Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Kotlovi na pelet
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Kotlovi na pelet

Ako na vreme razmišljate o predstojećoj zimi, tada vas ne mogu iznenaditi niske temperature, nedovoljno zagrejan dom, kao ni mnogo novca koji ćete potrošiti za ogrev. Grejanje na pelet postaje sve popularnije u našoj zemlji iz više razloga, a osnovni je u tome da se ovim načinom zagrevanja doma štedi značajna suma novca.

kotlovi na pelet

 

Ako ste doneli odluku da pređete na ovu vrstu grejanja, tada će biti potrebno da nabavite odgovarajući kotao.

Prodaja kotlova na pelet

Mnoga domaćinstva se sve više odlučuju da pređu na grejanje na pelet, zato što ga je veoma lako skladištiti, jer se pakuje u džakove od po petnaest kilograma. Kada džakovi pristignu na vašu adresu, ne morate pelet seći i slagati kao drva, niti utovarivati kao ugalj. Osim toga, pri sagorevanju pelet ostavlja mnogo manje pepela.

Jedini vaš posao oko zagrevanja doma na pelet jeste da ubacite deo paketa u kotao, i kotao će sve sam automatski odraditi. Peći poseduju integrisane kante koje se dopunjavaju svakodnevno, što bi dalje značilo da redovno loženje nije neophodno.

Velike peći imaju ugrađene samostalne rezervoare u kojima se nalazi pelet za narednih nekoliko meseci upotrebe, pri čemu se vatra održava doziranjem.

Za kotlove i peći na pelet može se reći da nam daju mogućnost obnovljivog izvora goriva i ekološko grejanje.

Potražnja kotlova na pelet je sve veća, tako da se očekuje da će u Srbiji, u narednih nekoliko decenija, doći do značajnog povećanja korišćenja ovog energenta.

Prodaja kotla za pelet

Kotlovi na pelet kombinuju dizajn i vrhunsku tehnologiju, tako da možete da birate način grejanja samo na pelet ili kombinaciju – pelet i čvrsto gorivo.

kotlovi na pelet cena

 

Kotao na pelet može biti dostupan sa različitim nivoima snage i to 18 kw, 24 kw kao i 30 kw. Svi ovi kotlovi poseduju spomenuti rezervoar za pelet koji je kapaciteta trideset pet kilograma, dok je zapremina vode u kotlu 74 litara.

Prečnik dimnjače može biti 80 milimetara. Kotlovi na pelet poseduju razne funkcije, kao što je automatsko paljenje i elektronska kontrola koja je na našem jeziku.

Kotlovi na pelet – iskustva

Postoje i kombinovani čelični kotlovi na čvrsto gorivo, i oni su prilagođeni za upotrebu peleta uz dodatak gorionika na pelet.

Spomenućemo i posebne unapređene kotlove koji osiguravaju fleksibilniji prelaz na upotrebu peleta. Preporučuje se da se u kotao ugradi set za povećanje stepena iskorišćenja uz pomoć livenih pregrada i šamotnih cigli, što sve služi za usmeravanje plamena i zahvaljujući svemu tome se dostiže stepen iskorišćenja i preko 90 posto.

Ako želite, možete pribaviti liveni kotao sa gorionikom, koji je jedan od najprodavanijih na tržištu. Gorionik poseduje unapređenu verziju elektro grejača koji ima funkciju da pali pelet.

Kotlovi na pelet – cene:

Cene kotlova na pelet se kreću od 130 000 din. pa sve do 670 000 dinara za pojedine modele.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

10.05.2017
Ljubinka Sreckovic

U svakom slucaju nisu oni ni malo naivni. Sve drugo je samo gubljenje vremena ukoliko mene pitate.

25.04.2017
Ljubinka Sreckovic

Sto se mene licno tice, ovo su ubedljivo najbolji kotolovi bez kojih se zaista kako god da okrenete ne moze.

12.04.2017
Nikolina Pantelic

Sto se kotlova na pelet tice, sigurno se pre ili kasnije necete pokajati. Sve ostalo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

28.03.2017
Jana Stankovic

Koliko mi se samo cini, tesko da od ovih kotlova ipak postoji nesto bolje a opet sa cenom pristupacno.

13.03.2017
Biljana Brankovic

Sto se ovih kotolova tice, naravno da pre ili kasnije treba da se odlucite za kvalitet.

13.03.2017
Dusan Markovic

U svakom slucaju je ovo poseban vrsat kotlova u ciji kvalitet ne treba da sumnjate.