Dodaj firmu

Dečije naočare LENSOPTIC

Koncept očne kuće Lensoptic „sve na jednom mestu“ uključuje kompletan oftalmološki pregled, savet oko odabira optičkih pomagala, prodaju dioptrijskih stakala, ramova, kontaktnih sočiva, rastvora za čuvanje kao i obuku za bezbedno nošenje i rukovanje optičkim proizvodima.
Pročitaj više

Svetogorska 50
Stari grad, Beograd

Dečije naočare Stankov Oftalmologija

Oftalmološka ordinacija fokusirana na rešavanje problema strabizma, katarakte, ablacije i drugih bolesti oka kod dece i odraslih nalazi se u Beogradu
Pročitaj više

Terazije 45, IVsprat
Stari grad, Beograd

Dečije naočare Optika Soko

Optika Soko optičarska radnja nalazi se u Beogradu. Nudi kompletne usluge ugradnje stakala, brze izrade naočara, prodaju i popravku ramova, prodaju sočiva i kompletnih preparata za održavanje
Pročitaj više

Bulevar Kralja Aleksandra 321
Zvezdara, Beograd

Optik Bane

Optik Bane optičarska radnja bavi se popravkom i izradom stakala i naočara, a u našim radnjama možete pronaći i veliki asortiman ramova i prateće opreme. Nalazimo se na dve lokacije, na Voždovcu-Naselje Braće Jerković, kao i u Resniku.
Pročitaj više

Meštrovićeva 32
Voždovac, Beograd

Dečije naočare Mam Optika

Kao sinonim za tradiciju, kvalitet i vrhunsku uslugu, MAM OPTIKA je mesto gde ćete se osetiti kompletno pobrinutim za Vaše oči. U našoj ponudi nalazi se veliki izbor dioptrijskih i naočara za sunce za decu i odrasle vodećih svetskih proizvođača, kao i kontaktna sočiva svih tipova
Pročitaj više

Pećska 3, (kod Đeram pijace)
Zvezdara, Beograd

Dečije naočare Belloko Centar za Oftalmologiju i Estetiku

Belloko Centar za Oftalmologiju i Estetiku svoje dugogodišnje iskustvo stavlja u službu Vašeg zdravlja i lepote. U prijatnom prostoru u centru Beograda dočekaće Vas vrhunski stručnjaci koji primenjuju najnovija saznanja iz oblasti oftalmologije i estetike
Pročitaj više

Palmotićeva 31
Stari grad, Beograd

Optika Viktorija plus d.o.o.

Optika Viktorija plus nudi veliki izbor dioptrijskih okvira i stakala, sunčanih stakala sa dioptrijom i kontaktnih sočiva. Našim klijentima nudimo besplatan pregled (određivanje dioptrije i prepisivanje naočara). Kod nas možete pronaći dioptrijske ramove vodećih svetskih proizvođača.
Pročitaj više

Nehruova 51a, lok.6
Novi Beograd, Beograd

Centar Za Estetiku i Oftalmologiju Dr Dina Klevernić

Ordinacija DINA je opremljena najsavremenijim aparatima i tehnikom za dijagnostiku i lečenje oka, ali i za najmodernije neinvazivne estetske zahvate. Nalazi se u blizini Tašmajdanskog parka, u Bulevaru kralja Aleksandra 82.
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 82, II sprat, stan 6
Vračar, Beograd

Dečije naočare BellaVista optičarska radnja

Ukoliko Vam je potrebna provera dioptrije, nove naočare ili stakla, optičarska radnja Bella Vista nudi sve za Vaše oči. Na jednom mestu očekuje Vas širok asortiman dioptrijskih okvira, stakala i sunčanih naočara, prepoznatljivog italijanskog kvaliteta i šarma
Pročitaj više

Save Mrkalja 17
Borča, Beograd

Dečije naočare Oftalmološka ordinacija Bogdanović

Oftalmološka ordinacija Bogdanović pruža sve vrste oftalmoloških usluga za decu i odrasle. Posebnu pažnju u radu posvećujemo najmlađim pacijentima, uz upotrebu najsavremenije opreme koja je prilagođena deci u potpunosti. Takođe, vršimo i preglede u kućnim uslovima.
Pročitaj više

Spasovdanska 8b
Čukarica, Beograd

Očna kuća Jevtić

Nakon više od dve decenije uspešnog rada u Prokuplju, očna kuća Jevtić otvara svoja vrata i u Beogradu. U moderno opremljenoj ordinaciji, naši iskusni oftalmolozi rešavaju sve probleme sa Vašim vidom. Takođe, nudimo širok spektar ramova, stakala i kontaktnih sočiva.
Pročitaj više

Sumadijske Divizije 8
Voždovac, Beograd

OKOiOKO optika

Razbistrite Vaš pogled, posetite optičarsku radnju OKOiOKO koja se nalazi na Vračaru. Bilo da Vam je potreban specijalistički pregled, određivanje dioptrije, kontaktna sočiva, naočare za vid ili sunce, nudimo širok asortiman proizvoda i usluga na jednom mestu
Pročitaj više

Njegoševa 46
Vračar, Beograd

Optika Green Eyes

Optika Green Eyes nalazi se u centru grada i nudi Vam veliki izbor dioptrijskih okvira i sunčanih naočara vodećih svetskih brendova, po pristupačnim cenama. Takođe, u našoj ponudi nalaze se najkvalitetniji dečiji okviri, dizajnirani specijalno za mališane.
Pročitaj više

Bulevar Despota Stefana 61
Stari grad, Beograd

Opticarska radnja OK Optik

Optičarska radnja Ok Optik nalazi se u ulici Džordža Vašingtona 1 u Beogradu i nudi kompletne usluge, po pristupačnim cenama. Širok izbor ramova, visoko kvalitetna sočiva, edukovano osoblje i profesionalna usluga, samo su deo onoga po čemu smo postali prepoznatljivi.
Pročitaj više

Džordža Vašingtona 1
Stari grad, Beograd

Dečije naočare Friends & Family

Grge Andrijanovica 2, Krnjaca; Slobodana Jovanovica 4, Visnjicka banja; ugao Marijane Gregoran i Diljske, Karaburma
Borča, Beograd

Oftalmološka ordinacija Pro Lens

Oftalmološka ordinacija Pro Lens nalazi se u Beogradu na opštini Voždovac i to na dve lokacije: TC "Banjica" i SC "Stadion". Oftalmološki pregledi po povoljnim cenama
Pročitaj više

Paunova 24, "TC Banjica"; Zaplanjska 32, "SC Stadion"
Voždovac, Beograd

Dečije naočare Opticarska radnja Mam optika

Pećska 3, (kod Đeram pijace)
Zvezdara, Beograd

MILAN OTTICA Optičarska radnja

Otkrijte vrhunske brendove i stilove naočara za celu porodicu. Očekuje vas veliki izbor dioptrijskih i sunčanih naočara uz profesionalni oftalmološki pregled i personalizovano savetovanje. Iskoristite brzu izradu i napredne opcije zaštite za stakla, uključujući BlueCut i antireflex, za optimalnu zaštitu vaših očiju…
Pročitaj više

Nusićeva 10
Stari grad, Beograd

Dečije naočare su sve cesce. Vid se često smatra nečim najdragocenijim kada je zdravlje u pitanju, pa stoga nije potrebno posebno naglašavati koliko je važno posvetiti pažnju dobrom vidu kod najmlađih. Prvi pregled očiju bebe do tri godine dobijaju pri pedijatrijskom pregledu, a u četvrtoj godini, trebalo bi obaviti proveru vidne oštrine, kao i kompletan pregled prednjeg i zadnjeg segmenta oka. 

Mora se obratiti pažnja na poremećaje koji se odnose na bulbomotoriku očiju kao i bazično ispitivanje postojanja fiziološkog crvenog refleksa u očima. Posle četvrte godine, preporuka je  ponavljati rutinske preglede na svakih dve godine, kako bi se pratio razvoj dečijeg oka i vidne oštrine, koji su u ovom periodu najintenzivniji i najranjiviji. Često dolazi do toga da su detetu potrebne naočare, kako bi korigovalo svoj vid.

Koja je uloga dečijih naočara?

Mnoga deca ne vole naočare, jer im ona smetaju pri igri i slično, ali je to samo u prvo vreme dok se mališani ne priviknu i dok im roditelji ne objasne da je nošenje naočara neminovnost, da bi kasnije imali oštar i zdrav vid.

Uloga dečijih dioptrijskih naočara prvenstveno je ispravna korekcija vida, jer u dečijem uzrastu se postižu najbolji rezultati u ispravljanju eventualnih mana oka. 

Kako odabrati naočare za dete?

Da bi dete rado nosilo naočare, potrebno je najpre da mu se one dopadaju kako izgledaju. Zbog toga je ponuda dečijih naočara dosta bogata i široka, tako da možete pronaći plastične, metalne i titan dioptrijske okvire. 

Na primer, metalni okviri su tanji i jednostavniji za opravak ukoliko se polome, a to se deci relativno često dešava, prilikom igre i raznih nestašluka. 

Plastični okviri su zgodni zbog svoje osobine da celom svojom površinom naležu na koren nosa i time daju veću udobnost.

Titan okviri imaju najvišu cenu, ali će ih najmlađi najpre prihvatiti jer stvaraju najveću prijatnost i udobnost prilikom nošenja.

Dečije naočare – iskustva

Neka deca, zbog neadekvatnih okvira, ili zbog toga što roditelji žele da prištede novac, kroz ceo život ponesu traume, zbog zadirkivanja drugara, neudobnosti samih naočara i slično. 

Stoga je važno da naočare ugodno pristaju dečijoj glavi, kako ne bi imali otpor prema njima ni u najranijem detinjstvu. Iz tog razloga lekari savetuju da se odlučite za što lakši okvir i ako je moguće da to bude hipoalergenski, pošto znamo da je koža dece jako osetljiva. 

Naočare za decu možemo pronaći u raznim bojama, kao što su zelena, ljubičasta, narandžasta, plava, crvena, crna, siva...

Možda je dobra ideja da najpre detetu objasnite neminovnost nošenja naočara, a onda da zajedno birate okvir, te da pustite dete da ono samo odluči, između ponuđenih modela. Tako ćete biti sigurni da se naočare dopadaju detetu i da će ih ono nositi bez ustezanja.

Dečije naočare – cena:

Cene za dečije naočare se kreću od 990 din. pa sve do 11735 dinara za simpatičan okvir za devojčice u pink boji, od metala, sa ukrašenim drškama.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate optičarske radnje ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane