Dodaj firmu

Friziranje mačaka Grooming House Shine

Pozivamo vas da nas posetite u našem grooming salonu za šišanje pasa i mačaka. Kompletan higijenski tretman i sanitarno odražavanje i nega vaših ljubimaca u odličnim uslovima.
Pročitaj više

Spasenovićeva 2
Čukarica, Beograd

Friziranje mačaka Dream Groom

Dream groom salon za negu ljubimaca nalazi se na Novom Beogradu. Izuzetna nega vaših kućnih ljubimaca: pasa, mačaka, papagaja koji uključuju ceo paket od kupanja do ultrazvučnog skidanja kamenca.
Pročitaj više

Gandijeva 124, lokal 5
Novi Beograd, Beograd

Friziranje mačaka Mr Dog

Salon za negu pasa Mr Dog otvara svoja vrata za pse svih rasa kojima je potrebno sređivanje i ulepšavanje. Pored klasičnog kupanja i drugih higijenskih tretmana, oblast našeg delovanja obuhvata farbanje i kreativni grooming, po čemu smo jed...
Pročitaj više

Save Mrkalja 28
Beograd

Friziranje mačaka Arčijev Svet Grooming

Grooming salon Pet vet Arčijev svet nalazi se na Novom Beogradu. Profesionalna nega kuca i maca, kupanje i šišanje, furminiranje.
Pročitaj više

Bulevar Zorana Đinđića 45v
Novi Beograd, Beograd

Friziranje mačaka Avala Team

U Salonu "Avala team" Vašim ljubimcima možemo pružiti sve usluge od kupanja i sređivanja, do gruminga za izložbe ili druge posebne okolnosti. Radimo i kompletnu uslugu sređivanja pasa i mačaka, svih veličina i rasa.
Pročitaj više

Molerova 45
Vračar, Beograd

Friziranje mačaka Grooming Star

Grooming Star saloni duže od decenije nalaze se na dve lokacije u srcu Beograda. Naše znanje i iskustvo u oblastu gruminga i kinologije, kozmetika najvišeg standarda, kvalitetan i sterilisan alat, osiguraće Vašem ljubimcu bezbedan i stručan ...
Pročitaj više

Palmotićeva 25, Kralja Milutina 1, Vračar
Stari grad, Beograd

Friziranje mačaka Paragon grooming studio

Novootvoreni grooming studio PARAGON svim vlasnicima kućnih ljubimaca nudi širok dijapazon usluga za negu i ulepšavanje. Naš tim čine iskusni i talentovani grumeri i stilisti koji će se pobrinuti da Vaš ljubimac izgleda perfektno nakon izlas...
Pročitaj više

Španskih boraca 22a/e, lok.12
Novi Beograd, Beograd

Friziranje mačaka PET CARE always there DOG&CO

Salon za negu kucnih ljubimaca Pet Care Always There Dog&Co je pravi rajza sve vlasnike kućnih ljubimaca koji je smešten na Dorćolu. Bilo da stevlasnik psa, mačke ili kunića, u našem salonu Vaš ljubimac će dobitivrhunski tretman i biti sređe...
Pročitaj više

Mike Alasa 54, Dorćol
Stari grad, Beograd

Friziranje mačaka ShowGroom

Novootvoreni salon za kućne ljubimce u Beogradu, ShowGroom nedavno je započeo sa svojim radom i sa ponosom možemo istaći za kratko vreme stekao poverenje velikog broja zadovoljnih klijenata, vlasnika kućnih ljubimaca.
Pročitaj više

Gospodar Jovanova 2
Stari grad, Beograd

Friziranje mačaka je jako popularno. Kada nabavljamo krznenu ljubimicu, najčešće mislimo samo o tome koliko će radosti ona uneti u naš život: neko će uvek biti tu da umilno prede, da se igra lopticama i plišanim miševima... 

Postoji priča, da mačke prikupljaju takozvanu negativnu energiju, to jest, ako vas boli stomak na primer, možete staviti vašu macu na njega, pa će vam brzo biti bolje. Možda su to samo bajke, ali je svakako istina da čoveku bude bolje, ma kakav da je problem po sredi, kada je u društvu vernog i umiljatog kućnog ljubimca.

Šišanje maca

Dakle, pošto smo nabavili macu da bi unela veselost u naš dom, sada sledi onaj praktičan i ozbiljniji deo priče, koji između ostalog, podrazumeva brigu o krznu ove ljubimice. Postoje dugodlake i kratkodlake mačke, mada su sve popularnije i mačke bez ijedne dlake, koje pomalo liče na svemirce, bića sa druge planete, ali su jednako mazne.

Duga dlaka vaše mace zahteva naročitu negu. Pod tim se podrazumeva svakodnevno češljanje, kako se krzno mace ne bi zapetljalo, ućebalo ali i da bi imalo sjaj.

Međutim, povremeno ćete poželeti svojoj mezimici pravi frizerski tretman, u salonima koji su namenjeni kućnim ljubimcima. Tamo će, pored šišanja i kupanja, dobiti i sve ostale usluge, pa će iz salona izaći kao kraljica.

Kako se friziraju mačke?

Mačka nije isto što i pas. Jednostavno, narav ove dve životinje je drugačija. Primera radi, oni na vodu, tj. kupanje ne reaguju isto. Mačke ne vole vodu, ni pod tačkom razno, a pas će prihvatiti; psa možete ošišati, bez nekih problema, a mace se ponekad moraju sedirati.

Ovde smo došli do bolne tačke svih vlasnika maca – naime, niko ne želi da njegova ljubimica bude uspavana da bi se friziranje obavilo. Taj problem i nije tako teško rešiti kao što se čini, ali samo ukoliko se obratite salonu za kućne ljubimce, koji ima stručni tim sa iskustvom i znanjem, u smislu psihologije i anatomije mačaka. 

Friziranje mačaka – iskustva

Vaša maca, obično će imati strpljenja oko sat vremena, da grumeru tu „nešto petljaju“ oko njene dlake, a posle tog perioda će joj sve to dosaditi, i neće želeti da nastavi saradnju. Svakako da mačka neće ni biti prisiljavana na to, već će se tretman prekinuti, a vi ćete ljubazno biti zamoljeni da ponovo dovedete svoju lepoticu drugoga dana. 

Međutim, ova opcija se nudi samo kao mogućnost, dok se u praksi najčešće dešava, da iskusni grumeri u prvom potezu završe sve što je potrebno, pa će vaša maca za sat vremena izaći kao nova.

U najvećem broju slučajeva je dovoljno dovesti svoju mačku dva puta godišnje na profesionalno iščešljavanje, pa vlasnici neće imati problema sa čvorovima. Ovde se i dalje podrazumeva da svoju dugodlaku macu češljate sami svakoga dana. Ona će uživati u tome, a i vi, jednako sa njom.

Zapetljanost krzna može da se javi zbog neadekvatne ishrane, odnosno, ako u njoj nedostaju neki sastojci kao što je omega 6 ulje, na primer. U salonima ćete dobiti sve informacije koje se tiču lepote i zdravlja vaše mačke, postaviti pitanja ukoliko imate neke nedoumice, a sve kako bi vaša ljubimica bila lepa, srećna i zdrava.

Friziranje mačaka – cena:

Za ulepšavanje mačaka, potrebno je platiti između 2500 i 3500 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone za kućne ljubimce koji su oglašeni ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane