Dodaj firmu

Kupanje mačaka Grooming House Shine

Pozivamo vas da nas posetite u našem grooming salonu za šišanje pasa i mačaka. Kompletan higijenski tretman i sanitarno odražavanje i nega vaših ljubimaca u odličnim uslovima.
Pročitaj više

Spasenovićeva 2
Čukarica, Beograd

Kupanje mačaka Dream Groom

Dream groom salon za negu ljubimaca nalazi se na Novom Beogradu. Izuzetna nega vaših kućnih ljubimaca: pasa, mačaka, papagaja koji uključuju ceo paket od kupanja do ultrazvučnog skidanja kamenca.
Pročitaj više

Gandijeva 124, lokal 5
Novi Beograd, Beograd

Kupanje mačaka Mr Dog

Salon za negu pasa Mr Dog otvara svoja vrata za pse svih rasa kojima je potrebno sređivanje i ulepšavanje. Pored klasičnog kupanja i drugih higijenskih tretmana, oblast našeg delovanja obuhvata farbanje i kreativni grooming, po čemu smo jed...
Pročitaj više

Save Mrkalja 28
Beograd

Kupanje mačaka Arčijev Svet Grooming

Grooming salon Pet vet Arčijev svet nalazi se na Novom Beogradu. Profesionalna nega kuca i maca, kupanje i šišanje, furminiranje.
Pročitaj više

Bulevar Zorana Đinđića 45v
Novi Beograd, Beograd

Kupanje mačaka Avala Team

U Salonu "Avala team" Vašim ljubimcima možemo pružiti sve usluge od kupanja i sređivanja, do gruminga za izložbe ili druge posebne okolnosti. Radimo i kompletnu uslugu sređivanja pasa i mačaka, svih veličina i rasa.
Pročitaj više

Molerova 45
Vračar, Beograd

Kupanje mačaka Grooming Star

Grooming Star saloni duže od decenije nalaze se na dve lokacije u srcu Beograda. Naše znanje i iskustvo u oblastu gruminga i kinologije, kozmetika najvišeg standarda, kvalitetan i sterilisan alat, osiguraće Vašem ljubimcu bezbedan i stručan ...
Pročitaj više

Palmotićeva 25, Kralja Milutina 1, Vračar
Stari grad, Beograd

Kupanje mačaka ShowGroom

Novootvoreni salon za kućne ljubimce u Beogradu, ShowGroom nedavno je započeo sa svojim radom i sa ponosom možemo istaći za kratko vreme stekao poverenje velikog broja zadovoljnih klijenata, vlasnika kućnih ljubimaca.
Pročitaj više

Gospodar Jovanova 2
Stari grad, Beograd

Kupanje mačaka Paragon grooming studio

Novootvoreni grooming studio PARAGON svim vlasnicima kućnih ljubimaca nudi širok dijapazon usluga za negu i ulepšavanje. Naš tim čine iskusni i talentovani grumeri i stilisti koji će se pobrinuti da Vaš ljubimac izgleda perfektno nakon izlas...
Pročitaj više

Španskih boraca 22a/e, lok.12
Novi Beograd, Beograd

Kupanje mačaka PET CARE always there DOG&CO

Salon za negu kucnih ljubimaca Pet Care Always There Dog&Co je pravi rajza sve vlasnike kućnih ljubimaca koji je smešten na Dorćolu. Bilo da stevlasnik psa, mačke ili kunića, u našem salonu Vaš ljubimac će dobitivrhunski tretman i biti sređe...
Pročitaj više

Mike Alasa 54, Dorćol
Stari grad, Beograd

Kupanje mačaka nije jednostavan zadatak. Opšte je poznata činjenica da mačke nisu ljubitelji vode. Ipak, one važe za jedne od najurednijih životinja, a razlog tome je što mace same održavaju svoju higijenu.

Imati mačku u stanu, svakako znači ređu potrebu za kupanjem, ali ako vaša ljubimica voli da luta po dvorištu i dalje od njega, povremeno će joj biti potreban „vodeni tretman“.

Kako se kupaju mačke?

Kao i ljudi, i mačke se kupaju svakoga dana, ali same. Međutim, ponekad ćete primetiti da se toliko isprljala da situacija izmiče njenoj kontroli, pa će joj biti potrebna pomoć u vidu kade i tuša.

Naš topao savet jeste da kupanje mačke ne obavljate sami, iz prostog razloga što to može ličiti na sve osim kupanja. Pošto ne vole vodu, uopšte neće biti oduševljene idejom da je stavite u kadu, namažete šamponom i trljate... Svoje nezadovoljstvo pokazaće na taj način što vas mogu dobro izgrebati, otimati se, čak vas mogu i ujesti i to mnogo gore nego pas...

Neće vam biti od pomoći ni još jedan par ruku, ako ste pozvali supruga ili komšinicu u pomoć. Epilog te samostalne akcije kupanja mačke bi bio: svi vi pocepani i izgrebani – akcija neuspela – mačka i dalje prljava.

Dakle, ovo zaista nije dobra ideja. Ako ipak maci treba kupanje, onda je prava adresa za vas salon lepote za kućne ljubimce, gde će stručno osoblje na najbolji i „najbezbolniji“ način, i za njih a pre svega, za mačku, obaviti ovaj posao.

Grumeri koji rade u salonima poznaju anatomiju i psihologiju mačaka, a pri tome imaju adekvatnu opremu i sredstva koja se koriste prilikom kupanja, koja su visokog kvaliteta, tako da neće biti nekih neželjenih posledica.

Kupanje mačaka – iskustva

Ukoliko mačka pokaže agresivnost, grumeri će naći način da je odobrovolje dok se tretman ne završi. Pre svega, maci mogu biti skraćene kandže, kako ne bi mogla da grebe sve okolo, ali će je grumeri i dobro iščetkati kako bi skinuli staru dlaku.

U salonima se koristi specijalna oprema za kupanje, a šamponi koji se upotrebljavaju su sasvim prilagođeni osetljivoj koži, tako da vaša maca neće dobiti alergije i iritacije kože. Po završenom kupanju, sav šampon će se dobro isprati, jer u protivnom, ako biste sami kupali mačku, pa ostavili tragove neispranog šampona, moglo bi da se dogodi da maca liže ostatke sa krzna, pa na taj način da dobije probavne smetnje.

Temperatura vode u kojoj se kupa maca mora biti prilagođena, i obično je oko 38 stepeni. Mačka će biti nežno istuširana, i pri tome će biti izbegavano prskanje po očima, nosu i ušima. Posebno je važno da se pravilno odredi količina šampona, te da isti ne dospe na osetljiva, već nabrojana mesta na telu mačke. Kada sve bude gotovo, stručno osoblje salona za kućne ljubimce će osušiti vašu macu tako što će je nežno obrisati mekanim peškirom i osušiti specijalnim fenom.

Kao što vidimo iz celog teksta, okupati mačku zaista nije lak posao, i veoma različit od kupanja psa, na primer. Upravo zbog svega toga, ovaj posao prepustite profesionalnim licima, kako bi maca bila zadovoljna, čista i mirisna.

Kupanje mačaka – cena:

Za kupanje mačke, potrebno je izdvojiti u proseku oko 1500 dinara, a u tu cenu je uključeno i feniranje. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone za kućne ljubimce koji su oglašeni ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane