Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Kotlovi na drva
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Kotlovi na drva

Kada dolazi zima, duga i hladna, svi želimo topao dom, u kome će biti prijatna temperatura od oko 22 stepena. Zbog toga je veoma važno da se odlučimo za najbolji način grejanja, koji je najefikasniji i najekonomičniji. Izbor mnogih ljudi pada na drva, pa ćemo u daljem tekstu pojasniti detalje vezane za nabavku kotlova za ovu vrstu ogreva.

kotlovi na drva

Prodaja kotlova na drva

Za početak priče o kotlovima na drva, otkrićemo nekoliko zanimljivosti. Naime, kod loženja postoje određena pravila, što bi značilo da se ložište puni samo do polovine, dok se pre ponovnog loženja, ostavlja da drvo sagori u potpunosti, dakle do samog žara. Možda se pitate zbog čega je ovo bitno, a radi se o tome da ako dodajemo novu količinu drveta u trenutku kada drvo oslobađa najviše energije, taj proces će zapravo biti zaustavljen.

Vratimo se sada na temu našeg teksta a to su kotlovi za drva i kako ih odabrati? Kada kažemo – kotlovi na čvrsto gorivo – tada mislimo na korišćenje drva i uglja.

Možete da se odlučite, u skladu sa svojim zahtevima, za čelične ili livene kotlove. Ako ste nekada razmišljali o tome u čemu je prednost korišćenja kotlova na čvrsto gorivo, tajna je u njihovom ložištu koje ima izuzetan prenos toplote na vođu, što je slučaj kod livenih kotlova.

Ukoliko želite smanjenje potrošnje goriva, kao i dostizanje povećane snage grejanja, tada možete da izaberete trajnožareće kotlove.

Kotao na drva

Moderne kotlove na drva karakteriše lakoća pri upotrebi, visoki stepen iskorišćenja, kao i fleksibilnost. Na primer, vrata se mogu montirati sa desne i leve strane, dok njihovo otvaranje može biti pod uglom od sto osamdeset stepeni.

Tu se nalazi i takozvano opciono postolje, koje omogućava lakše održavanje kao i rad sa gorionikom, dok perforirana unutrašnjost znači da možete preći i na grejanje na pelet, ako želite.

kotlovi na drva cena

 

Kolika će biti snaga kotla, zavisi od broja članaka, tako da u ponudi možete pronaći različite snage od 20 kw do 58,1 kw. Savremeni kotlovi, zahvaljujući kvalitetnoj izradi, imaju veoma dug vek trajanja.

Kotlovi na drva iskustva

Spomenuli smo trajnožareće kotlove, čije korišćenje omogućava štednju energije, a sve zahvaljujući kontroli sagorevanja i preciznoj regulaciji rada.

Postoje i kotlovi koji su izrađeni od visoko kvalitetnog livenog čelika, i oni imaju veliku komoru namenjenu sa sagorevanje, što vam sve dozvoljava da ložite velike komade drveta, pa se tako prave duži vremenski intervali do sledećeg loženja.

Na izlaznom dimovodnom priključku kotao poseduje podesivu klapnu, kao i posudu za pepeo koja je sačinjena od nerđajućeg čelika.

Ako želite kotao koji se lako uklapa u svaki prostor, tada odaberite kotlove modernog dizajna, čija je unutrašnjost izrađena od kotlovskog liva, dok je ložište napravljeno od posebnog vodohlađenog čelika.

Kotlovi na drva – cena:

Koliko ćete novca izdvojiti za kotao na drva, zavisi od njegovog modela, tj. od karakteristika koje poseduje. U tom smislu, cene se kreću u rasponu od 90000 din. pa sve do 227 000 dinara za pojedine kotlove.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

 

Iskustva i preporuke posetilaca

10.05.2017
Ivan Stojanovic

U svakom slucaju oni trebaju da se dosta plate.

25.04.2017
Ivan Stojanovic

Po mnogo cemu su naravno oni i vise nego idealno resenje.

12.04.2017
Marko Petrovic

U svakom slucaju je ovo odlicna vrsta kotlova. Ukoliko se bas za njega odlucite, sigurno se ni pre a ni kasnije necete pokajati.

28.03.2017
Biljana Brankovic

Nije ovo bas toliko lose resenje kao sto mozda na prvi pogled izgleda. Samo treba da potrazite dobra drva.

13.03.2017
Dusan Markovic

Po meni je ovo idealna vrsta kotlova koja ima jasno izrazene svoje prednosti.