Glaukom Beograd

Adresa: Svetogorska 50
Beograd
Adresa: Bulevar kralja Aleksandra 82, II sprat, stan 6
Beograd
Adresa: 27. Marta 17-19
Beograd
Adresa: Bratstva i jedinstva 89, lok 12
Beograd
Adresa: Milutina Milankovića 54/8, ( blok 23 )
Beograd
Adresa: Spasovdanska 8b
Beograd
Adresa: Sumadijske Divizije 8
Beograd
Adresa: Njegoševa 46
Beograd
Adresa: Dobračina 27, Beograd
Beograd
Adresa: Zvečanska 4
Beograd
Adresa: Gvozdićeva 18
Beograd
Adresa: Trscanska 21 (zgrada INSE), Beograd
Beograd

Glaukom Šabac

Adresa: Popa Karana 1a
Šabac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Glaukom
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Dijagnostika glaukoma (pregled, OCT i vidno polje)

Akcija -30% 5600 Din.
Dijagnostika glaukoma (pregled, OCT i vidno polje) - 5.600 din! Belloko centar za oftamologiju i estetiku!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Vidno polje (KVP) - kompjuterizovano vidno polje + besplatno merenje očnog pritiska!

Akcija -30% 1750 Din.
Vidno polje (KVP) - kompjuterizovano vidno polje + besplatno merenje očnog pritiska! - 1.750 din! Belloko centar za ofta...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Besplatno merenje očnog pritiska

0 Din.
Besplatno merenje očnog pritiska samo u Oftamološkoj ordinaciji Lepši Pogled Prelić! ...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Glaukom

Glaukom je bolest koju bi trebalo najozbiljnije shvatiti. On se drugačije može nazvati „tihim ubicom vida“, jer se njegovi simptomi u početku uopšte ne osećaju, a primete se tek kada je oboljenje već napravilo štetu. Zanimljiva činjenica je da se povišen očni pritisak, koji može ukazivati na glaukom, otkriva najčešće slučajno, prilikom rutinske kontrole kod oftalmologa.
 
 
Upravo iz tog razloga, preventivne kontrole i pregledi su veoma važni, i trebalo bi da ih sprovode kako odrasli tako i deca.

Glaukom oka

Glaukom je vrlo česta očna bolest, koja predstavlja jedan od vodećih uzroka slepila u svetu i kod nas. To je zapravo, stanje u kome je otežano održavanje normalnog protoka očne vodice kroz oko, što uzrokuje visoke vrednosti očnog pritiska unutar oka. To dalje vodi oštećenju vidnog živca, propadanja vidnog polja i na kraju – gubitka vida.
Ono što je posebno opasno to je da glaukom ne osećate dok ne postane prekasno!
Očni pritisak ima svoje normalne vrednosti od 10 do 21 mmHg. Ono što je veoma bitno istaći jeste da trideset posto ljudi ima sve simptome glaukomske bolesti uz normalan pritisak ili tek malo povišen.
Rano otkrivanje glaukoma je veoma važno da bi se sprečio gubitak vida. Ukoliko ne lečite glaukom, on vodi do propadanja (atrofije) očnog živca i na kraju do slepila, odnosno potpunog gubitka vida. 

Glaukom kod dece 

Ovde ćemo spomenuti kongenitalni glaukom. Ovo je urođeni oblik te bolesti oka, i uzrokovan je malformacijama (urođeno izmenjena građa drenažnog sistema) što sve za posledicu ima otežan protok očne vodice. 
 
 
Obolela deca imaju simptome osetljivosti na svetlo, suzenje očiju, dok u kasnijem toku bolesti dolazi do uvećanja očiju i zamućenja rožnjače. 
Kongenitalni glaukom se leči isključivo hirurški i to u što ranijem uzrastu deteta.
Potrebno je istaći da je ovo ozbiljno oboljenje koje preti slepilom ukoliko se ne reaguje. Može se otkriti odmah na rođenju ili kasnije. Ono što roditelji sami mogu primetiti to je veliko, izbačeno oko ili veliku rožnjaču, koja se pri izrazito visokom očnom pritisku istanjuje i zamućuje. Povećanjem dimenzija oko na neki način kompenzuje povišeni očni pritisak i štedi očni živac.

Lečenje glaukoma

Glaukom se može lečiti na tri načina, a to su upotrebom kapi, laserskom intervencijom ili operacijom. 
Kada lekar postavi dijagnozu ove bolesti, potrebno je sa posebnom pažnjom kontrolisati očni pritisak, kao i sve ostale parametre važne za procenu stadijuma bolesti. Od toga će zavisiti i tehnika lečenja. Kada govorimo o kapima za oči, one se koriste redovno, nekoliko puta dnevno. 
Samo merenje vrednosti očnog pritiska nije dovoljno da se postavi dijagnoza glaukoma. Očni pritisak može biti u referentnim granicama, dok bolest može pokazivati oštećenje vida i napredovanje, zbog čega se u određenim slučajevima uvek preporučuje kompletna dijagnostika.

Glaukom – dijagnostikovanje i lečenje – cena:

Pregled kod oftalmologa se kreće u rasponu cena od 2500 din. do 3600 dinara.
Merenje očnog pritiska, od 300 do 500 din, dok je za kompjuterizovano vidno polje potrebno izdvojiti u proseku 2500 dinara; za operaciju glaukoma, prosečna cena je oko 1500 evra.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oftalmološke ordinacije ispod našeg teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Marina Dakic
laukom moze da bude porpilicno nezgodan. Pri tome, ukoliko planirate da se ozbiljno pozabavite ovim problemom, onda je u svakom slucaju potrebno da odete na neko provereno i strucno mesto.
Ivana Petrovic
Da imam glaukom, dao bih koliko god novca da je potrebno samo da ga kvalitetno resim.
Petar Jankulovski
Nikada glaukom nije bio narocito dobro jeftin.
Marina Zivkovic
Sto se njega tice, kvalitet je naravno i vise nego vazan. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.
Milen Jovanovic
Moje je licno misljenje da sto se njega tice, glaukom moze da bude bas onako kvaliteta. Sve drugo je mnogo losije resenje.
Jovana Milinkovic
Nije ovo previse teska bolest ali je u svakom slucaju bitno da onaj koji se vec sa njom suocava na vreme pocne da je resava.
Filip Milutinovic
Koliko mi se samo cini, po pitanju glaukoma je veoma vazna i bitna stvar da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je ako mene pitate daleko manje vazno.
Lea Stankovic
Mislim da je sto se glaukoma tice, veoma vazno da se opredelite urpavo za kvalitet. Jedino je to na kraju krajeva bitno.
Mihajlo Nastasovic
Definitivno je ovde najvaznije da se posavetujete sa bas nekim strucnim licem.
Simona Vucinic
Glaukom je nesto sto u svakom slucaju svima pre ili kasnije moze da se desi.
Todor Markovic
Ako mene licno pitate, glaukom bas moze da bude nezgodan. Pri tome, sa njim se ne treba ni bas igrati. U suprotom slucaju moze da bude bas onako nezgodan.
Marta Dencevic
Najbolje bi bilo kada biste se po pitanju glaukoma licno opredelili za kvalitet i vise nista dalje po tom pitanju ne trebad a brinete. Samo treba da gurate hrabro napred.
Janko Zivanovic
Mislim da je ovo bolest koja u svakom slucaju moze da bude poprilinco nezgodna i da bas iz tog razloga treba da se posavetujete sa nekim strucnim licem.
Ljubinka Sreckovic
Mislim da je po pitanju glaukoma, ubedljivo najbolje resenje da posetite ordinaciju Trioptik gde mogu da vam urade najbolji pregled koji postoji.
Nikolina Pantelic
Po pitanju glaukoma, najbolje je da se oko toga posavetujete sa nekim stucim licem kao sto je to primera radi Fokus.
Jana Stankovic
U slučaju d aimate problema sa glaukomom, ubedljivo je najbolje resenje da se onda po tom pitanju posavetujete sa ordinacijom Irisoptik.
Biljana Brankovic
Po pitanju glaukoma, jedino reseje je da odete nekog lekara. Mada, kako bi vam se sa 100% sigurnosti utvrdilo da li je to stvarno glaukom ili nije, treba da posetite optiku Queen.
Petar Jankovic
Glaukom moze da bude veoma uporan i neprijatan. Uglavom se pojava glaukoma vezuje za nesto starije osobe. Zbog toga je glaukom nesto sto je generalno poprilicno nezgodno.
Ivan Stojanovic
Glaukom moze da bude jedna veoma teska i naporna bolest koja ukoliko se na vrmee ne leci pravilno moze samo da dovede do dodatnih komplikacija.
Marko Petrovic
Dosta je u Beogradu takvih provereni i strucnih mesta ali je generalno problem u tome na koji nacin se opredeliti za jedno od njih. Pri tome, kada pricamo u glaukom sa njim sitacija moze da postane brzo slozena i komplikovana tako da je najbolje da ne cekate previse dugo.
Dusan Markovic
Glaukom moze da bude porpilicno nezgodan. Pri tome, ukoliko planirate da se ozbiljno pozabavite ovim problemom, onda je u svakom slucaju potrebno da odete na neko provereno i strucno mesto.
Stojance Ristovski
Jedan moj rodjak je u kasnijim godinama svog zivota imao velikih problema sa ovom bolescu. Na kraju je mora da ide pod noz. Zbog toga ukoliko primetite simptome koji ukazuju mozda na prisustvo ove bolesti, treba odmah da se obratite lekaru.