Specijalna bolnica SVETI VID

  • 4
4.00 | 4 ocena

Specijalna bolnica SVETI VID

Specijalna bolnica SVETI VID osnovana je 1997. godine. Nalazi se u Beogradu, lici Dobracina 27, u neposrednoj blizni Narodnog Pozorišta.

Prostor od 800m2, obuhvata ambulate, čekaonice, dijagnostičke kabinete za osnovnu i prateću dijagnostiku, operacioni blok, laser centar, kabinet za kardiologiju, optiku i stacionar, kao i mogućnost apartmanskog smeštaja.

Radno vreme bolnice je svakog radnog dana i subotom od 8:00 h do 20:00 h.


STRUČNI TIM Specijalne bolnice su vrhunski svetski oftalmolozi: Prof. Dr Pavel Rozsival, Prof. Dr Rudolf Autrata ,Prof. Dr Sarka Pitrova, i Prof. Dr Arpad Bereczki, kao i ljubazno osoblje koje ce osim profesionalne usluge pomoci da se osecate prijatno u nasem ambijentu.

Specijalna bolnica SVETI VID uvodi vrhunsku tehnologiju i vodeće hirurške i dijagnostičke metode. Sveobuhvatni oftalmološki pregled podrazumeva uvid u sve strukture oka, i prednjeg i zadnjeg segmenta, sagledavanje problematike u celini. ( katarakta, glaukom, strabizam, ablacija, zuta mrlja, keratokonus, korekcija dioptrije, slabovidost, decja oftalmologija )

Katarakta je stanje zamućenja prirodnog, biološkog očnog sočiva, čime dolazi do remećenja i slabljenja funkcije vida, od postepenog zamućenja, sve do definitivnog zamućenja sočiva. Razvoj bolesti uzrokuje gubitak vida i ukoliko se ne leci uzrokuje slepilo, koje se danas može izbeći ranom operacijom.

Glaukom čini grupa oboljenja sa oštećenjem očnog živca, u najširem smislu. Nelečenje glaukoma može dovesti do trajnog oštećenja optičkog živca što rezultira gubitkom vidnog polja i na kraju slepilom.
Oboleli često nemaju nikakvih subjektivnih simptoma koji bi upućivali na glaukom, pa je odlazak na redovne oftalmološke preglede na kojima se meri ocni pritisak od izrazite važnosti.

Ablacija retine je bolest oka nastala zbog razdvajanja dva sloja mrežnjače, gde se potom skuplja tečnost. Stanje pacijenta usled ablacije retine je akutno i zahteva hitnu hiruršku intervenciju. (vitrektomija )
Tegobe pacijenta koje prethode ablaciji obično su iznenadne pojave “bljeskova” ili “munja” u vidnom polju. ( u tom momentu moguće je laserom sprečiti sledstveni razvoj ablacije )

Strabizam (razrokost) predstavlja anomaliju položaja očiju i binokularnog vida, zapravo motornu i senzornu anomaliju. To praktično znači nemogućnost istovremenog usmeravanja oba oka, odnosno vidnih linija ka tački koja se fiksira i formiranje jedinstvenog lika gledanjem sa oba oka.

Slabovidost (ambliopija) prati strabizam i ima je svaki drugi pacijent sa strabizmom. Predstavlja nemogućnost dobijanja jasne, oštre slike bez obzira na korektno datu dioptrijsku korekciju. Često je razlog tome propuštena blagovremena korekcija ili neadekvatno data ili otežana korekcija zbog prevelike razlike u dioptriji oba oka (anizometropija), koja se standardnim pomagalima, naočarima ili sočivom, teško toleriše.
Slabovidost je najčešći uzrok slabog vida kod dece. Ukoliko je kod deteta pretnja za nastanak slabovidosti visoka, nekorigovana dioptrija ili velika razlika u dioptriji na oba oka - onda je blagovremena laserska korekcija prava i jedina mogućnost rešavanja ovog problema. Ovo je najvažnija medicinska indikacija za lasersku korekciju dioptrije u dečjem uzrastu.

Specijalna bolnica SVETI VID se pridružila nizu vodećih oftalmoloških ustanova u svetu (oko 20-ak), koje uspešno sprovode programe za suzbijanje slabovidosti kod dece, uključujući i refraktivne i terapeutske laserske korekcije.

Refraktivna hirurgija obuhvata niz postupaka, hirurških i laserskih kojima se koriguje refraktivna mana oka – kratkovidost, dalekovidost i astigmatizam. Time se uklanja zavisnost od konvencionalnih pomagala, kakvo je kontaktno sočivo i naočare. Refraktivnu hirurgiju, subspecijalističku granu oftalmologije, na nase prostore uvela je Specijalna bolnica SVETI VID ( postupci skidanja / korekcije dioptrije ).

EGZAJMER LASER je metoda za O nama - skidanje dioptrije koji uziva najvecu popularnost i najmanje je invazivna metoda. Skidanje dioptrije laserom najnovnije generacije koji se primenjuje u SVETOM VIDU proglašen je najboljim na Evropskom kontinentu za korekciju dioptrije.

U slučaju viših dioptrija, i u situacijama tanje rožnjače, preporuka je implantacija specijalnih intraokularnih sočiva – hirurška procedura, koja podrazumeva dve mogućnosti:

1) ugradnju intraokularnog sočiva, bez uklanjanja sopstvenog
2) hirurgija "zamene sočiva" drugim sočivom.

Multifokalna sočiva su metoda skidanja, tj. korekcije dioptrije koja se primenjuju u svim slučajevima kada postoji potreba za dvostrukom korekcijom - naočare za blizinu i daljinu, ili ukoliko kod osoba koje seć nose multifokalne naočare postoji nekomfor u životu. Multifokalni implant se nalazi u oku - na mestu prirodnog sočiva i omogućava slobodu u kretanju i životu. Ne zahteva prilagođavanje, a u oku ostaje stalno.

Cilj refraktivne hirurgije je da bez naočara i kontaktnog sočivase postigne komforna, funkcionalna oštrina vida i tako prekine zavisnost od konvencionalnih pomagala.

U pogledu kvaliteta hirurgije, Specijalna bolnica SVETI VID, je medju vodećima u svetu. Na Internacionalnom Kongresu Inovativne Oftalmologije, 2008. godine, Prof Dr Pavel Rozsival-u, profesoru koji je deo naseg strucnog tima od samog pocetka i Dr Marini Dragović, uručena je I nagrada u svetu za doprinos savremenoj oftalmologiji.

Iskustva i komentari posetilaca

06.06.2019 04:25
Darko Milovanovic
Specijalna bolnica Sveti Vid, spada u najbolje očne kuće u Beogradu i Srbiji, tako da sam se obratio radi saniranja pojave katarakte. Za svoje oči, želim samo najbolje, a kada sam stigao u Sveti Vid, znao sam da će sve biti u redu, jer u bolnici radi tim najboljih hirurga koji imaju prestižna priznanja stečena u celom svetu. Moje iskrene preporuke svima za Specijalnu bolnicu Sveti Vid.
28.12.2015 11:04
Svjetlana Leković
Poštovani; Zanima me ima te li možda sjedište u Sarajevu? Koliko se čeka na operaciju katarakte i koja je cijena! Napomena imam oštećenje oka od Resochina kojeg uzimam zbog Sjegrena! Hvala! Svjetlana
24.10.2015 07:07
Dragana Rasevic
Postovani, poslije saobracajne nesrece gdje sam zadobila teske tjelesne povrede (bila u komi 10ak dana, imala velike povrede glave) kao posljedica ostale su mi diple slike. Da bih vidjela koliko toliko normalno, jedno oko lijepim flasterom za strabizam. Radila sam magnetnu rezonancu, ne vide se ostecenja. Voljela bih znati da li postoji neka vrsta intervencije za ovakve slucajeve? Hvala Vam mnogo unaprijed. Imam 43 godine, i do sada nikada nisam imala nikakvog zdravstvenog problema, posebno ne sa ocima.Jadranka, Visegrad
05.02.2015 06:15
Emina
postovani interesuje me dali je moguca laserska operacija na oku sa dijagnozom Astigmatismus myopicus comp oc dex Astigmatismus hypermteropicus comp oc sin Amblyopia oc sin
28.01.2015 05:19
zoran
Kontrolom vida radi optičkih pomagala otkrili su mi i glaukom prije nekih 5 i više godina.Bio je na 26.Dobio sam kapi za oči Travatan i sada mi je glaukom na 16 ili 17.Šta mi preporučata dali i dalje primjenjivati tu terapiju ili krenuti sa nekim drugim lječenjem.Hvala.
09.12.2014 01:28
ajla
postovani imam 19 god a imam problem sa ocima ljeva mi zjenica sira od desne i slabo vidim na ljevo oko mozeli se to uradit da mi oci budu iste i da mi se vrati vid
26.11.2014 10:19
Specijalna bolnica SVETI VID
Postovani Ljubisa, Dioptrija koju navodite je mala za smetnje koje navodite. Verovatno je u pitanju cilindar, jer inace nema razloga da se ne naviknete na naocare. Sta to znaci da prirodno imate slab vid, slabovidost, zasto?Informacije o laserkom skidanju dioptrije mozete saznati od nasih lekara pozivom na broj +38111 328 37 37,na koji takodje mozete zakazati pregled. Srdacan pozdrav,Dr Marina Dragovic
25.11.2014 12:25
Specijalna bolnica SVETI VID
Postovana Nado, Cena pregleda je 3000 dinara.Pregled mozete zakazati na br +381 328 37 37,takodje na isti broj mozete dobiti sve korisne informacije od nasih lekara i oftalmologa. Sve cene se nalaze na sajtu www.svetivid.com Srdacan pozdrav,Specijalna bolnica SVETI VID
21.11.2014 07:03
Adnan
molim vas molim vas do boga ako znate ,moj sin je Adnan ima 21 godinu starosti, zivi u Americi ima bolest slepila STAR GATE , DALI BI MOLIM VAS MOGLI STA DA SE UCINI ZA MOGA SINA DA MU SE VID POBOLJSA, JA SAM VASU REKLAMU VIDILA PUTEM TV NETA TELEVIZIJE VASE REKLAME, POMAZETE USPENO LJUDIMA ,U VEZI VIDA SLEPILA I TAKO DALJE, PA BI VAS MOLILA DA CUJEM OD VAS AKO MOZETE DA POMOGNETE MOME SINU U VEZI TOGA, ON VIDI SAMO SA STRANE I TO MALO A STO SE TICE NAPRED SA VIDOM JE VIDI ALI SAMO REBRASTO. MOLIM VAS ODGOVORITE MI ZELJNO ISCEKUJEM ODGOVOR, POZDRAV IMAJTE LEP DAN CAOOOO
18.11.2014 10:49
Ljubisa
Postovani,imam dioptriju na oba oka -0.75 ,nevidim na daljinu,bio sam na pregledu pre 3 godine kada mi je ustanovita dioptrija i dobio sam naocale da nosim.Na pregledu doktor mi je ustanovio da imam prirodno slab vid.Naocale nemogu da nosim,jednostavno nemogu da se naviknem a za sociva mi je previse komplikovano. Voznja automobila po mraku mi je nezamisliva bez naocala posto mi znakovi bleste i nevidim nista procitat dok ne pridjem blize. Zainteresovan sam za laserko skidanje dioptrije pa me zanima koliki je period oporavka ,prednosti,mane i cena.S postovanjem Ljubisa
18.11.2014 08:55
Nada Ponsen
Suprug vec nekoliko godina koristi "Cosopt" kapi jer je imao povisen ocni pritisak, i prilikom poslednjeg pregleda mu je receno da ce biti neophodno skidanje katarakte.Interesuje me cena pregleda,kao i cena laserskog skidanja katarakte,kao i vremenski razmak koji je neophodan izmedju njih,obzirom da sam cula da se uvek radi jedno oko,a ne oba istovremeno? Pozdrav,
17.11.2014 09:22
Specijalna bolnica SVETI VID
Postovana Marija, Deta treba da dovedete na pregled. Cekanjem se gubi vreme da se formira binokularan vid. Pregled mozete zakazati putem telefona +381 11 328 37 3 7 ili putem mail-a hospital@svetivid.com S postovanjem, Dr Marina Dragovic
08.11.2014 08:29
Marija
Postovani, imam devojcicu od tacno 3 godine. Vaspitacica mi je skrenula paznju da joj malo seta oko. Ona ima taj problem sa svojim detetom pa joj je poznato i stalno me pita jesam li je vodila lekaru, ubrzava... prvo da kazem da je ja uhvatim jedino cim se probudi, trazi crtac, i onda joj desno oko pobegne na gore. Tokom dana ja ne vidim. U domu zdravlja oftamolog nam ne daje uput za dalje, kaze da nema smisla pre 3,5 godine, jos se razvija. Oni su opusteni, kazi ima vremena, nije to puno. Vaspitacica me ubrzava. Da li Vi mislite da sacekam malo ili da je dovedem? Koliko bi bio pregled kod Vas? Na zalost i to nam je jako vazno.
14.08.2014 10:45
vidoja
moja dijagnoza je OU:Chorioretinitis serpiginoss recidivans dali ima kod vas lekari koji su specijalisti za ovu moju bolest i ako ima kad bi mogao da dogem na pregled i kolko bi me kostalo Pozzd Vidoja iz Makedonije
27.06.2014 08:51
Specijalna bolnica SVETI VID
Postovani Admire, Ne znamo nista bez pregleda.Kad uradimo pregled preporucicemo Vam sta je najbolje za Vas. Da li zelite da zakazete preged? Mozete vec u subotu 28 juna doci. Pregled mozete zakazati na br telefona +38111 328 37 37 ili mailom hospital@svetivid.com S postovanjem Dr Marina Dragovic
24.06.2014 09:50
admir mujic
Postovani,operaciju oka sam imao 94.kada mi je u oko ugradjena stalno socivo.sad imam problema poceo sam gubiti vid na oba oka. Dok. mi preporucuje naocale dali postoji kakva sansa da se to rijesi operacijom bez naocala ?sta vi preporucujete?unapred hvala...
24.06.2014 08:30
Specijalna bolnica SVETI VID
Poštovana Fehima, Radimo skidanje dioptrije. Na pregled mozete doci.Pregled mozete zakazati na br +38111 328 37 37 ili putem mail-a:hospital@svetivid.com,S postovanjem,Specijalna bolnica SVETI VID
22.06.2014 07:11
saric fehima
O vama sam citala sve samo u naj naj ..Imam 58 godina I nosim naocale od 1997 godine I za daljinu I blizinu. Molim vas da li radite skidanje dioptrija I za blizinu I za daljinu I da li bih mogla doci na pregled. unaprijed hvala .,POZDRAV IZ BOSNE . SARIC FEHIMA
13.05.2014 09:03
Specijalna bolnica SVETI VID
Postovana Marija, savetujemo Vam da dovedete dete sto pre na pregled. Za zakazivanje mozete se javiti putem telefona: 011 328 37 37 ili putem mejla: hospital@svetivid.com S postovanjem, Specijalna bolnica SVETI VID
30.04.2014 09:50
Marija
Postovani, imam dete 15 meseci, od pre jedno 3 nedelje,pocelo je da mu crveni oko,dali su mu terapiju ispiranje sa acidi borici kapi,i tobrex kapi,nakon nedelju dana mu je proslo,par dana posle kako sam ga izvela napolje opet mu se vratilo,doktor kaze da je konjuktivitis,sad su mu dali ocu flas kapi,medjutim njemu crvenilo "varira"nekad mu je manje crveno nekad vise,sad mu je bas crveno...Sta mi preporucujete? hvala unapred..
Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
ZDRAVSTVO Bolnice/PoliKlinike
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Specijalna bolnica SVETI VID
  • specijalna bolnica sveti vid,
  • sveti vid specijalna bolnica,
  • skidanje dioptrija,
  • specijalna bolnica sveti vid,
  • specijalna bolnica sveti vid radno vreme