Dodaj firmu

Bifokalna sočiva LENSOPTIC

Svetogorska 50
Stari grad, Beograd

Bifokalna sočiva Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Bifokalna sočiva Optika Soko

Optika Soko optičarska radnja nalazi se u Beogradu. Nudi kompletne usluge ugradnje stakala, brze izrade naočara, prodaju i popravku ramova, prodaju sočiva i kompletnih preparata za održavanje
Pročitaj više

Bulevar Kralja Aleksandra 321
Zvezdara, Beograd

Bifokalna sočiva Mam Optika

Kao sinonim za tradiciju, kvalitet i vrhunsku uslugu, MAM OPTIKA je mesto gde ćete se osetiti kompletno pobrinutim za Vaše oči. U našoj ponudi nalazi se veliki izbor dioptrijskih i naočara za sunce za decu i odrasle vodećih svetskih proizvo...
Pročitaj više

Pećska 3, (kod Đeram pijace)
Zvezdara, Beograd

Centar Za Estetiku i Oftalmologiju Dr Dina Klevernić

Ordinacija DINA je opremljena najsavremenijim aparatima i tehnikom za dijagnostiku i lečenje oka, ali i za najmodernije neinvazivne estetske zahvate. Nalazi se u blizini Tašmajdanskog parka, u Bulevaru kralja Aleksandra 82.
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 82, II sprat, stan 6
Vračar, Beograd

Bifokalna sočiva Oftalmološka ordinacija Bogdanović

Oftalmološka ordinacija Bogdanović pruža sve vrste oftalmoloških usluga za decu i odrasle. Posebnu pažnju u radu posvećujemo najmlađim pacijentima, uz upotrebu najsavremenije opreme koja je prilagođena deci u potpunosti. Takođe, vršimo i p...
Pročitaj više

Spasovdanska 8b
Čukarica, Beograd

Očna kuća Jevtić

Nakon više od dve decenije uspešnog rada u Prokuplju, očna kuća Jevtić otvara svoja vrata i u Beogradu. U moderno opremljenoj ordinaciji, naši iskusni oftalmolozi rešavaju sve probleme sa Vašim vidom. Takođe, nudimo širok spektar ramova, s...
Pročitaj više

Sumadijske Divizije 8
Voždovac, Beograd

OKOiOKO optika

Razbistrite Vaš pogled, posetite optičarsku radnju OKOiOKO koja se nalazi na Vračaru. Bilo da Vam je potreban specijalistički pregled, određivanje dioptrije, kontaktna sočiva, naočare za vid ili sunce, nudimo širok asortiman proizvoda i usl...
Pročitaj više

Njegoševa 46
Vračar, Beograd

Opticarska radnja OK Optik

Optičarska radnja Ok Optik nalazi se u ulici Džordža Vašingtona 1 u Beogradu i nudi kompletne usluge, po pristupačnim cenama. Širok izbor ramova, visoko kvalitetna sočiva, edukovano osoblje i profesionalna usluga, samo su deo onoga po čemu s...
Pročitaj više

Džordža Vašingtona 1
Stari grad, Beograd

Bifokalna sočiva Friends & Family

Optičarska radnja Friends & Family nalazi se na 3 lokacije: Grge Andrijanovića 2, Krnjača; Slobodana Jovanovića 4, Višnjička banja i ugao Marijane Gregoran i Diljske, Karabrma, opština Palilula
Pročitaj više

Grge Andrijanovica 2, Krnjaca; Slobodana Jovanovica 4, Visnjicka banja; ugao Marijane Gregoran i Diljske, Karaburma
Beograd

Oftalmološka ordinacija Pro Lens

Oftalmološka ordinacija Pro Lens nalazi se u Beogradu na opštini Voždovac i to na dve lokacije: TC "Banjica" i SC "Stadion". Oftalmološki pregledi po povoljnim cenama
Pročitaj više

Paunova 24, "TC Banjica"; Zaplanjska 32, "SC Stadion"
Voždovac, Beograd

Bifokalna sočiva Opticarska radnja Mam optika

Pećska 3, (kod Đeram pijace)
Zvezdara, Beograd

Sta su to bifokalna sočiva? Kada napunimo 40. godinu života, ukoliko smo već nosili naočare ili sočiva, na postojeću dioptriju nam se dodaje dioptrija za takozvanu staračku dalekovidost. Ona se drugačije naziva prezbiopija.

Da bismo jasno videli predmete u blizini i daljini, potrebno je da oko akomodira, odnosno da se prilagođava. Ovu osobinu imaju oči mladih ljudi, međutim, sa godinama ona se smanjuje da bi se na kraju sasvim izgubila.

Da li su vam potrebna bifokalna sočiva?

Naravno, odgovor na ovo pitanje može dati samo vaš oftalmolog, a mi ćemo u našem tekstu objasniti zašto će on to eventualno učiniti.

Staračka dalekovidost je sasvim različita od klasične dalekovidosti. To zapravo nije bolest, već je u pitanju prirodna onemoćalost oka koja se dešava uporedno sa starenjem čitavog organizma. 

Ovakve probleme, da nejasno vidite na blizinu, osetićete naročito oko 45. godine. Na udaljenosti od 25-35 cm, ljudi sve teže čitaju, pišu i rade. Oni, pre nego što se obrate za pomoć očnom lekaru, pokušavaju da pomognu sebi tako što udaljavaju predmete od očiju na veću udaljenost, ali sa vremenom, čak će im i ruke postati kratke – rešenje za njih su bifokalna sočiva.

Uz pomoć bifokalnih sočiva, koriguje se vid i na blizinu kao i na daljinu. Jasno ćete videti da čitate knjigu kao i predmete koji se nalaze daleko od vas. Dakle, bifokalna sočiva vam pružaju dve dioptrije.

Reč „bi“ znači dva, a reč „fokali“, znači žižne daljine. Ono što je svakome važno da pročita i da zna, jeste da je prilagodljivost na današnja moderna bifokalna sočiva veoma jednostavna i laka. 

Kada se požalite na smetnje pri čitanju, oftalmolog će vam prepisati takozvane naočare za čitanje. Međutim, one mogu da postanu neugodne, pa čak i da smetaju. Kakve su to tegobe, shvatićete kada vam opišemo čoveka koji usmerava pogled iznad ramova naočara, ili ih spušta na vrh nosa, da bi mogao da gleda na daljinu.

Bifokalna sočiva – iskustva

Rešenje za ove probleme je nošenje bifokalnih sočiva. Zahvaljujući njima, možete nesmetano da čitate, pišete, ali i da gledate po sobi, učionici, kancelariji, ekran kompjutera, televizor, sagovornika, čime je sve znatno olakšano.

Još je veći problem ako kratkovida ili dalekovida osoba ima astigmatizam, što je očna mana, te je u periodu kada su joj potrebne naočare za korekciju staračke dalekovidosti, a već nosi za blizinu ili za daljinu. 

Postoje takva zanimanja, kao što su prosvetni radnici, na primer, gde se stalno mora posezati čas za jednim, čas za drugim naočarima. 

Bifokalna sočiva su najbolja varijanta i rešenje zbog svoje dve žižne daljine, pa vam nekoliko naočara neće biti potrebno, već ćete moći ugodno da obavljate svoj posao ili slobodne aktivnosti.

Bifokalna sočiva – cena:

Potrebno je izdvojiti od 4400 din. do 6500 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate optičarske radnje ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane