Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Oprema za grejanje
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Oprema za grejanje

Kada je napolju minus desetak stepeni, svako od nas želi da je u stanu prijatnih plus dvadeset dva stepena. Postoji mnogo načina da zagrejete svoj životni ili poslovni prostor, pa u zavisnosti od vrste grejanja, odabraćete i potrebnu opremu.

oprema za grejanje

 

U daljem tekstu pozabavićemo se svim informacijama koje vam mogu biti od koristi i pomoći kada se odlučite za kupovinu opreme za grejanje.

Kotlovi za grejanje

Spomenimo najpre kotlove na čvrsto gorivo, kotlove na pelet, kotlove na drvo (sa pirolitičkim sagorevanjem), kotlove na drvenu sečku, kotlove na tečno i/ili gasovito gorivo, kotlove na električnu energiju, gasne kotlove.

Primera radi, navešćemo kotlove na drveni pelet, koje nalazimo u snazi od 27, 32 i 45 kW.

Set za pelet sačinjavaju: rezervoar za pelete, gorionik sa transporterom i integrisanom automatikom, kotao na čvrsto gorivo, vrata za ugradnju gorionika, čepovi za tercijalni vazduh, šamotne opeke.

Kada je reč o opremi za čišćenje kotlova, spomenimo usisivač za pepeo snage 1000 W, koji poseduje zaštitnu korpu, koja služi za blokadu većih čestica.

Kamini

Verovatno je želja svakog čoveka da poseduje kamin u kući, dok napolju veje sneg. To ne mora ostati samo san, jer su u ponudi kamini na čvrsta goriva, odnosno atraktivne kaminske peći za etažno grejanje. Oni poseduju veću staklenu površinu koja vam pruža sjajan pogled na razgorelu vatru.

oprema za grejanje cene

 

Naravno, staklo je vatrootporno i omogućava distribuciju toplote, dok je sama peć izrađena od debelog čeličnog lima.

Etažne peći

Slično kao i kod kotlova, ovde ćemo nabrojati: peći na čvrsto gorivo sa rernom, peći na čvrsto gorivo, peći na pelet, peći na pelet za centralno grejanje, peći na gas, peći za centralno grejanje na čvrsto gorivo, peći za centralno grejanje na čvrsto gorivo sa rernom...

Oprema za kotlove, peći i kamine

U prodavnicama opreme za grejanje možete pronaći: dimne cevi i kolena, kotlovsku armaturu, opremu za uljne instalacije, opremu za gasne instalacije, opremu za kotlove različitih prozvođača – Fondital, Bosch, Vaillant, Centrometal; opremu za čišćenje kotlova.

Dimnjački sistemi

Nijedna kuća ne može bez dimnjaka, pa u tom smislu razlikujemo dimnjake od keramike, samostojeće INOX dimnjake, sanacione INOX dimnjake.

Gorionici

Kada je reč o gorionicima, napomenućemo da možete birati između: gorionika na gas, gorionika na ulje, gorionika na staro ulje, a tu su i delovi za gorionike, kao i oprema za uljne vodove.

Radijatori

U prodavnicama opreme za grejanje možete pronaći panelne radijatore, aluminijumske radijatore, električne i dekorativne radijatore. Tu se nalazi i oprema za radijatore i sušače.

Grejanje zračenjem

U ponudi se nalaze toplovodni zračeći paneli, gasni infracrveni grejači, električne grejne mreže (kablovi)...

Armatura (radijatorski ventili i ostala oprema)

Ovde ćemo nabrojati: termostatske glave i drugu opremu za radijatore, sigurnosne vetnile i termozaštitnu opremu kotla, opremu za podno grejanje, opremu za solar, termostate, regulacione ventile...

Oprema za grejanje – cene:

Cene kotlova na pelet se kreću od 130 000 din. pa sve do 670 000 dinara za pojedine modele.

Koliko ćete platiti za kotao na drva, zavisi od njegovog modela, tj. od karakteristika koje poseduje. U tom smislu, cene se kreću u rasponu od 90000 din. pa sve do 227 000 dinara za pojedine kotlove.

Cena toplotne pumpe zavisi od njenih karakteristika, pa se tako cene kreću od 450 000 dinara sve do 850 000 dinara za određene modele.

Koliko ćete novca izdvojiti za ugradnju podnog grejanja, najviše zavisi od veličine prostora koji se zagreva. Primera radi, za prostoriju veličine 20 kvadratnih metara, cena instalacije sa uključenom montažom iznosi od 25-30 evra po jednom metru kvadratnom.

Cena kotlova na struju se kreće od 70 000 din. do 120 000 dinara za pojedine modele.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.11.2018
Milica Markovic

Najbolju opremu za grejanje ima expont. Mi smo kod njih kupovali kda smo uvodili grejanje u kucu i prezadovoljni smo kako cenom tako i kvalitetom proizvoda.

10.05.2017
Ivan Stojanovic

Koliko mi se samo cini, mora da moze ona da se dosta plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

25.04.2017
Ivan Stojanovic

U svakom slucaju mozete da je pronadjete na pojedinim mestima po relativno povoljnim cenama.

12.04.2017
Marko Petrovic

Kako god da okrenete, ova je oprema nesto sot i nije bas sa cenama pristupacno.

28.03.2017
Biljana Brankovic

Za ovu opremu je veoma vazno da bude bas onako kvalitetna.

13.03.2017
Dusan Markovic

Naravno da je sto se ove opreme tice, kvalitet veoma vazan. Sve drugo je cisto gubljenje vremena po meni.