Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Grejanje na toplotne pumpe
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Grejanje na toplotne pumpe

Grejanje nikada nije jeftino, bez obzira da li imate garsonjeru ili veliku kuću na dva sprata, na primer. Svakako da se veliki objekti teže zagrevaju, a samim tim vam odlazi više novca iz novčanika, tako da je opravdano razmišljanje mnogih ljudi u vezi toga koji način zagrevanja prostora je najefikasniji a pri tome i najisplativiji?

grejanje na toplotne pumpe

 

U našem tekstu pokušaćemo da vam objasnimo koje su prednosti grejanja na toplotne pumpe i zašto je to možda prava odluka i za vas.

Grejanje na toplotnu pumpu

Na samom početku priče o toplotnim pumpama, evo jedne veoma zanimljive činjenice: toplotne pumpe mogu da stvore čak pet do šest puta više energije, nego što im je potrebno da rade. To bi značilo da su one 5-6 puta efikasnije od običnog grejanja na struju.

Verovatno vas je sve ovo zainteresovalo, i sada želite da znate na kom to principu pumpe rade? Naime, znamo da frižider izvlači toplotu iz svoje unutrašnjosti, odnosno – hladi je, pa je zatim prenosi u vašu kuhinju koju zapravo – greje.

Toplotne pumpe rade na principu „obrnutog frižidera“ – one zapravo izvlače toplotu iz spoljneg vazduha, zemlje ili podzemne vode i tako je koriste da zagreju vaše radijatore ili podno grejanje u domu.

Podela pumpi za grejanje se može izvršiti na nekoliko načina i to u zavisnosti odakle se izvlači energija.

Prednosti grejanja na toplotne pumpe su mnoge, kao što je pre svega ogromna ušteda, ali i komfor. Naročito je zanimljivo da ćete dobiti i štedljivo hlađenje preko leta.

Grejanje na toplotne pumpe iskustva

Novac, odnosno ušteda jeste glavni razlog zbog koga bi trebalo da se odlučite za grejanje na toplotne pumpe. Na primer, kod bilo kog drugog uređaja plaćate više energije nego što upotrebite i iskoristite, dok je kod toplotnih pumpi obrnuta situacija.

grejanje na toplotne pumpe cena

 

Dobijate mnogo više energije nego što platite i to je sjajno, zar ne?

Ovde nije kraj svim dobrim osobinama toplotnih pumpi, pa ćemo navesti da smanjujete svoje troškove za grejanje čak do osamdeset posto, tako da vam ostaje da samo uživate u najjeftinijem mogućem zagrevanju prostora.

Uz pomoć toplotnih pumpi brinete i o ekologiji, to jest, nema otrovnog ugljendioksida koji se ispušta u atmosferu, a neki primeri to lepo ilustruju na sledeći način: ako vaše domaćinstvo koristi toplotnu pumpu, za okolinu se ostvaruje pozitivan efekat kao da su dva automobila isključena iz saobraćaja zauvek.

Toplotna pumpa zapravo radi na struju koja već postoji u vašoj kući, ali na veoma efikasan i štedljiv način. Svideće vam se posebno i činjenica da ovakve pumpe nije potrebno održavati – setite se, kod uglja i drva imate svakodnevno loženje, pepeo na sve strane i slično, dok kod toplotnih pumpi ničega od toga nema, već samo komforno uživate u prijatnoj toplini.

Na osnovu temperature koja je prisutna u spoljnoj sredini, toplotna pumpa podešava optimalnu temperaturu u vašoj kući, a sve to zahvaljujući preciznoj automatici.

Grejanje na toplotne pumpe – cena:

Koliko novca ćete izdvojiti za toplotnu pumpu, zavisi od njenih karakteristika, pa se tako cene kreću od 450 000 dinara sve do 850 000 dinara za određene modele.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

 

Iskustva i preporuke posetilaca

30.08.2017
Simona Vucinic

Mozda se grejanje na toplotne pumpe isplati na nekim drugim mestima ali je u globalu problem u tome da se grejanje na toplotne pumpe skoro nikako ne isplati u situaciji kada govorimo o mali niskim energetskim objektima.

16.05.2017
Todor Markovic

Kako god da okrenete, mora da se debelo plati.

10.05.2017
Marta Dencevic

Kroz nekoliko godina se ovaj vid grejanja i te kako isplati.

28.04.2017
Janko Zivanovic

Po pravilu je ovo i vise nego odlicno grejanje koje pri tome nije bas ni toliko skupo.

25.04.2017
Ljubinka Sreckovic

Mozda je u pocetku ovo nesto skuplji vid grejanja ali se na kraju u svakom slucaju isplati.

18.04.2017
Petar Jankovic

Svako grejanje na toplotne pumpe je u pocetku jako skupo ali se na kraju ipak ispati.

12.04.2017
Nikolina Pantelic

Po pravilu ovo jeste vrsta grejanja koja nije bas toliko jeftina. Medjutim, kada stavite na papir i kada izracunate vase troskove, onda sigurno ne biste trebali da se pokajete.

05.04.2017
Ivan Stojanovic

Po pravilu, sto se ovih pumpi tice, sigurno je kvalitet nesto sto vam ne gine. Pri tome, ukoliko pronadjete kvalitet sve ostalo je daleko manje vazno i bitno.

31.03.2017
Jana Stankovic

U svakom pogledu i po svakom pitanju je ovo jedno veoma zahtevno grejanje.

28.03.2017
Marko Petrovic

Mozda jeste ovo malo skuplje u pocetku ali se na kraju sigurno isplati.

17.03.2017
Biljana Brankovic

Po meni je ovo odlicno resenje a ni investicija ovde nije bas toliko skupa.

13.03.2017
Dusan Markovic

Sada da uvodim grejanje sigurno bih se pre ili kasnije opredelio upravo za vaj vid grajanja.