Dodaj firmu

LENSOPTIC očna kuća

Optičarska radnja Lensoptic nudi specijalistički oftamološki pregled, kao i prodaju i ugradnju optičkih proizvoda.
Pročitaj više

Svetogorska 50
Stari grad, Beograd

Glaukom Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Belloko Centar za Oftalmologiju i Estetiku

Belloko Centar za Oftalmologiju i Estetiku svoje dugogodišnje iskustvo stavlja u službu Vašeg zdravlja i lepote. U prijatnom prostoru u centru Beograda dočekaće Vas vrhunski stručnjaci koji primenjuju najnovija saznanja iz oblasti oftalmolog...
Pročitaj više

Palmotićeva 31
Stari grad, Beograd

Centar Za Estetiku i Oftalmologiju Dr Dina Klevernić

Ordinacija DINA je opremljena najsavremenijim aparatima i tehnikom za dijagnostiku i lečenje oka, ali i za najmodernije neinvazivne estetske zahvate. Nalazi se u blizini Tašmajdanskog parka, u Bulevaru kralja Aleksandra 82.
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 82, II sprat, stan 6
Vračar, Beograd

Beogradski Oftalmološki Centar

Beogradski Oftalmološki Centar je specijalna očna bolnica u kojoj se pružaju usluge kompletnog pregleda i dijagnostike, laserske intervencije na prednjem i zadnjem segmentu oka, operacije katarakte i glaukoma, estetske i funkcionalne hirurgij...
Pročitaj više

27. Marta 17-19
Palilula, Beograd

Balkan Eye Center Oftalmološka Ordinacija

Oftalmološka ordinacija Balkan Eye Center nudi kompletnu dijagnostiku i lasersko lečenje svih očnih bolesti kod odraslih i dece. Renomirana očna kuća raspolaže savremenom opremom za preglede za naočare i kontaktna sočiva od strane vrhunskih ...
Pročitaj više

Bratstva i jedinstva 89, lok 12
Beograd

Glaukom Oftalmološka ordinacija Stefanovići

Oftalmološka ordinacija Stefanovići na jednom mestu nudi sve što je potrebno za zdravlje Vaših očiju: provera dioptrije od strane oftalmologa specijaliste, veliki izbor dioptrijskih ramova i stakala vrhunskog kvaliteta, sočiva, kao i prateća...
Pročitaj više

Milutina Milankovića 54/8, ( blok 23 )
Novi Beograd, Beograd

Glaukom Oftalmološka ordinacija Bogdanović

Oftalmološka ordinacija Bogdanović pruža sve vrste oftalmoloških usluga za decu i odrasle. Posebnu pažnju u radu posvećujemo najmlađim pacijentima, uz upotrebu najsavremenije opreme koja je prilagođena deci u potpunosti. Takođe, vršimo i p...
Pročitaj više

Spasovdanska 8b
Čukarica, Beograd

Očna kuća Jevtić

Nakon više od dve decenije uspešnog rada u Prokuplju, očna kuća Jevtić otvara svoja vrata i u Beogradu. U moderno opremljenoj ordinaciji, naši iskusni oftalmolozi rešavaju sve probleme sa Vašim vidom. Takođe, nudimo širok spektar ramova, s...
Pročitaj više

Sumadijske Divizije 8
Beograd

OKOiOKO oftalmološka ordinacija

Bilo da Vam je potrebna kontrola vida, određivanje dioptrije ili stručno lečenje niza očnih bolesti, OKOiOKO oftalmološka ordinacija je prava adresa za Vas. U našoj ponudi očekuje Vas veliki izbor dioptrijskih ramova, stakala, sočiva i sunč...
Pročitaj više

Njegoševa 46
Vračar, Beograd

Specijalna oftalmološka bolnica Milmedic

Zvečanska 4
Savski venac, Beograd

Specijalna bolnica SVETI VID

Speciijalna bolnica SVETI VID - u vrhu svetske oftamologije
Pročitaj više

Dobračina 27, Beograd
Stari grad, Beograd

Glaukom Optičarska radnja Lepši Pogled

Bilo da su Vam potrebne naočare za daljinu ili blizinu, optičarska radnja Lepši pogled je prava adresa za Vas. Zahvaljujući savremeno opremljenoj ordinaciji možemo da ponudimo kompletan oftalmološki pregled za decu i odrasle, kao i visokova...
Pročitaj više

Gvozdićeva 18
Zvezdara, Beograd

Glaukom je bolest koju bi trebalo najozbiljnije shvatiti. On se drugačije može nazvati „tihim ubicom vida“, jer se njegovi simptomi u početku uopšte ne osećaju, a primete se tek kada je oboljenje već napravilo štetu. Zanimljiva činjenica je da se povišen očni pritisak, koji može ukazivati na glaukom, otkriva najčešće slučajno, prilikom rutinske kontrole kod oftalmologa.

Upravo iz tog razloga, preventivne kontrole i pregledi su veoma važni, i trebalo bi da ih sprovode kako odrasli tako i deca.

Glaukom oka

Glaukom je vrlo česta očna bolest, koja predstavlja jedan od vodećih uzroka slepila u svetu i kod nas. To je zapravo, stanje u kome je otežano održavanje normalnog protoka očne vodice kroz oko, što uzrokuje visoke vrednosti očnog pritiska unutar oka. To dalje vodi oštećenju vidnog živca, propadanja vidnog polja i na kraju – gubitka vida.

Ono što je posebno opasno to je da glaukom ne osećate dok ne postane prekasno!

Očni pritisak ima svoje normalne vrednosti od 10 do 21 mmHg. Ono što je veoma bitno istaći jeste da trideset posto ljudi ima sve simptome glaukomske bolesti uz normalan pritisak ili tek malo povišen.

Rano otkrivanje glaukoma je veoma važno da bi se sprečio gubitak vida. Ukoliko ne lečite glaukom, on vodi do propadanja (atrofije) očnog živca i na kraju do slepila, odnosno potpunog gubitka vida. 

Glaukom kod dece 

Ovde ćemo spomenuti kongenitalni glaukom. Ovo je urođeni oblik te bolesti oka, i uzrokovan je malformacijama (urođeno izmenjena građa drenažnog sistema) što sve za posledicu ima otežan protok očne vodice. 

Obolela deca imaju simptome osetljivosti na svetlo, suzenje očiju, dok u kasnijem toku bolesti dolazi do uvećanja očiju i zamućenja rožnjače. 

Kongenitalni glaukom se leči isključivo hirurški i to u što ranijem uzrastu deteta.

Potrebno je istaći da je ovo ozbiljno oboljenje koje preti slepilom ukoliko se ne reaguje. Može se otkriti odmah na rođenju ili kasnije. Ono što roditelji sami mogu primetiti to je veliko, izbačeno oko ili veliku rožnjaču, koja se pri izrazito visokom očnom pritisku istanjuje i zamućuje. Povećanjem dimenzija oko na neki način kompenzuje povišeni očni pritisak i štedi očni živac.

Lečenje glaukoma

Glaukom se može lečiti na tri načina, a to su upotrebom kapi, laserskom intervencijom ili operacijom. 

Kada lekar postavi dijagnozu ove bolesti, potrebno je sa posebnom pažnjom kontrolisati očni pritisak, kao i sve ostale parametre važne za procenu stadijuma bolesti. Od toga će zavisiti i tehnika lečenja. Kada govorimo o kapima za oči, one se koriste redovno, nekoliko puta dnevno. 

Samo merenje vrednosti očnog pritiska nije dovoljno da se postavi dijagnoza glaukoma. Očni pritisak može biti u referentnim granicama, dok bolest može pokazivati oštećenje vida i napredovanje, zbog čega se u određenim slučajevima uvek preporučuje kompletna dijagnostika.

Glaukom – dijagnostikovanje i lečenje – cena:

Pregled kod oftalmologa se kreće u rasponu cena od 2500 din. do 3600 dinara.

Merenje očnog pritiska, od 300 do 500 din, dok je za kompjuterizovano vidno polje potrebno izdvojiti u proseku 2500 dinara; za operaciju glaukoma, prosečna cena je oko 1500 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oftalmološke ordinacije ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane