Gde se moze naci kvalitetna i pristupacna oprema za grejanje? Kada je napolju minus desetak stepeni, svako od nas želi da je u stanu prijatnih plus dvadeset dva stepena. Postoji mnogo načina da zagrejete svoj životni ili poslovni prostor, pa u zavisnosti od vrste grejanja, odabraćete i potrebnu opremu.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje rade ugradnjuse bave prodajom OPREME ZA GREJANJE

Beograd

Boban centralno grejanje

Zvezdara

Boban ugradnja centralnog grejanja na teritoriji Beograda i okoline. Zidno grejanje, podno grejanje i grejanje na svim objektima. Povoljno i sigurno....
Pročitaj više

HidroTerm oprema za centralno grejanje i bazene
Smederevski put 29a
Zvezdara

Uživajte u toplini Vašeg doma, uz HidroTerm opremu za različite vrste grejanja vodećih svetskih proizvođača. Takođe, HidroTerm je ovlašćeni distributer hemije i opreme za bazene španskog brenda Dpool, a nudimo i usluge projektovanja i hidroiz...
Pročitaj više

Hidroterm grejanje, vodovod i klimatizacija
Vojni put 569e
Zemun

Hidroterm doo iz Beograda bavi se prodajom opreme za centralno grejanje (grejanje na gas i čvrsto gorivo), vodovod i klimatizaciju...

Citerm Heating Systems
Miroslava Jovanovića 17
Zvezdara

...

Šabac

Alka-term centralno grejanje
Vojvode Mišića 2

Preduzeće Alka Term iz Šapca bavi se veleprodajom materijala, opreme i instalacija za centralno grejanje renomiranih proizvođača. Sa željom da Vaš životni ili radni prostor uvek bude topao vršimo usluge montaže i servisiranja opreme za cent...
Pročitaj više

Globex - grejanje, ventilacija i klimatizacija
Tabanovačka 8, Majur

Preduzeće Globex iz Šapca bavi se projektovanjem i izvođenjem instalacija grejanja, ventilacije, klimatizacije i gasifikacije. Naš stručni tim nudi Vam funkcionalna rešenja za sve vrste stambenih i poslovnih objekata, po sistemu “ključ u ru...

Sremska Mitrovica

Thermo Team SM oprema za grejanje
Palanka 85

Thermo Team SM iz Sremske Mitrovice obezbedio Vam je vrhunsku i kompletnu opremu za centralno grejanje, vodovod i kanalizaciju i klimatizaciju prostorija, kao i sve prateće usluge - prodaju, ugradnju i servis...
Pročitaj više

Gde se moze naci kvalitetna i pristupacna oprema za grejanje? Kada je napolju minus desetak stepeni, svako od nas želi da je u stanu prijatnih plus dvadeset dva stepena. Postoji mnogo načina da zagrejete svoj životni ili poslovni prostor, pa u zavisnosti od vrste grejanja, odabraćete i potrebnu opremu.

U daljem tekstu pozabavićemo se svim informacijama koje vam mogu biti od koristi i pomoći kada se odlučite za kupovinu opreme za grejanje.

Kotlovi za grejanje

Spomenimo najpre kotlove na čvrsto gorivo, kotlove na pelet, kotlove na drvo (sa pirolitičkim sagorevanjem), kotlove na drvenu sečku, kotlove na tečno i/ili gasovito gorivo, kotlove na električnu energiju, gasne kotlove.

Primera radi, navešćemo kotlove na drveni pelet, koje nalazimo u snazi od 27, 32 i 45 kW.

Set za pelet sačinjavaju: rezervoar za pelete, gorionik sa transporterom i integrisanom automatikom, kotao na čvrsto gorivo, vrata za ugradnju gorionika, čepovi za tercijalni vazduh, šamotne opeke.

Kada je reč o opremi za čišćenje kotlova, spomenimo usisivač za pepeo snage 1000 W, koji poseduje zaštitnu korpu, koja služi za blokadu većih čestica.

Kamini

Verovatno je želja svakog čoveka da poseduje kamin u kući, dok napolju veje sneg. To ne mora ostati samo san, jer su u ponudi kamini na čvrsta goriva, odnosno atraktivne kaminske peći za etažno grejanje. Oni poseduju veću staklenu površinu koja vam pruža sjajan pogled na razgorelu vatru.

Naravno, staklo je vatrootporno i omogućava distribuciju toplote, dok je sama peć izrađena od debelog čeličnog lima.

Etažne peći

Slično kao i kod kotlova, ovde ćemo nabrojati: peći na čvrsto gorivo sa rernom, peći na čvrsto gorivo, peći na pelet, peći na pelet za centralno grejanje, peći na gas, peći za centralno grejanje na čvrsto gorivo, peći za centralno grejanje na čvrsto gorivo sa rernom...

Oprema za kotlove, peći i kamine

U prodavnicama opreme za grejanje možete pronaći: dimne cevi i kolena, kotlovsku armaturu, opremu za uljne instalacije, opremu za gasne instalacije, opremu za kotlove različitih prozvođača – Fondital, Bosch, Vaillant, Centrometal; opremu za čišćenje kotlova.

Dimnjački sistemi

Nijedna kuća ne može bez dimnjaka, pa u tom smislu razlikujemo dimnjake od keramike, samostojeće INOX dimnjake, sanacione INOX dimnjake.

Gorionici

Kada je reč o gorionicima, napomenućemo da možete birati između: gorionika na gas, gorionika na ulje, gorionika na staro ulje, a tu su i delovi za gorionike, kao i oprema za uljne vodove.

Radijatori

U prodavnicama opreme za grejanje možete pronaći panelne radijatore, aluminijumske radijatore, električne i dekorativne radijatore. Tu se nalazi i oprema za radijatore i sušače.

Grejanje zračenjem

U ponudi se nalaze toplovodni zračeći paneli, gasni infracrveni grejači, električne grejne mreže (kablovi)...

Armatura (radijatorski ventili i ostala oprema)

Ovde ćemo nabrojati: termostatske glave i drugu opremu za radijatore, sigurnosne vetnile i termozaštitnu opremu kotla, opremu za podno grejanje, opremu za solar, termostate, regulacione ventile...

Oprema za grejanje – cene:

Cene kotlova na pelet se kreću od 130 000 din. pa sve do 670 000 dinara za pojedine modele.

Koliko ćete platiti za kotao na drva, zavisi od njegovog modela, tj. od karakteristika koje poseduje. U tom smislu, cene se kreću u rasponu od 90000 din. pa sve do 227 000 dinara za pojedine kotlove.

Cena toplotne pumpe zavisi od njenih karakteristika, pa se tako cene kreću od 450 000 dinara sve do 850 000 dinara za određene modele.

Koliko ćete novca izdvojiti za ugradnju podnog grejanja, najviše zavisi od veličine prostora koji se zagreva. Primera radi, za prostoriju veličine 20 kvadratnih metara, cena instalacije sa uključenom montažom iznosi od 25-30 evra po jednom metru kvadratnom.

Cena kotlova na struju se kreće od 70 000 din. do 120 000 dinara za pojedine modele.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

Milica Markovic
01.11.2018 11:37

Najbolju opremu za grejanje ima expont. Mi smo kod njih kupovali kda smo uvodili grejanje u kucu i prezadovoljni smo kako cenom tako i kvalitetom proizvoda.

Ostavite komentar
Ocenite firmu