Dodaj firmu

Lola Grooming Spa salon i ćetkanje pasa

Grooming salon za sve rase pasa. Vrtić za pse i specijalni popusti. Sjajni pokloni za prvih 50 klijenata u Beogradu
Pročitaj više

Majke Kujundžić 43
Zvezdara, Beograd

Happy Puppy grooming by Jelena četkanje pasa

Grooming salon na Čukarici, jedinstven po uslugama trimovanja, kao i ostalim higijenskim uslugama, kao što su kupanje pasa, furminiranje, nega ušiju i druge
Pročitaj više

Ratka Mitrovića 62
Čukarica, Beograd

Četkanje pasa Grooming House Shine

Pozivamo vas da nas posetite u našem grooming salonu za šišanje pasa i mačaka. Kompletan higijenski tretman i sanitarno odražavanje i nega vaših ljubimaca u odličnim uslovima.
Pročitaj više

Spasenovićeva 2
Čukarica, Beograd

Četkanje pasa Inna salon

Salon za šišanje i negu pasa Inna nalazi se na Zvezdari. Odlične usluge po super cenama; šišanje, furminiranje, kupanje, nega ušiju i noktiju za sve rase i veličine pasa
Pročitaj više

Stari Vinogradi 23v
Zvezdara, Beograd

Četkanje pasa Teddy Land

Grooming salon Tedy Land nalazi se u Surčinu. Pored standardnih usluga nege i šišanja kućnih ljubimaca, salon nudi i uslugu pet taxija, uz pomoć koje mogu preuzeti vašeg ljubimca i nakon izabranog tretmana vratiti na adresu.
Pročitaj više

TC Šećer sokak, lokal 33
Surčin, Beograd

Četkanje pasa Dream Groom

Dream groom salon za negu ljubimaca nalazi se na Novom Beogradu. Izuzetna nega vaših kućnih ljubimaca: pasa, mačaka, papagaja koji uključuju ceo paket od kupanja do ultrazvučnog skidanja kamenca.
Pročitaj više

Gandijeva 124, lokal 5
Novi Beograd, Beograd

Četkanje pasa Mr Dog

Salon za negu pasa Mr Dog otvara svoja vrata za pse svih rasa kojima je potrebno sređivanje i ulepšavanje. Pored klasičnog kupanja i drugih higijenskih tretmana, oblast našeg delovanja obuhvata farbanje i kreativni grooming, po čemu smo jed...
Pročitaj više

Save Mrkalja 28
Beograd

Četkanje pasa Arčijev Svet Grooming

Grooming salon Pet vet Arčijev svet nalazi se na Novom Beogradu. Profesionalna nega kuca i maca, kupanje i šišanje, furminiranje.
Pročitaj više

Bulevar Zorana Đinđića 45v
Novi Beograd, Beograd

Četkanje pasa Avala Team

U Salonu "Avala team" Vašim ljubimcima možemo pružiti sve usluge od kupanja i sređivanja, do gruminga za izložbe ili druge posebne okolnosti. Radimo i kompletnu uslugu sređivanja pasa i mačaka, svih veličina i rasa.
Pročitaj više

Molerova 45
Vračar, Beograd

Četkanje pasa Grooming Star

Grooming Star saloni duže od decenije nalaze se na dve lokacije u srcu Beograda. Naše znanje i iskustvo u oblastu gruminga i kinologije, kozmetika najvišeg standarda, kvalitetan i sterilisan alat, osiguraće Vašem ljubimcu bezbedan i stručan ...
Pročitaj više

Palmotićeva 25, Kralja Milutina 1, Vračar
Stari grad, Beograd

Četkanje pasa Koska-All for dogs

Priuštite Vašem ljubimcu vrhunski tretman, posetite prvi, ekskluzivni studio za male pse Koska-All for dogs. U predivnom ambijentu, prilagođenom pretežno malim psima, nudimo raznovrsne usluge: vrtić, pansion, kupanje i ulepšavanje pasa, kao...
Pročitaj više

Bulevar Mihajla Pupina 10i / VP/ lok 12
Novi Beograd, Beograd

Četkanje pasa Paragon grooming studio

Novootvoreni grooming studio PARAGON svim vlasnicima kućnih ljubimaca nudi širok dijapazon usluga za negu i ulepšavanje. Naš tim čine iskusni i talentovani grumeri i stilisti koji će se pobrinuti da Vaš ljubimac izgleda perfektno nakon izlas...
Pročitaj više

Španskih boraca 22a/e, lok.12
Novi Beograd, Beograd

Četkanje pasa SKYgroom

SKYgroom - BEOGRAD - MLADENOVAC - KRALJEVO! AKCIJA do kraja aprila - Cena ulepšavanja pasa već od 500 din! ! !
Pročitaj više

Miloša Pocerca 28
Savski venac, Beograd

Četkanje pasa PET CARE always there DOG&CO

Salon za negu kucnih ljubimaca Pet Care Always There Dog&Co je pravi rajza sve vlasnike kućnih ljubimaca koji je smešten na Dorćolu. Bilo da stevlasnik psa, mačke ili kunića, u našem salonu Vaš ljubimac će dobitivrhunski tretman i biti sređe...
Pročitaj više

Mike Alasa 54, Dorćol
Stari grad, Beograd

Četkanje pasa ShowGroom

Novootvoreni salon za kućne ljubimce u Beogradu, ShowGroom nedavno je započeo sa svojim radom i sa ponosom možemo istaći za kratko vreme stekao poverenje velikog broja zadovoljnih klijenata, vlasnika kućnih ljubimaca.
Pročitaj više

Gospodar Jovanova 2
Stari grad, Beograd

Četkanje pasa Pet HOUSE

U prijatnom ambijentu veterinarske apoteke Pet HOUSE vršimo uslugu profesionalnog higijenskog šišanja pasa. Postanite naš član - 6. kompletan tretman = 30% POPUSTA. Pored ove usluge nudimo Vam veliki asortiman medicinske i komercijalne vrs...
Pročitaj više

Nikole Dobrovića 44 lok.1a
Novi Beograd, Beograd

Četkanje pasa Maza i Lunja

Ukoliko želite kompletan tretman za ulepšavanje Vašeg ljubimca, posetite salon za pse Maza i Lunja koji se nalazi na Voždovcu. Sve tretmane radi Doktor veterinarske medicine, uz upotrebu kozmetike vrhunskog kvaliteta, u skladu sa tipom i sta...
Pročitaj više

Vojvode Stepe 229, lokal 12
Voždovac, Beograd

Ukoliko imate kucu, sigurno vam je poznato cetkanje pasa. Lepa i sjajna dlaka vašeg psa, delovaće veoma uredno, a vi ćete predstavljati odgovornog i ponosnog vlasnika. Kao što se mi češljamo svakoga dana, tako je i vašem najboljem prijatelju neophodno četkanje, a koliko ćete često obavljati ovu aktivnost, zavisi od rase koju imate, odnosno da li je u pitanju kratkodlaki ili dugodlaki pas.

Zašto je potrebno četkati psa?

Bez obzira na to što vi četkate svog psa redovno, povremeno će ipak zatrebati usluga profesionalnih grumera, jer oni imaju četke i sav ostali pribor, specijalno namenjen četkanju.

Hajde prvo da objasnimo proces linjanja dlake. Većina pasa se linja najmanje jedanput godišnje. Ako imate, na primer, nemačkog ovčara, linjanje može biti dosta neuredno, dok veća izloženost svetlu, bez obzira da li se radi o prirodnom ili veštačkom, pojačava opadanje dlake. Zbog toga se može reći da se psi koji se drže u stanovima više linjaju od pasa koji vreme provode u dvorištima.

Dlaka koja opada, zapravo predstavlja mrtvu dlaku. Nju je potrebno odstraniti, pa se to postiže redovnim četkanjem, a ponekad je potrebno i da se pas okupa.

Kako se radi četkanje pasa?

Interesantno je da je gradske pse potrebno češće četkati nego seoske, s obzirom na to da gube dlaku  zbog masne prašine sa ulice. Samo opadanje dlake se događa u proleće ili jesen, ako pas živi napolju, a četiri do pet puta godišnje, ako se radi o gradskom psu. 

Pošto ste doveli psa kod profesionalnih grumera, ljubimac će biti očetkan detaljno, što izuzetno pomaže kod održavanja higijene, kao i čistoće kože. Takođe, četkanje doprinosi i kvalitetu dlake. 

Ne četkaju se svi psi istim četkama. U salonima za kućne ljubimce, osoblje poseduje različite tipove četki, češljeva ili rukavica koji služe toj svrsi. 

Na primer, za nemačkog ovčara grumer će upotrebiti srednje gust češalj, čiji su zupci specijalno dizajnirani, i oni će omogućiti izvlačenje podlake.

Pokrovna dlaka se tretira standardnim četkama. Ukoliko pas ima kratku dlaku, grumer će koristiti grubu četku i pažljivo prelaziti njome po celom telu, u pravcu rasta dlake. To bi značilo, od glave prema repu, od leđa ka trbuhu, pri čemu se šape ne smeju zaboraviti.

Četkanje pasa – iskustva

Ukoliko imate dugodlakog psa, to je samo razlog više da brigu oko njegovog krzna prepustite stručnim licima. Saloni su opremljeni raščešljivačem, češagijom, metalnim češljem, četkom i kremom za raščešljavanje. 

Kada grumer radi, on četkanjem uklanja prljavštinu, dok će neke čvorove razmrsiti i rukom ili će čak iseći makazama. Dlaka može biti namazana proizvodom koji je specijalno namenjen za tu upotrebu, posle čega će se lakše raščešljavati, dok se opala dlaka uklanja češagijom. 

Kod četkanja, grumer će svoj posao završiti češljanjem, čime dlaka dobija predivan sjaj. Kao što vidimo iz celog teksta, neophodno je da i sami četkate svog ljubimca, ali u periodima intenzivnog linjanja, ovaj posao bi trebalo da se prepusti stručnim licima. Oni zahvaljujući profesionalnoj opremi, znanju i iskustvu, mogu posao četkanja obaviti na najbolji mogući način, tako da ćete biti zadovoljni i vi, a najviše vaš četvoronožni prijatelj.

Četkanje pasa – cena:

Koliko novca ćete izdvojiti za četkanje psa, zavisi od rase koju imate. Navešćemo primer za retrivere, gde se prosečna cena usluge kreće oko 1100 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone za kućne ljubimce koji su oglašeni ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane