Specijalna bolnica SVETI VID

3.3 | 22 ocena
Ulica: Dobračina 27, Beograd
Grad: Beograd
Opština: Stari grad
Specijalna bolnica SVETI VID
Telefon: 011/
www.svetivid.com

O nama

Specijalna bolnica SVETI VID osnovana je 1997. godine. Nalazi se u Beogradu, lici Dobracina 27, u neposrednoj blizni Narodnog Pozorišta.

Prostor od 800m2, obuhvata ambulate, čekaonice, dijagnostičke kabinete za osnovnu i prateću dijagnostiku, operacioni blok, laser centar, kabinet za kardiologiju, optiku i stacionar, kao i mogućnost apartmanskog smeštaja.

Radno vreme bolnice je svakog radnog dana i subotom od 8:00 h do 20:00 h.


STRUČNI TIM Specijalne bolnice su vrhunski svetski oftalmolozi: Prof. Dr Pavel Rozsival, Prof. Dr Rudolf Autrata, Prof. Dr Sarka Pitrova, i Prof. Dr Arpad Bereczki, kao i ljubazno osoblje koje ce osim profesionalne usluge pomoci da se osecate prijatno u nasem ambijentu.

Specijalna bolnica SVETI VID uvodi vrhunsku tehnologiju i vodeće hirurške i dijagnostičke metode. Sveobuhvatni oftalmološki pregled podrazumeva uvid u sve strukture oka, i prednjeg i zadnjeg segmenta, sagledavanje problematike u celini. ( katarakta, glaukom, strabizam, ablacija, zuta mrlja, keratokonus, korekcija dioptrije, slabovidost, decja oftalmologija )

Katarakta je stanje zamućenja prirodnog, biološkog očnog sočiva, čime dolazi do remećenja i slabljenja funkcije vida, od postepenog zamućenja, sve do definitivnog zamućenja sočiva. Razvoj bolesti uzrokuje gubitak vida i ukoliko se ne leci uzrokuje slepilo, koje se danas može izbeći ranom operacijom.

Glaukom čini grupa oboljenja sa oštećenjem očnog živca, u najširem smislu. Nelečenje glaukoma može dovesti do trajnog oštećenja optičkog živca što rezultira gubitkom vidnog polja i na kraju slepilom.
Oboleli često nemaju nikakvih subjektivnih simptoma koji bi upućivali na glaukom, pa je odlazak na redovne oftalmološke preglede na kojima se meri ocni pritisak od izrazite važnosti.

Ablacija retine je bolest oka nastala zbog razdvajanja dva sloja mrežnjače, gde se potom skuplja tečnost. Stanje pacijenta usled ablacije retine je akutno i zahteva hitnu hiruršku intervenciju. (vitrektomija )
Tegobe pacijenta koje prethode ablaciji obično su iznenadne pojave “bljeskova” ili “munja” u vidnom polju. ( u tom momentu moguće je laserom sprečiti sledstveni razvoj ablacije )

Strabizam (razrokost) predstavlja anomaliju položaja očiju i binokularnog vida, zapravo motornu i senzornu anomaliju. To praktično znači nemogućnost istovremenog usmeravanja oba oka, odnosno vidnih linija ka tački koja se fiksira i formiranje jedinstvenog lika gledanjem sa oba oka.

Slabovidost (ambliopija) prati strabizam i ima je svaki drugi pacijent sa strabizmom. Predstavlja nemogućnost dobijanja jasne, oštre slike bez obzira na korektno datu dioptrijsku korekciju. Često je razlog tome propuštena blagovremena korekcija ili neadekvatno data ili otežana korekcija zbog prevelike razlike u dioptriji oba oka (anizometropija), koja se standardnim pomagalima, naočarima ili sočivom, teško toleriše.
Slabovidost je najčešći uzrok slabog vida kod dece. Ukoliko je kod deteta pretnja za nastanak slabovidosti visoka, nekorigovana dioptrija ili velika razlika u dioptriji na oba oka - onda je blagovremena laserska korekcija prava i jedina mogućnost rešavanja ovog problema. Ovo je najvažnija medicinska indikacija za lasersku korekciju dioptrije u dečjem uzrastu.

Specijalna bolnica SVETI VID se pridružila nizu vodećih oftalmoloških ustanova u svetu (oko 20-ak), koje uspešno sprovode programe za suzbijanje slabovidosti kod dece, uključujući i refraktivne i terapeutske laserske korekcije.

Refraktivna hirurgija obuhvata niz postupaka, hirurških i laserskih kojima se koriguje refraktivna mana oka – kratkovidost, dalekovidost i astigmatizam. Time se uklanja zavisnost od konvencionalnih pomagala, kakvo je kontaktno sočivo i naočare. Refraktivnu hirurgiju, subspecijalističku granu oftalmologije, na nase prostore uvela je Specijalna bolnica SVETI VID ( postupci skidanja / korekcije dioptrije ).

EGZAJMER LASER je metoda za skidanje dioptrije koji uziva najvecu popularnost i najmanje je invazivna metoda. Skidanje dioptrije laserom najnovnije generacije koji se primenjuje u SVETOM VIDU proglašen je najboljim na Evropskom kontinentu za korekciju dioptrije.

U slučaju viših dioptrija, i u situacijama tanje rožnjače, preporuka je implantacija specijalnih intraokularnih sočiva – hirurška procedura, koja podrazumeva dve mogućnosti:

1) ugradnju intraokularnog sočiva, bez uklanjanja sopstvenog
2) hirurgija "zamene sočiva" drugim sočivom.

Multifokalna sočiva su metoda skidanja, tj. korekcije dioptrije koja se primenjuju u svim slučajevima kada postoji potreba za dvostrukom korekcijom - naočare za blizinu i daljinu, ili ukoliko kod osoba koje seć nose multifokalne naočare postoji nekomfor u životu. Multifokalni implant se nalazi u oku - na mestu prirodnog sočiva i omogućava slobodu u kretanju i životu. Ne zahteva prilagođavanje, a u oku ostaje stalno.

Cilj refraktivne hirurgije je da bez naočara i kontaktnog sočivase postigne komforna, funkcionalna oštrina vida i tako prekine zavisnost od konvencionalnih pomagala.

U pogledu kvaliteta hirurgije, Specijalna bolnica SVETI VID, je medju vodećima u svetu. Na Internacionalnom Kongresu Inovativne Oftalmologije, 2008. godine, Prof Dr Pavel Rozsival-u, profesoru koji je deo naseg strucnog tima od samog pocetka i Dr Marini Dragović, uručena je I nagrada u svetu za doprinos savremenoj oftalmologiji.

Ostavite komentar

Ocenite firmu

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Neregistrovan korisnik
  20.05.2021 12:36

  Interesuje me koliko košta po oku Laserska operacija

  Neregistrovan korisnik
  14.02.2021 11:09

  Zdravo zanima me na koliko se ide na ponovni pregled dioptrije, tj vremenska razlika izmedju jednog pregleda do drugog.

  Neregistrovan korisnik
  04.09.2020 19:35

  postovanje pre dva meseca na poslu smo prskali isekticid na drvo i prsnulo mi je u oko,oko me bolelo nekoliko dana ali vec od drugog dana sam poceo mutno da vidim na to oko ,bio sam dva puta kod ocnog dva puta dobijao neke kapi,na pregledu su rekli da sve deluje ok ali ha evo posle dva meseca sve losije bidim na to oko

  Darko Milovanovic
  06.06.2019 04:25

  Specijalna bolnica Sveti Vid, spada u najbolje očne kuće u Beogradu i Srbiji, tako da sam se obratio radi saniranja pojave katarakte. Za svoje oči, želim samo najbolje, a kada sam stigao u Sveti Vid, znao sam da će sve biti u redu, jer u bolnici radi tim najboljih hirurga koji imaju prestižna priznanja stečena u celom svetu. Moje iskrene preporuke svima za Specijalnu bolnicu Sveti Vid.

  Svjetlana Leković
  28.12.2015 11:04

  Poštovani;
  Zanima me ima te li možda sjedište u Sarajevu?
  Koliko se čeka na operaciju katarakte i koja je cijena! Napomena imam oštećenje oka od Resochina kojeg uzimam zbog Sjegrena! Hvala!
  Svjetlana

  Dragana Rasevic
  24.10.2015 07:07

  Postovani, poslije saobracajne nesrece gdje sam zadobila teske tjelesne povrede (bila u komi 10ak dana, imala velike povrede glave) kao posljedica ostale su mi diple slike. Da bih vidjela koliko toliko normalno, jedno oko lijepim flasterom za strabizam. Radila sam magnetnu rezonancu, ne vide se ostecenja.
  Voljela bih znati da li postoji neka vrsta intervencije za ovakve slucajeve?
  Hvala Vam mnogo unaprijed. Imam 43 godine, i do sada nikada nisam imala nikakvog zdravstvenog problema, posebno ne sa ocima.

  Jadranka, Visegrad

  Emina
  05.02.2015 06:15

  postovani interesuje me dali je moguca laserska operacija na oku sa dijagnozom Astigmatismus myopicus comp oc dex Astigmatismus hypermteropicus comp oc sin Amblyopia oc sin

  zoran
  28.01.2015 05:19

  Kontrolom vida radi optičkih pomagala otkrili su mi i glaukom prije nekih 5 i više godina.Bio je na 26.Dobio sam kapi za oči Travatan i sada mi je glaukom na 16 ili 17.Šta mi preporučata dali i dalje primjenjivati tu terapiju ili krenuti sa nekim drugim lječenjem.Hvala.

  ajla
  09.12.2014 01:28

  postovani imam 19 god a imam problem sa ocima ljeva mi zjenica sira od desne i slabo vidim na ljevo oko mozeli se to uradit da mi oci budu iste i da mi se vrati vid

  Adnan
  21.11.2014 07:03

  molim vas molim vas do boga ako znate ,moj sin je Adnan ima 21 godinu starosti, zivi u Americi ima bolest slepila STAR GATE , DALI BI MOLIM VAS MOGLI STA DA SE UCINI ZA MOGA SINA DA MU SE VID POBOLJSA, JA SAM VASU REKLAMU VIDILA PUTEM TV NETA TELEVIZIJE VASE REKLAME, POMAZETE USPENO LJUDIMA ,U VEZI VIDA SLEPILA I TAKO DALJE, PA BI VAS MOLILA DA CUJEM OD VAS AKO MOZETE DA POMOGNETE MOME SINU U VEZI TOGA, ON VIDI SAMO SA STRANE I TO MALO A STO SE TICE NAPRED SA VIDOM JE VIDI ALI SAMO REBRASTO. MOLIM VAS ODGOVORITE MI ZELJNO ISCEKUJEM ODGOVOR, POZDRAV IMAJTE LEP DAN CAOOOO

  Ljubisa
  18.11.2014 10:49

  Postovani,imam dioptriju na oba oka -0.75 ,nevidim na daljinu,bio sam na pregledu pre 3 godine kada mi je ustanovita dioptrija i dobio sam naocale da nosim.Na pregledu doktor mi je ustanovio da imam prirodno slab vid.Naocale nemogu da nosim,jednostavno nemogu da se naviknem a za sociva mi je previse komplikovano. Voznja automobila po mraku mi je nezamisliva bez naocala posto mi znakovi bleste i nevidim nista procitat dok ne pridjem blize. Zainteresovan sam za laserko skidanje dioptrije pa me zanima koliki je period oporavka ,prednosti,mane i cena.S postovanjem Ljubisa

  Nada Ponsen
  18.11.2014 08:55

  Suprug vec nekoliko godina koristi "Cosopt" kapi jer je imao povisen ocni pritisak, i prilikom poslednjeg pregleda mu je receno da ce biti neophodno skidanje katarakte.Interesuje me cena pregleda,kao i cena laserskog skidanja katarakte,kao i vremenski razmak koji je neophodan izmedju njih,obzirom da sam cula da se uvek radi jedno oko,a ne oba istovremeno? Pozdrav,

  Marija
  08.11.2014 08:29

  Postovani, imam devojcicu od tacno 3 godine. Vaspitacica mi je skrenula paznju da joj malo seta oko. Ona ima taj problem sa svojim detetom pa joj je poznato i stalno me pita jesam li je vodila lekaru, ubrzava... prvo da kazem da je ja uhvatim jedino cim se probudi, trazi crtac, i onda joj desno oko pobegne na gore. Tokom dana ja ne vidim. U domu zdravlja oftamolog nam ne daje uput za dalje, kaze da nema smisla pre 3,5 godine, jos se razvija. Oni su opusteni, kazi ima vremena, nije to puno. Vaspitacica me ubrzava. Da li Vi mislite da sacekam malo ili da je dovedem? Koliko bi bio pregled kod Vas? Na zalost i to nam je jako vazno.

  vidoja
  14.08.2014 10:45

  moja dijagnoza je OU:Chorioretinitis serpiginoss recidivans dali ima kod vas lekari koji su specijalisti za ovu moju bolest i ako ima kad bi mogao da dogem na pregled i kolko bi me kostalo Pozzd Vidoja iz Makedonije

  admir mujic
  24.06.2014 09:50

  Postovani,operaciju oka sam imao 94.kada mi je u oko ugradjena stalno socivo.sad imam problema poceo sam gubiti vid na oba oka. Dok. mi preporucuje naocale dali postoji kakva sansa da se to rijesi operacijom bez naocala ?sta vi preporucujete?unapred hvala...

  saric fehima
  22.06.2014 07:11

  O vama sam citala sve samo u naj naj ..Imam 58 godina I nosim naocale od 1997 godine I za daljinu I blizinu. Molim vas da li radite skidanje dioptrija I za blizinu I za daljinu I da li bih mogla doci na pregled. unaprijed hvala .,POZDRAV IZ BOSNE . SARIC FEHIMA

  Marija
  30.04.2014 09:50

  Postovani, imam dete 15 meseci, od pre jedno 3 nedelje,pocelo je da mu crveni oko,dali su mu terapiju ispiranje sa acidi borici kapi,i tobrex kapi,nakon nedelju dana mu je proslo,par dana posle kako sam ga izvela napolje opet mu se vratilo,doktor kaze da je konjuktivitis,sad su mu dali ocu flas kapi,medjutim njemu crvenilo "varira"nekad mu je manje crveno nekad vise,sad mu je bas crveno...Sta mi preporucujete? hvala unapred..

  Dimitrije
  18.04.2014 03:35

  Postovani, Imam dioptriju -5,50(c. -1,00) i -5,00(c. -0.75) i zeleo bih da u toku leta obavim lasersku operaciju skidanja dioptrije. Zanima me kolika je cena ovog postupka(student sam), koliki je procenat uspesnosti, kao i period oporavka? Takodje me zanima da li postoji mogucnost da ovaj postupak ne moze da se izvrsi iz nekog razloga, posto sam nosio sociva do pre godinu dana i onda razvio odjednom ogromnu netoleranciju prema njima, a doktori su jedino umeli da mi daju neke kapi, koje nista nisu pomogle, pa sam na kraju i odustao. Hvala.

  Aldin
  03.03.2014 06:59

  Zdravo,zivim u Grazu imam problema sa desnim okom nevidim bas najbolje jer je oko osteceno i rekli su mi da je herpes u pitanju i da nemoze se iz´ljecit nit operisat,sta vi mislite da li ima lijeka il operacij?? Hvala puno..pozzz

  Zorana
  01.03.2014 10:08

  Molim vas da mi kazete okvirnu cenu skidanja dioptrije?

  dragana
  19.02.2014 11:06

  detetu mi je utvrdjen astigmatizam,dali mogu kod vas da zakazem pregled i uz vasu dijagnozu dijoptrije uzmem odmah naocare u pitanju su cilindricna stakla.

  Kele
  16.02.2014 09:59

  Postovani . Moja supruga ima dioptriju od 3,5 i 5,2 . Sada me interesuje da li se to moze lezerom popraviti i koliko bi to kostalo. Ona nosi naocale ali se uvijek zali na njih.Ako nije bas preskupo htjeo bih joj za rodjendan pokloniti vid

  Goran
  29.01.2014 09:48

  Postovani. Imam problem sa vidom, dioptrija mi je -2 ( na desnom ) j -1 ( na lijevom ). Trenutno nosim naocare, ali se interesujem za lasersko uklanjanje dioptrije. Zanima me da li je operacija preporucljiva za ovu dioptriju i da li ima nezeljenih posljedica poslije operacije. Imam 18 godina.

  RADOJE
  08.10.2013 05:25

  recite gde mogu operirovati kataraktu-po koju cenu i za koji rok za ranije ne stajavsi na redu na operaciju

  Divna
  04.10.2013 05:55

  Postovani! Moja majka ima glaukom na jednom oku i na to oko ne vidi nista jer su joj doktori rekli da nece moci da vidi iako su joj davali neke kapi ,dok drugo oko je bilo zdravo ali su oni unazad godinu dana uradili 2 3 operacije na tom zdravom oku kako se ne bi glaukom prosirio po njihovim recima ali bezuspesno nazalost jer moja majka posle te trece operacije ne vidi ni na to oko na koje je vidjela dosta dobro.Operacije i sve je vrsila u Banja Luci.Ja bih Vas molila za informaciju dali bi mogla sa nekom preporukom ili Vasim savetom za pregled u SPECIJALNU BOLNICU SVETI VID.Majka je penzioner i mnogo novca je dala za lecenje ali nazalost nista . Unapred Vam hvala za odgovor.

  Fevzija Topcic
  28.09.2013 06:42

  Postovanje ,, Moj deda( 75g )je izgubio potpuni vid u predhodnim godinama ("2-3 g) U tom perijodu imao je par operacija U Kantonalnoj Bolnici ZENICA,ali od vida nista ,, dr. koji su vrsili te operacije sad daju neke kreme i lijekove za trosenje ali sve je uzalud , ja bih molio za informaciju dali bi mogao sa nekom preporukom ili savjetom vasim za pregled u SPECIJALNU BOLNICU "SVETI VID" Unaprijed Hvala za vas odgovor.

  Jasmin
  18.09.2013 09:48

  Postovanje.. Imam decaka od 10 god kome je potrebna operacija strabizma. Interesuje me koliko kosta ta operacija i posto je dijete u pitanju da li ima neke povlastice kao naprimer sto studenti imaju. Unaprijed hvala.

  Jovana
  22.08.2013 07:53

  Volela bih da znam kolika je cena skidanja dioptrije na oba oka jer sam cula nekoliko razlicitih informacija. Tako da vas pitam za cenu? Hvala unapred

  ljubica
  08.08.2013 11:26

  s punim poštovanjem..mene zanima kakve su šanse za liječenje .ja imam na levom oku problem(zamagljenje)nad makulo i teporalno ispod sitne ostrvca fluorescence..seroza pod makulo

  Ruzica Maric
  28.07.2013 07:45

  Svaka pohvala za to što radite i za besplatne opracije nekima želim vam uspješan rad i nadalje,živjeli

  Firme u blizini

  Poliklinika Fizikus, Deligradska 27, Savski venac, Beograd
  Euromedik opšta bolnica Savski Venac, Višegradska 20, Savski venac, Beograd
  Specijalna oftalmološka bolnica Milmedic, Zvečanska 4, Savski venac, Beograd
  Gracia Medika poliklinika, Koče Popovića 7, Savski venac, Beograd
  Poliklinika - bolnica Sirius medical, Zage Malivuk 19k, Palilula, Beograd
  011 Poliklinika PANACEA, Bojanska 5, Vračar, Beograd
  Poliklinika Dr Žutić, Bulevar Zorana Đinđića 125g, Novi Beograd, Beograd
  Euromedik sistem, , Beograd
  Idi na vrh strane