Dodaj firmu

Šišanje mačaka Grooming House Shine

Pozivamo vas da nas posetite u našem grooming salonu za šišanje pasa i mačaka. Kompletan higijenski tretman i sanitarno odražavanje i nega vaših ljubimaca u odličnim uslovima.
Pročitaj više

Spasenovićeva 2
Čukarica, Beograd

Šišanje mačaka Dream Groom

Dream groom salon za negu ljubimaca nalazi se na Novom Beogradu. Izuzetna nega vaših kućnih ljubimaca: pasa, mačaka, papagaja koji uključuju ceo paket od kupanja do ultrazvučnog skidanja kamenca.
Pročitaj više

Gandijeva 124, lokal 5
Novi Beograd, Beograd

Šišanje mačaka Mr Dog

Salon za negu pasa Mr Dog otvara svoja vrata za pse svih rasa kojima je potrebno sređivanje i ulepšavanje. Pored klasičnog kupanja i drugih higijenskih tretmana, oblast našeg delovanja obuhvata farbanje i kreativni grooming, po čemu smo jedinstveni u gradu.
Pročitaj više

Save Mrkalja 28
Borča, Beograd

Šišanje mačaka Arčijev Svet Grooming

Grooming salon Pet vet Arčijev svet nalazi se na Novom Beogradu. Profesionalna nega kuca i maca, kupanje i šišanje, furminiranje.
Pročitaj više

Bulevar Zorana Đinđića 45v
Novi Beograd, Beograd

Šišanje mačaka Avala Team

U Salonu "Avala team" Vašim ljubimcima možemo pružiti sve usluge od kupanja i sređivanja, do gruminga za izložbe ili druge posebne okolnosti. Radimo i kompletnu uslugu sređivanja pasa i mačaka, svih veličina i rasa.
Pročitaj više

Molerova 45
Vračar, Beograd

Šišanje mačaka Grooming Star

Grooming Star saloni duže od decenije nalaze se na dve lokacije u srcu Beograda. Naše znanje i iskustvo u oblastu gruminga i kinologije, kozmetika najvišeg standarda, kvalitetan i sterilisan alat, osiguraće Vašem ljubimcu bezbedan i stručan tretman.
Pročitaj više

Palmotićeva 25, Kralja Milutina 1, Vračar
Stari grad, Beograd

Šišanje mačaka Koska-All for dogs

Priuštite Vašem ljubimcu vrhunski tretman, posetite prvi, ekskluzivni studio za male pse Koska-All for dogs. U predivnom ambijentu, prilagođenom pretežno malim psima, nudimo raznovrsne usluge: vrtić, pansion, kupanje i ulepšavanje pasa, kao i studio za obuku pasa.
Pročitaj više

Bulevar Mihajla Pupina 10i / VP/ lok 12
Novi Beograd, Beograd

Šišanje mačaka ShowGroom

Novootvoreni salon za kućne ljubimce u Beogradu, ShowGroom nedavno je započeo sa svojim radom i sa ponosom možemo istaći za kratko vreme stekao poverenje velikog broja zadovoljnih klijenata, vlasnika kućnih ljubimaca.
Pročitaj više

Gospodar Jovanova 2
Stari grad, Beograd

Šišanje mačaka Paragon grooming studio

Novootvoreni grooming studio PARAGON svim vlasnicima kućnih ljubimaca nudi širok dijapazon usluga za negu i ulepšavanje. Naš tim čine iskusni i talentovani grumeri i stilisti koji će se pobrinuti da Vaš ljubimac izgleda perfektno nakon izlaska iz salona.
Pročitaj više

Španskih boraca 22a/e, lok.12
Novi Beograd, Beograd

Šišanje mačaka PET CARE always there DOG&CO

Salon za negu kucnih ljubimaca Pet Care Always There Dog&Co je pravi rajza sve vlasnike kućnih ljubimaca koji je smešten na Dorćolu. Bilo da stevlasnik psa, mačke ili kunića, u našem salonu Vaš ljubimac će dobitivrhunski tretman i biti sređen od glave do repa.
Pročitaj više

Mike Alasa 54, Dorćol
Stari grad, Beograd

Šišanje mačaka nije jednostavan posao. Imati macu u kući, znači da će vam se neko uvek obradovati kada dođete umorni sa posla. U odnosu na psa, mačke su mnogo manje zahtevne životinje, a jedan od primera za to je da macu ne morate izvoditi u šetnju tri puta dnevno, kao što je to obavezno činiti sa kucom.

Mačke se vezuju za teritoriju na kojoj žive, a to što tako umilno predu, učiniće da se osetite maksimalno relaksirano. Ipak, na neki drugi način, one su zahtevnije od pasa: velika su gospoda kada je hrana u pitanju, čak do te mere da neće jesti najlepšu poslasticu ako ona nije zagrejana do određene temperature. 

Još jedna stvar gde su mačke problematičnije od pasa, jeste njihovo kupanje i šišanje. Šišanje mačke je nešto što vi svakako sami ne biste znali da uradite, a da posle toga ne crknete od smeha kad pogledate svoju lepoticu, a sa druge strane, i rizično je, jer mačke baš nisu ljubitelji frizeraja.

Kako se šišaju mačke?

Rešenje za situaciju gde želite lepo sređenu i urednu macu, a vi sami niste kadri da to obavite, jeste da ovu gospođicu odvedete u salon za kućne ljubimce. U salonima rade stručna lica koja poznaju anatomiju i psihologiju životinja, pa će sve biti obavljeno na najbolji način, pre svega za vašu ljubimicu.

Vlasnici posebno vole da čuju da njihova mačka neće biti uspavana, te da će se ošišati bez korišćenja sedacije i na potpuno profesionalan način.

Šišanje dugodlakih mačaka

Mnogi od nas vole dugodlake mačke i želeli bi da ih imaju. Međutim, potrebno je znati koliko je brige i redovnog održavanja dugog krzna potrebno kod ovih lepotica. To je sasvim slično kao kad žena ima izuzetno dugu kosu, pa ju je svakako mnogo teže oprati, ošišati i isfenirati od kratke kose.

Na kvalitet dlake mačke, najviše utiče ishrana, to jest nije dobro ako nedostaje omega 6 ulje, potom uticaja imaju i sterilizacija ili kastracija i svakako, neredovno češljanje vodi tome da će dlaka vaše ljubimice biti zamršena.

Ako je maca samo delimično zapetljana, grumeri će je raščešljati, ukoliko je to moguće. Manji čvorovi se uklanjaju, pa je u većini slučajeva dovoljno da mačke dva puta godišnje dođu na raščešljavanje u salone za kućne ljubimce, te da vlasnici nemaju problema sa čvorovima.

Dok se mačka šiša, njena tolerancija na postupke kupanja i šišanja traje svega jedan sat, posle čega će joj sve dosaditi i neće više biti kooperativna, već agresivna. U takvim slučajevima, ako tretman za sat vremena ne može biti odrađen kvalitetno i do kraja, isti se prekida, a vi ćete biti zamoljeni da sa vašom ljubimicom dođete na još jednu seansu. Ipak, bitno je ovde napomenuti, da se u oko 90 posto slučajeva, sve završi u jednom potezu. 

Interesantno je da mačke kod kuće, svom vlasniku ponekad ne daju ni da je očešlja, dok kad dođu u salon, gde im je sve nepoznato, one se primire, pa dopuste da se uradi ono radi čega su dovedene. 

Moguće je ošišati mačku i bez kupanja, ako tako želite. Rezanje noktiju se podrazumeva i ono je uključeno u cenu. 

Kada je reč o kratkodlakim mačkama, njih je svakako jednostavnije urediti, tako da će biti sređene po zahtevu vlasnika.  

Neka vaša maca bude prava lepotica, sa atraktivnom frizurom, tako da bude ponosna na sebe, ništa manje nego vi na nju. 

Šišanje mačaka – cena:

Da biste isfrizirali svoju macu u salonu lepote, potrebno je izdvojiti od 2500 do 3500 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone za kućne ljubimce koji su oglašeni ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane