Tokom duge i hladne zime, neophodno je da imamo dobro grejanje, koje pri tome nije previše skupo. Upravo zbog toga, izbor mnogih ljudi su kotlovi na gas. O čemu se tačno radi, saznajte u tekstu koji se nalazi pred vama.

kotlovi na gas

Kotlovi na gas prodaja

Kotlovi na gas imaju vrlo kompaktne dimenzije, i zahvaljujući tome se lako uklope u svaki prostor. Postoje konvencionalni i kondenzacioni kotlovi, koje izrađuju poznati svetski proizvođači. Kakvi sve kotlovi postoje u ponudi, moguće je pogledati i putem interneta, pošto firme koje se bave njihovom prodajom imaju lepo osmišljene web prezentacije. Prikazani su različiti modeli, kroz slike i opise, koji govore o najznačajnijim tehničkim karakteristikama.

Kotlovi na gas potrošnja

Svako od nas želi da uštedi na grejanju, a da pri tome, ono bude dobro i kvalitetno. Kotlovi na gas će  zadovoljiti ove vaše zahteve, a kada je reč o potrošnji, naglasićemo da kondenzacioni kotlovi na gas na najbolji način koriste raspoloživu energiju, a gorivo troše vrlo štedljivo.

Kotlovi na gas iskustva i preporuka

Postoje zidni konvencionalni kompaktni kotlovi, koji služe za centralno grejanje, i pri svom radu mogu da koriste sanitarnu vodu. Imaju monotermički bakarni izmenjivač kao i pločasti izmenjivač koji je izrađen od nerđajućeg čelika. On poseduje kontrolnu tablu koja ima autodijanostičku funkciju, a takođe i pozadinsko osvetljenje.

Pored toga, tu su i dugmad za podešavanje, kao i mogučnost da se poveže sa podesivim daljinskim upravljačem. Ovakav kotao na gas karakteriše veoma visok stepen efikasnosti, a osim toga, ima i podesiv rad u režimu tople vode, kao i podesiv nagib povećanja temperature.

kotlovi na gas prodaja

 

Gasni kondenzacioni kotlovi, gas koriste optimalno, kao gorivo, a kada se uporede sa konvencionalnim kotlovima, tada se može reći da upotrebljavaju i toplotnu energiju koja dolazi iz otpadnih dimnih gasova, a ona bi inače bila izgubljena.

Primera radi, prednost kondenzacionog kotla, je to što je energetska efikasnost optimalno do 98%, a ima i manje čađi i raznih čestica koje mogu da nastanu tokom sagorevanja. Kada se ovakvi kotlovi uporede sa starim grejnim instalacijama, dobija se računica da je potrošnja manja za oko trideset procenata. Što se ulaganja tiče, troškovi su niski, dok je nadogradnja sistema fleksibilna, i to znači da se mogu ugraditi toplotne pumpe, solarni kolektori, rezervoari za toplu vodu...

Kotlovi na gas cena

Cena kotlova na gas zavisi od njihovih karakteristika, tj. od toga koji model je u pitanju, od kog proizvođača i slično. Cenu je najbolje saznati na upit, jer su potrebe kupaca uvek različite. Takođe, važno je da li je kotao na gas kondenzacioni ili konvencionalni, kakve su mu tehničke osobine, itd.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Kotlovi na gas
Pitaj firme