskih lamela, koje su fiksirane za bakarne cevi pomoću mehaničkog ekspandiranja. Cevne ploče od aluminijumskog lima ili od pocinkovanog lima, kao i kolektor koji se pravi od besavnih čeličnih ili bakarnih cevi, takođe ulaze u sklop izmenjivača toplote.

Za šta se koriste izmenjivači toplote?

Upotrebljavaju se kao rashladna ili kao grejna tela, odnosno za potrebe zagrejavanja i hlađenja, za klimatizaciju, tj. svuda gde je neophodna visoka efikasnost razmene toplote.

Kakvi sve izmenjivači toplote postoje?

Kondenzatori TOP KO koriste se za kondenzaciju freona;

Hlađenje vazduha uz pomoć freona postiže se direktnom ekspanzijom TOP DX;

Parni grejač TOP HS, kao radni medij koristi vodenu paru;

Hladnjak vazduha TOP KW, koristi hladnu vodu, kao i mešavinu voda-glikol;

Toplovodni grejači vazduha TOP HW, kao radni medij koriste toplu vodu, vrelu vodu i mešavinu voda-glikol.

Izmenjivač toplote prodaja

Kada je reč o cevima, one su bakarne, prečnika od 10-12, dok je debljina zida od 0,35 – 0, 5 milimetara.

Kolektori su od bakra i čelika, širokog spektra prečnika.

Oklop je od aluminijuma ili pocinkovanog lima.

Kada se radi o lamelama, one mogu biti izrađene od aluminijuma, hidrofobik aluminijuma, kao i hidrofilik aluminijuma.

Ističemo da se izmenjivači toplote mogu proizvesti prema zahtevu i potrebama kupaca, a to se obavlja na taj način što se sve usklađuje sa proizvodnim mogućnostima firme, pa se na kraju dobija izmenjivač toplote koji na svaki način zadovoljava kriterijume kupca, tj. njegove projektne zahteve.

Izmenjivači toplote mogu da budu izvedeni kao kanalski hladnjaci ili grejači, izmenjivači za podne konvektore, izmenjivači za kliima komore, grejači za sušare, industrijske vazdušne zavese, izmenjivači kao hladnjaci solarnog kolektora za prevenciju stagnacije solarnog sistema...

Za sve zahteve, obratite nam se da pronađemo najadekvatnije rešenje koje će zadovoljiti vaše potrebe.

Izmenjivač toplote – cena:

Cene izmenjivača toplote su veoma različite i zavise od performansi proizvoda. Naš predlog je da se obratite odabranoj firmi kako biste dobili cenu na upit za konkretan izmenjivač toplote.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Ostavite komentar
Ocenite firmu