Grejanje na struju je jos uvek jako rasprostranjen vid grejanja. Svako od nas želi topao dom, kada su napolju temperature u dubokom minusu. Ako pri tome imate i malu decu, onda je sasvim jasno da kuća ili stan, moraju da budu zagrejani, tako da boravak u njima bude ugodan i prijatan.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje u svojoj ponudi imaju GREJANJE NA STRUJU

Beograd

Boban centralno grejanje

Zvezdara Pozovi

Boban ugradnja centralnog grejanja na teritoriji Beograda i okoline. Zidno grejanje, podno grejanje i grejanje na svim objektima. Povoljno i sigurno....
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma
HidroTerm oprema za centralno grejanje i bazene
Smederevski put 29a
Zvezdara Pozovi

Uživajte u toplini Vašeg doma, uz HidroTerm opremu za različite vrste grejanja vodećih svetskih proizvođača. Takođe, HidroTerm je ovlašćeni distributer hemije i opreme za bazene španskog brenda Dpool, a nudimo i usluge projektovanja i hidroiz...
Pročitaj više

Majstor Za Grejanje
Petkovačka 67 Pozovi

Majstor za grejanje brzo i kvalitetno rešava sve probleme vezane za grejanje u Vašem stanu ili poslovnom objektu. Pored kompletne ugradnje centralnog i podnog grejanja, majstor Đorđević Miloš izvodi prepravke postojećih instalacija, kao i ser...
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma
Izvodjenje grejanja Evga
Petkovačka 2d

Nudimo Vam usluge izvođenja grejanja za sve vrste poslovnih, proizvodnih i stambenih objekata. Kompletno izvođenje grejnih instalacija od kotla do radijatora po sistemu “ključ u ruke”…...

Sremska Mitrovica

Thermo Team SM oprema za grejanje
Palanka 85 Pozovi

Thermo Team SM iz Sremske Mitrovice obezbedio Vam je vrhunsku i kompletnu opremu za centralno grejanje, vodovod i kanalizaciju i klimatizaciju prostorija, kao i sve prateće usluge - prodaju, ugradnju i servis...
Pročitaj više

Pre 8 h poslednji put pozvana firma

Grejanje na struju je jos uvek jako rasprostranjen vid grejanja. Svako od nas želi topao dom, kada su napolju temperature u dubokom minusu. Ako pri tome imate i malu decu, onda je sasvim jasno da kuća ili stan, moraju da budu zagrejani, tako da boravak u njima bude ugodan i prijatan.

Osim toga, niko ne želi da oblači na sebe razne prsluke, debele džempere i slično, da bi nam bilo toplo, već očekujemo od grejanja koje koristimo da postigne optimalnu temperaturu u prostoru, a to je 22 stepena Celzijusova.

Grejanje na struju – iskustva

Ako se grejete na struju, to bi značilo da će vaši računi biti uvećani samo u zimskom periodu. U toku kasnog proleća, leta i rane jeseni, zagrevanje životnog ili poslovnog prostora nije potrebno, tako da će na plaćanje računa otići značajno manje novca.

Još jedna značajna prednost je u tome što je grejanje na struju – čisto. To bi, plastično objašnjeno, značilo da ne morate da ložite peć ugljem i drvima, što je i naporan posao, a svakako traži od vas da sve dodatno očistite.

Električni kotlovi se proizvode u kompaktnim varijantama i to kao takozvane mini kotlarnice i električni blok kotlovi. Moguće ih je montirati u samom stanu, a prednost im je u tome što se mogu direktno priključiti na sistem podnog grejanja ili na radijatore.

Ako ste se odlučili za ovu vrstu grejanja svog doma ili poslovnog prostora, tada je dobro da znate da bi trebalo da proverite mogućnosti napajanja, jer električni kotlovi uglavnom zahtevaju trofaznu struju. Ukoliko je u pitanju kotao manje snage, tada se može koristiti i monofazna struja.

Klasične električne kotlove možete upotrebljavati kao glavne ali i kao alternativne izvore toplote. Kod sistema sa kotlom na pelet, gas, drva i slično, pojavljuju se kao pomoćni izvor energije.

Dobro je i korisno imati informaciju da možete da ostvarite značajnu uštedu struje ako ugradite akumulator toplote. Akumulator toplote je izolovani tank veće zapremine, i njegova osnovna uloga je da nakupi – akumulira električnu energiju u toku noći, kada je cena struje značajno niža nego u dnevnoj tarifi.

Spomenimo i električni zidni kotao za centralno grejanje. Ovakav uređaj je opremljen svim sigurnosnim i radnim elementima. Predstavlja moderan način zagrevanja porodičnih kuća i stanova. Važno je istaći da je rad uređaja nečujan i u potpunosti automatizovan.

Pošto se radi o električnoj energiji, koja je energent, možemo zaključiti da je rad kotlova sasvim ekološki, tako da nije potreban odžak, a moguće ih je instalirati u veoma male prostore.

Pri kraju našeg teksta, osvrnimo se i na radijatore. Postoje takvi modeli koji rade po sličnom sistemu kao i radijatori za centralno grejanje, ali imaju još jednu značajnu funkciju – izduvavaju i topao vazduh, i imaju mogućnost da podesite temperaturu, što bi praktično značilo da kada se u prostoriji dostigne 22 stepena npr, termostat automatski isključi radijator. Isto tako, kada temperatura padne, radijator će se uključiti.

Grejanje na struju – cena:

Cena kotlova na struju se kreće od 70 000 din. do 120 000 dinara za pojedine modele.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

    Iskustva i preporuke posetilaca

    Katarina Perisic
    01.11.2018 11:00

    Koliko mi se samo cini, sve veci broj ljudi se ponovo okrece upravo ovom vidu grejanja. Onda to znaci da ono i jeste nesto dobro.